BİR ŞEHİR BU KADARMI DEĞİŞİR

Konu, 'Genel Konular' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Arkadaşlar öncelikle bu bir rapor değildir ve yanlış yerde paylaşım yaptığım için hepinizden özür dilerim ama izlemenizi istedim
    1964 Fransız yapımı istanbul belgeseli
    Şile-Bogaz-Haliç-Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy vs

Babamın anlattığı zamanlar babam henuz 18 yaşında zokayı parlatıp 5 metre ileri atıp kofana torik çektiği zamanlar boğazda 180 çeşit balık türü olduğu, sarayburnundan kiloluk çupraların çıktığı orkınosların kılıç balıklarının cirit attığı uskumru sürülerinin dans ettiği o hayalsi dönem çokta eski değil 48 sene önceki hali insanın inanası gelmiyor.

Bu balık bitmez,bitaneden bişey olmaz,benim tutmamlamı bitecek bu balık,bugunü çıkarayım yarın Allah kerim zihniyeti olan arkadaşlar 48 sene ve marmaradan kaybolan 120 tür bu hızla giderse 2040 yılında kefal avlarımızı video resim çekip arşivlicez gibi görünüyor :(

http://www.facebook.com/photo.php?v=263211733724213

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Dün aksam trt1 deki seksenler dizisinin finali çok sey anlatiyordu aslinda. Gerçi eline 4.20 fiber kamis ve 65lik grafit makina almisti ( 1980 yili aralik ayinda grafit yoktu daha ) ve tekneden avlanacakti. mülayim akli basinda detayci babacan aile reisi emekli olup aynen su cümleyi kuruyordu ' artik emekliyim gidip palamudun kökünü kurutayim '
    120türü kurutmusuz, palamut-lüfer-istavrit acayip direniyor !

3. Dogukandogukan

Dogukandogukan Doğukan

doğukan bu yorumu beğendi :)

4. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    çok etkileyici...

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    insan içerisinde yaşadığı şehrin değişimini göremiyor. tıpkı yaşlandığımızı göremediğimiz gibi

6. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    öncelikle bu paylaşımından ötürü çok şaşırdığımı söyleyeyim,

senin bile bu duyarlılığa sahip olman beni çok şaşırttı. Hani mesajında da yazmışsın ya
    işte bizim tepkimiz bu zihniyette olan kişiler içindi, yoksa senin tuttuğun 3-5 balıkta gözümüz yok.

İnşallah bu balıklar tükenmeden bizler bir çaresini buluruz.

Vakt-i zamanında Gemlikten uskumru bolca çıkarmış şimdi tek tük tutan bile yok.

Bu arada video o yıllara rağmen çok kaliteli.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Linkde sorunmu var ?

8. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    oncelikle cok guzel bir paylasım o yıllarda yasamayı cok isterdim babam 44dogumlu 70 yasında allah cok fazla daha omur versin 9 yasında istanbula gelmis kasımpasada ikamet etmis ben 7 yasına kadar kasımpasada oturduk 5 yasından itibaren babamla beraber avlanmaya basladım pek goturmek istemiyodu beni pacalarına sarılıyordum avlak yerimiz eski galata koprusende idi mukenmel balıklar tuttuk babam geceleride giderdi tabi beni goturmezdi 10.15 kofana arkadaslar lufer deyil kofana yakalardı simdi 20 cm sarı kanatlar bile bizi mutlu ediyor 20 yıl sonra acaba lufer gorecekmiyiz? sanmıyorum bu gidisle

9. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Sonuna kadar katılıyorum Levent. Çok ama çok üzüntü verici, herkesin mümkün mertebe hassasiyet göstermesi gereken bir konu.