Bu bir arkadasım tarafından hediye olarak getirildi babasının sahip oldugu av magazası yıllar once kapatılmıs 2000 yılında ve malzemeler eve istiflenmis benim balıkla alakalı oldugumu bildigi icin bana hediye getirmis bu ağı. Ben hic bir seye benzetemedim ne icin kullanıldıgı hususundada bir fikrim yok ebadları tahminimce 120cm e 110 cm civarı ve altında 2 adet kursun var 50 gramlık malzeme misina deil serpme malzemesinden örulmus yani naylon ip bu hususda yardımlarınıza ihtiyacım var blginiz varsa katkılarınızı bekliyorum Not: konuyu buraya actım ama forumda cok yeniyim sayet tasınması gerekiyorsa moderatorlerden ricam konunun tasınmasıdır saygılar.
bu sanırım küçük dere ve akarsularda kullanılmak üzere hazırlanmış bir ağa ve küçük akarsularda etkili olur fakat kullanımına karşıyım
Ahmet bey bilgi icin cok tesekkur ederim cevap ve ilginiz icin kullanmak niyetinde değilim ve acıkcası ilk defa kucukde olsa ağ veya turevi bir malzemeye sahip oldum . Murat bey kabalığımı bağışlayın bu ağ benzeri seyin ne oldugu hususundaki merakıma yenik dustum forumdaki ilk gunum Murat beyin tariz'i ile basladı umarım bundan sonraki gunlerimde aynı sıcaklıkla devam eder herkese selamlar sevgiler ne diyim foruma hosgeldim .
Önce hoşgeldin..Bana kalırsa sen bunun kenarlarını misinayla dikerek ( şeker çuvalı gibi ) tutacağın balıkları içine koyabilirsin.Güzel bir balık saklama filesi olur.Öbür türlü şeylere özenme..
Hoşgeldiniz. Forumda yeni üye olan arkadaşlardan tanışma maksadıyla kendini tanıtan bir konu açması beklenir ve umut edilir. Site sakinlerimizin yeni üyelerden ilk beklentiside budur. İşte o zaman size kapsamlı bir şekilde hoş geldin partisi düzenlerdik. Resmini koyduğunuz ağ parçası hiç bir avda kullanılmaz. Pencere benzeri yerlere perde gibi asılmak için yapılmış bir süs eşyasıdır. (Benden duymuş olmayın size bi sır vereyim. Biz amatör balık avcılığı ile uğraştığımız için ağ çeşitlerine allerjimiz var. Bu tür ağların kullanılmasıda kanunen yasak)
suyun dibine yatırılıp yemlik almak için tasarlanmış bir ağ parçası. ama bu boylarıyla bi işe yarayacağını sanmam. diğer yandan arkadaşlar her gördüğümüz ağ parçası kötüdür diye bişey yok. 1.5 m en 12 m boya kadar yemlik uzatma ağı serbest olduğuna göre bunu kullanmak ne yasak ne ayıp ne başka bişey.ama tekrar edeyim bu ağ bu boyda hiçbir işe yaramaz
Bahsettiğiniz ağ (bahsettiğiniz diyorum çünkü bilgisayardaki engellemeden dolayı resimleri göremiyorum)derelerde yemlik balık yakalamak için üstündeki iplerden(bahsetmemişsiniz ama ipleri olduğunu biliyorum) kamışa veya uzun bir sırığa bayrak gibi bağlanarak kullanılan yemlik uzatma ağdır. Kullanımı yasak değildir.Dere kenarlarında suya daldırarak, bir kaç metre su içinde sürütülerek yemlik balık yakalamada kullanılır. Ancak bilmediğiniz sularda kullanmamanızıtavsiye eder, zira dibe takıp koparttığınız takdirde bir katliama yol açacağinızı bilmenizi isterim
İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) Dikkatinizi çekmek isterim. Yem yakalama demiyor. Yemlik uzatma ağına izin var. yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın yasak olduğu belirtiliyor.
yemlik uzatma ağı ne işe yarar. boyutları 1.50 *12.00 arasında olan hiçbir ağa kimse bişey diyemez. işin b...kunu çıkarmaya gerek yok. orda görünen 1.20 ye 1.00 m ebatlı bir ağ parçası. en boy ve göz genişliği verilmiş olan yemlik ağ yem yakalamaya yarar. yemin eni boyu sayısı bellidir. yakalama ve nakil durumu bellidir. ee gerisi biz ağı sevmeyiz. vahşi batı repliği "hey dostum biz burada yabancıları sevmeyiz" demekle. "biz ağ sevmeyiz demek aynı şey" . kullanıyormuyum hayır. ama yarından tezi yok tekneye 1.50*12.00 m bir yemlik ağ alıp koyuyorum. her rapordada fon yapacam onu. nedir bu. yasa var yönetmelik var bide derebeyi gibi bu olmaz o olmaz diyeni var.
Şaşkınlık içindeyim. Niyemi bütün konulara muhabbet maksadıyla katıldım. Yem uzatma ağı konusunda yanlış bir ifade kullandığımı kabul ediyorum yem uzatma ağı; yem balık yakalama ağıdır. Bunun dışında doğru veya yanlış forumların amacı tartışma muhabbet ortamıdır. Bir kişiye karşı saygısızlık teşkil edecek bir davranış söz içine girdiğimi yada bana itham edilen türde konuşma yaptığımı kabul etmiyorum. Polemime girip tartışma başlatma gibi bir niyetim yok uslubum değil. Bu konuda muhatabda olmam. İtham edildiğim türde bir davranış sergilemişsem uslubumu tekrar gözden geçirmem için diğer üyelerin benim hakkımda uyarı niteliğinde yorumunu veya özel mesajını bekliyorum.
