Bir sorum olacak;

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında 0utlaw tarafından paylaşıldı.

1. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Merhabalar ustalarım.Ben yarın balığa gitmeyi düşünüyorum inşallah. Çipura, kefal, mırmır, lüfer için olta atmayı düşünüyorum.Aslında olta attığım yerde lüfer olduğunu düşünüyorum ama yinede emin olmak istiyorum.Çünkü geçen hafta 10-15 cm lik bi lüfer geldi geri bıraktım sanırım lüfer olamamış daha ama en azından küçüğü varsa büyüğüde vardır diye düşünmek hoşuma gidiyor.Durumu öğrenip bir sonraki avımı çıkan ava göre belirlemek istiyorum.Gideceğim yer Antalya/Manavgat'ta bir sahil acaba çapari atsam bişeyler bulabilir miyim?Akdeniz kıyılarında istavrit falan alabilirmiyim zamanım fazla olmayacak tahminimce en azından boşa kürek çekmiş olur muyum, olmaz mıyım onu öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler.Saygılar...:) :)

Son düzenleme: 9 Eylül 2009
  2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Özür dilemek istiyorum bu tarayıcı beni oldürcek göndermiyo göndermiyo sora hepsini bir yoluuyo sinir etti beni kusura bakmayın Adminimizede aynı mesajdan kaç tane yolladım kim bilir ondan da özür diliyorum

3. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Yardımcı olabilcek kimse denk gelmedi sanırım olsun önemli diil tşkürler yine de.Ben gittim bgn balık sabahtan hiç iş yapmadı levrek var zargana var(60 cm falan) bide ufak mırmır ve lokum var.Normalde isparoz da vardı ama bgn denk gelmedi.

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    üstadım bizim bu antalya kıyılarında pek lüfer olmuyo ne yazıkki.çaparide iş yapmaz.bunlar için açılman lazım.hem vaktinde kısıtlıymış bence kısıtlı vaktini kıyıda harcama çünkü istediğin sonuca ulaşamassın.manavgatta merkezdeki oltacılardan küçük canlı yem(karides al)3lü dip takımı yap en azından mırmır alırsın ama lüfer için pek şansın olmaz.

5. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Teşekkür ederim mırmırıda geçtim artık sabah erken vakitte gidip levreğe çalışıcam inşallah çıkar bişeyler.Saygılar...

6. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Bahadır geçen bende burda usta bir balıkçı olan zeki abim var balıkçılık konusunda porofosyönel burda antalya`da çok nadir lüfer olduğunu söyledi bence boşuna lüferle uğraşma derim.Canlı likkoz ile levrek alırsın yada tatlısuyun denizle buluştuğu yerde rapala ile levrek alabilirsin rastgele.

7. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Sağol Serdar abi bende deniz kenarında gördüğüm bi kaç abiye sordum ama çok boş baktılar gözlerime o yüzden verdikleri cevapları hatırlamıyorum bile senin söylediğin iyi oldu sağlam kaynak en azından sağol gerçekten teşekkür ederim

8. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Riça ederim bahadır.

9. gokhan_27

gokhan_27 gokhan

En İyi Avı:
    olunca ilk size söylicem:)
    evet bahadırım bencede lüfer çıkmaz ama bizzat ben kendim boğazdan istavrit aldım ve çok şaşırmışdım:eek: hatta oraya beraber gittigim vedat abim gecen sene eylülde 2 kilo aldıgını söylemişdi yani bu aylarda oluyormuş biz boğazın sol tarafına gidiyoduk ve sıyırtmaya boru kurdu takıyoduk güzelde balık alıyoduk ama uzun süredir gitmiyoruz şuanki durumunu bilmiyorum yani:D

10. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Abi lüfer çıkmaz dedinizde bu sene daha bazı amatör takılıp tuttuğu balıkları el altından satan abilerimiz var onların işi kıyıdan aldığı iri balıkları satmak gibi bişi.Fena da tutmuolar hani ama amatörlüğe yakışmıyo.Gözümüzün önünde levreği çuvala koydu sağlam maviliğide aldı cebine koydu adam kısa günün karı.

