Degerli üyeler, yaz mevsimi meyve mevsimidir .. yaz boyunca yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini atmayın bir yerde toplayın bunları , balıga veya herhangi bir iş için şehir dışına çıktıgınızda dogaya iade edin.. yeşillik olarak tekrar hayat bulsunlar..
Harika bir hatırlatma sayın abimiz. Yüreğine sağlık. Karpuz çekirdeklerini piknikte toprağa ektiydim. - Ne olacak onlar, başka işin mi yok? Sanki karpuz mu yetişecek? - Gubani tohumlar çürüyeceğine "yeşillik olsun"
kayısı erik şeftali kiraz gibi meyvelerin çekirdekleri toplanıp bir organizasyon ile degerlendirilmişti http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8244.0;wap2 en azından bizler kırsal kesimde bunları topraga atarsak bile faydası olur..
ben çekirdekleri mümkün mertebe, geçtiğim yerlerde torağa atıyorum, akibetinden bi haberim yok. bir de memlektimiz şu ithal israil tohumlarından kurtulsaydı
en sevdiğim şeylerdendir yediğim meyvelerin çekirdeklerini ekmek kırsal kesim sayılmasada saksıya ekerim hep çoğu çıkmaz bile ama olsun. şuan saksıda bir malta eriği birde şeftali fidesi var hatta bir tane şeftali bile verdi şuan bahçe müsait değil ama ilk fırsatta ekicem bahçeye
Biz de hep yıllardır bu uygulamayı yapıyoruz.Topraklarımızın bereketinin devamı için şart. Hatırlatmanız için teşekkürler Muvaffak Bey.Çok yerinde bir konu oldu her zamanki gibi İzmir'den saygılar
Ben bütün çekirdekleri biriktiriyorum, evde 40 tane saksı oldu.. Sonbaharda memlekete dikeceğim. Gittiğim her yere çekirdek atıyorum . Hatta budanmış söğüt dallarını da toprağa dikiyorum yeni söğüt ağaçları oluyor .
atın atın... bütün eskimiş çekirdeklerinizi bana atın! arkadaşlar sakın çekirdekleri yere atmayın... newyork belediyesi kızıyor! hem bana şimdi 3 tane kiralık köy evi bulmuşlar turgutreiste.. kocaman bahçeli... şööle bi sorun varmış... hepsi hisseli tapu olduğu için 3 çarpı 180 kişi eder kaç kişi ile görüşecem gari! yani sorun aslında mirasçılarda değil... ben 5 tane arkadaşa orada bungalov yapacağım da özlemeyeyim diye... aileler birbirine girdi bu nası iş diye... ben delilerim ve keçilerim olmadan asla bi yere gitmem... not: kavak tomruk metreküp iznikte 170 lira... metreküp ukrayna çamı... fena değil... 500 tl... kavak ağaç kabuğu 130 lira... bunlar iznik fiyatları... yakında kastamonu... muğlada orman kaçakçısı tanıdıklarınız varsa kabülümdür... yani iznikte var benim ama... bedava nakliyeci yook! mufi abi kızmasın... bi ağaç esmer yeşil gözlü sağır ve dilsiz kız için indireceğim... iki ağaç da bu kış yapacağım katamaran için... bunlar bitmeden de tam 100 katı fidan dikeceğim! çekirdekleri yollayın bana şimdiden atayım bahçelere... bilmemkaçyıl sonra köy evciğimi tuttuğumda hepberaber çıtlatırız. hadi gari!
güzel hatırlatma. bende aylar önce salataya limon sıkarken limon çekirdekleri düştü salatanın üstüne 3 tanesini saksının kenarına ektim, 1 tanesi tuttu, şuan yarım metre oldu gövdesi başparmağım kalınlığında, sığmaz oldu saksısına
Muvaffak Ağabey,ne zaman meyve yesem hemen aklıma sen geliyorsun ve çevremdekileri de uyarıp çekirdekleri doğayla buluşturuyoruz.İnce yaklaşımın için teşekkürler...
Çok mantıklı bir konu olmuş abicim bu eminim herkezin hafızanının kenarındada kalıcaktır. Belki ilerde bir gün hem balığımı tutarız hemde yiyecek meyvalarımızı doğadan yanı başımızdan doplarız