Ozan kardeşim, yaşını bilmediğim için bu şekilde hitap ediyorum.Eğer benden büyükseniz kusuruma bakmayın. Biraz sakin olman gerektiği kanaatindeyim.İşin b..kunu çıkarmak gibi bir tabir kullanmaya hakkın yok.Adam gibi düşünceni ifade edersin,haklısındır veya haksızsındır.Sitemizde bir çok konu gereklide olsa gereksizde olsa tartışılmıştır.Bazen çok da uzadığı olmuştur.Fakat işin b..kunu çıkarmak tabirini ilk defa senden duyuyorum. Hele ki hemen tekneme bu ağlardan alıcam fon yapacam sözünüz.Bu ancak ilk okul çocuklarından beklenen bir hareket tarzıdır .Arkadaş alkışlıyorum demiş artık kelimeler bu çocukça söze yetersiz kalmış sen daha anlamamışsın.Yoksa sizin ağzınıza yakışın b..k. lu moklu sözcüklerle mi ifade edilince anlayabiliyorsunuz. Sirkülere uymak zorunda olduğumuz pek ala malumlarınızdır.Bildiğim kadarıyla sirkülerde kıyılara boylu boyunca döşenmiş ağlar serbest.Hatta buda çok konu olmuştu.Ben inanıyorum ki sitemizdeki amatör ruhu taşıyan hiç bir arkadaşım bu durumu içine sindirememiştir.Ben hala kıyıdan at çek yaparken önümde ağ sererek geçen şahsiyetleri içime sindiremem.Sirkülerde yasak olmadığı halde bu ağ olayı bu bahsettiğim örnekle sabittir ki hoş bakmadığımız bir durum. Kimse kullanamazsınız demiyor, Sirkülerde olduğu halde amatör avcıların pek rağbet etmemesi gereken bir durumdur diyor. Ama siz aldınız bu lafı b..kunu çıkarttırdınız,sonra da teknenize bir örneğini alacak ve fon olarak kullanacaksınız.Yeni olsanız anlarımda bu kadar mesaj sahibi bir balikavi.net üyesine yakıştıramadığım bir konu.O kadar yakıştıramadım ki size anlatmak için bazı yakışıksız sözleri bile kullanmak şu an içimden geçiyor.Ama neyse Allaha emanet olun diyorum.
dediğim ne yanlışmı demişim bişeyleri. soru sorulmuş cevap "sen genede kullanma". niye? yemlik ağ niye kullanılmasın. tek soru bu. varmı bunun bir cevabı varsa gerisi herşey kabulüm. adam 3 kişi 15 kilo balık tutmuş 5 parça büyük balık cevap ne "allah ıslah etsin" "gözünüz doysun" vb. insanları uluorta linç eden bu anlayışın bir toparlanması için ifadelerim biraz sert gelmiş olabilir ancak yasalara uygun yapılan hiç bir avı kınamaya ya da yasal olarak uygun olan hiç bir malzemeyi ve kullananı aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. ve deiğin gibi uzun zamandır bu sitenin üyesiyim ve gene uzun zamandır çok fazla mesaj yazmıyor olmamın başlıca sebebi sanal ortamdaki linç mantığıdır.
konu özel olarak sizinle alakalı ya da kasten sizin şahsınıza yöneltilmiş eleştiriler değildir. ütfen alınmayın. bu konunun tartışılması bakımından denk gelmiştir okadar.
Yine anlamamışsın.Sirkülerde bazı durumların serbest bırakılması , vicdani sirkülerde yargılanamamasını gerektirmez.Seninde ifade ettiğin gibi adam sadece ne demiş "sen gene de kullanma" bu tecrübeli üyelerimizin SİRKÜLERDE SERBEST OLSA DA vicdani olarak kullanmaman daha doğrudur demesidir. Bu düşüncesini ifade eden arkadaşlar bu malzemenin yemlik için olduğunu fakat dip yapısı vs.gibi durumlarda takılıp kalacağını ve nefret ettiğimiz tırıvırı gibi bir lanete dönüşebileceğini ifade etmişlerdir veya demeye çalışmışlardır.Yani bu bir linç değildir.Sen şimdi bu düşünceye karşı çıkabilir misin? Dibe takılıp tırıvırı gibi iş görse de ben anlamam kardeşim sirkülerde serbest diyebilir misin? Mantıklıca bir düşün istersen.Kanunlarda bazı durumlar belirtilmemiş olabilir.İşte sitemizin amacı da bu eksikliği vicdana uygun olarak tamamlamak.Kanuna aykırı değil onu daha da yapıcı olarak hayata geçirmek. Belki bu durumu ifade etme şekilleri yanlış olabilir ve sana linç gibi gelmiş olabilir.Bu ifade yanlışlıklarını bende tasvip edemem. Fakat sen hala sirkülerde varda var' a takılmışsın.balikavi.net üyeleri olarak sirkülere riayet ettiğimiz gibi fazlasınıda göstererek vicdani sirkülere de dikkat edip,bu düşüncemizi paylaşıyoruz.Olay bundan ibarettir.Konuda da bunu kınayarak değil sadece seninde örnek verdiğin gibi "sen gene de kullanma" şeklinde yapıyoruz. "Yasal olarak serbest" olan bazı malzemelerin neden tarafımızca hoş karşılanmadığını her halde anlatabilmişimdir.Vicdani sirkü ne demek konusunda kafana takılan sorular varsa seve seve cevaplayabilirim.Allaha emanet ol.