Tam o sırada tekneyle boğazda gezen bi adam var.Daha öncede 2-3 metrede bir levrek çekiodu mevsiminde (o günden beri gıcığım adama zaten) neyse hopp balık geldi adama ama kepçesi falan yoktu kalama gibi balığı yorma falanda yapmadı balığı tekneye kadar çekti 2-2.5 kg falandı tahminim balığı kayığın dibine kadar çekti misinadan tutup kaldırmaya çalışınca balık kaçtı tabi.Babama söledim lüferdi galiba diye evet dedi babam sonra adamlar bağırıyodu lüferi kaçırdın diye ordan biliyorum lüfer var boğazda ya:S

11. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Gec oldu ama tesadufen konumu gorunce yazmak istiyorum manavgat bogazda lufer var bizzat tutana tutlana sahit olup fotografini cektim palamut lufer sardalya uskumru ve kofana da var kesinlikle gordugum,bazilarini tuttugum icin soyluyorum belki bi okuyana faydam dokunur

12. süha günay

süha günay süha günay

bir mahsuru yoksa çektiğin fotoğrafları paylaşır mısın lütfen.

13. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Bahadir kardesim cok oldu ama genede paylasmak istedim seninle;
    Akdeniz dedigin zaman herseyin olabilecegi bir denizden bahsediyoruz kanimca. Capari ile izmarit avina cikip daha baligi cekemeden o izmaritle levrek yakaldigim oldu... Su siralarda akdenizde eski bereket kalmamis deniyor. Gecenlerde bana balik sordular ithalat yapmak icin. Sana sunacagim birkac yontem olucak istersen
    1) Gidecegin yer musaitse parmak kursun kullanarak ustune bir 11 li capari gec ama mantar kullanma bu sari dip kefali icin. Somun ekmegi kursundan biraz buyukce koparip kursunu gizle icerisine sonra capariyi dolayip salla kiyidan bundan iki tane yolla limandan. Beklemen gereken cirpmada yapma.
    2) Capari ile izmarit zamani ise canli izmarit yakalayip tekliyle levrek yakalayabilirsin.
    3) Bazi donemler olur akdenizde lufer avlarsin sasirsin gelip gecici bir donemdir aldanma.
    4) En iyi balik avi bildigin balik avidir. Bilmedigin avlarda ise deneme yanilma yontemi ve yusek sabir gerekir.
    (bilgileri mersin tecrubelerimden yaziyorum)
    Rastgele kardesim. Selamlar

14. 27095

27095

izmarit çapariye gelir mi diyorsun?

15. 27095

27095

lüfer sarıkanat vs. avlamanın zevki tartışılmaz ama benim ege veya akdenizde olta atma şansım olsaydı dip balıklarından şaşmazdım. tabi yine de zevk ve o anki av durumuna göre değişir.

16. goksungokhan

En İyi Avı:
    Mantarli capariye iyi gelir. Net bir denizde, ustten avlama yapabilecegin, liman yada dalgakiran gibi biryerde 11 li capariye takacagin ekmeklerle atcek yaparsin.

17. 27095

27095

o dedigin 11 igneli yemli takım oluyor. sonucta yem olarak ekmek takıyorsun. capari dediginde isravrit cinekop vs avında kullandıgmız tuylu capari diyorsun sandım ve ondan sasırdım.

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    11li çapari dediğiniz takım bildiğimiz palamut çaparisimi,yoksa kıbrıs sarmasına mı çapari diyorsunuz?
    düzeltme.
    mantarlı çapari olmuyacağına göre arkadaşımız kıbrıs takımın dan söz ediyor,yanlız bu takım ile atçek yapılmazki :)

Son düzenleme: 17 Aralık 2010
  19. goksungokhan

En İyi Avı:
    Bahsettigim capari sizin tuylu capari cinsidir. Yalniz bir nokta varki oda tuylerin alinmis olmasidir. Mersin kiyisinda izmarit cok cekilir. Kibris sarmasida kullanilir. Kibris sarmasini da parmak kursun ile kiyidan, ekmege ters dolayarak ve kursunu saklayarak sari kefale sallarsiniz. Tuttugunuz izmaritleride canli sekilde levrek yakalamak icin kullanirsiniz. Mersin'de kullandigim sistem buydu. 20 dakika'da 35 izmarit yakaladigim olurdu. Bahsettigim zaman cok onceydi o ayri :)) selamlar herkese...

20. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    tabi ne demek ama şu an sadece lüferin resmi var elimde bir tutana denk gelmiştim
    http://img98.imageshack.us/i/photo0323q.jpg/
    http://img69.imageshack.us/i/photo0321s.jpg/
    http://img809.imageshack.us/i/photo0322a.jpg/
    Buyrun...Oradan gitmek üzere olduğumuz için vede gece modunda daha az titremesi gerektiğini düşündüğüm için normal çektim fotoğrafı ama bu daha kötü oldu:)Güya adamı bekletmeyelim dedik....:)yine de lüfer seçiliyo en azından

Son düzenleme: 20 Aralık 2010