Elimdeki DAM Steelpower telesurf 420 100-200 çok sağlam bir kamış olmasına rağmen oldukça sert ve ne yazık ki ben de bu yüzden yumuşak/esnek aksiyonlu ve yine teleskopik bir surf kamışı arıyorum. Bir ara yolum düşerse İstoç'tan aşağıdaki markalardan birini yakından inceleyerek almayı düşünüyorum. O vakte kadar da sizin yorumlarınızı ve tavsiyeleriniz almak istedim. Aradığım surf kamışın özellikleri; 4m civarı, 200gr atarlı, 300-350gr ağırlığında ve yumuşak akisyonlu, kapalı boyu max 100cm. Bunlarda bulabildiklerim. Özellikle Oskar'ın aşağıdaki modellerini kullanan arkadaşlar var mı merak ediyorum; http://www.avmarketi.com/asp/product/6250/OSKAR-MAJESTIK-TELE-POWER-SURF-KAMIS-3-90MT http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=4507 http://www.avmarketi.com/asp/product/6252/OSKAR-CARBO-MAGIC-SURF-KAMIS-3-90MT http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5852 Şimdiden yorumlar için teşekkürler.
yumuşak aksiyonlu kamışların uzağa atmada dezavantajı olduğunu düşünüyorum. Çıkardıkları sesin yanında takımın ulaştığı mesafe sert aksiyonların çok gerisinde kalıyor. 390 boy da boğaz için kısa kalır. ama beklemeli hassas avlar için ideal.
Ben memnun değilim dememiştim aslında sadece kamışın çok sağlam ve sert olduğundan bahsetmeye çalıştım. Hatta 200gr lık kurşunu takıp zorlasan bile kıramazsın bu kamışı o derece sağlamdır, garanti veririm. Benim sorunum atış şekliyle ilgili. Eğer atış konusunda tecrübeliysen sert olması sorun yaratmaz ama benim gibi acemiysen sorun olacaktır.
100-200 gram atarlı olup ta 300-350 gram katagorisine giren ve ülkemizde bulunabilen bir tek kamış var o da Italcanna Combat; benim bildiğim bu sınıfta başka kamış bulabilmek pek mümkün değil; bu kamışın fiyatı da vermiş olduğunuz linktekilerden katbekat yüksektir... Ancak sizin istediğiniz özelliklere sahip olabilecek bir kamış var Kısık'ta; sanıyorum indirime sokmuş; 50 TL.gibi bir fiyat vardı galiba üzerinde 100-250 yazıyor ama son ağırlığı atar mı bilemem; 3,90 ve 4,20 olanı mevcut yumuşak bir kamış ama sanıyorum 500 gram civarı da bir ağırlığı var; bir bakın dilerseniz...
Tavsiye için teşekkürler. Italcanna nın kendi sayfasındaki satıcı linklerinden birindeki rakamlar oldukça makuldu 100-150 EURO civarı. Bağlantı kurmaya çalıştım henüz cevap vermediler.Istoç'ta ya da Üsküdar'da bulabilirsem yakından inceleyeceğim.
emre bey benim şu ana kadar en memnun kaldığım kamış lineaeffe extreme 4.20 olamsı lazım arkadaşımda var gayet iyi. bende lineaeffe osyter 450 var ağır bir kamış alışmam zaman aldı ama atarı çok iyi ve çok sağlam bir kamış. fakat at çeklerde yoruyor biraz. ama extreme kesinliklikle tavsiye ederim. diğer kamışları pek bilmiyorum..
tavsiye için sağol Engin. İnternete tekrar baktım 250gr atarlı, 420, 465 gr ağırlığında ve kapalı boyu 110cm. Ne yazık ki biraz ağır bir kamış. Benim şu an kullandığım DAM kamışın ağırlığı 510gr. 50 gr fark sanırım pek farketmez. Yine de esnekliğini denerim.
Bende de steelpower 3,90 var. Bahsettigin gibi sert aksiyonlu ama oldukça sağlam bir kamış. Bahsettigin kamışların içinde sprit surf için hassasiyetinin çok iyi olduğunu duymuştum. Fakat bahsettigin aralıktaki ağırlığı atamayabilirsin.
Evet spirit surf ü yakından inceleyeceğim. Sadece kapalı uzunluğu 120 cm ve atarı 150gr da kalıyor. Onun dışında hafif ve aksiyonu büyük bir ihtimalle yumuşak olmalı.
ben lineaeffe extreme cast diyorum istedigin özelliklerin biraz üstünde ama.. boğazda bundan iyi aksiyon yapanını bulman bence cok zor!.. bereketli avlar diler saygılarımı sunarım dostlar..
Spirit Surf atarı hariç diğer kriterlerinize uyabilir belki ancak 125 gr.ı geçmeyi önermem bu kamış için; Extreme önerileri gelmiş ama sert bir kamıştır sizin yumuşaklık isteğinize uygun değil; ayrıca zaten 500 grama yakın bir ağırlığı var...
emre bildiğim kadarı ile sen boğaz hattında avlanmıyordun, nerede kullanacaksın bu ağır atar kamışları ?
Aslında ben surf kamışı sadece boğazda avlanmak amacıyla edinmeyeceğim. Yine de tavsiyen için teşekkürler.
Özgür abi doğru söylüyorsun ama elimdeki surf kamıştan da pek memnun değilim. Kendimi bu konuda geliştirmek için 3.90- 4.00 m civarı esnek bir kamış arıyorum. Italcanna yı yurt dışından getirtebilirsem ondan alacağım. Yoksa Lineaffe Spirit 390, 150gr atarlı. Zaten 200gr atarlı hafif kamış bulmak oldukça zor. Yazın Ayvalık ya da Bodrumda olacağım. Oralarda denemek istiyorum.
Aslında kullanacağınız mevkilere göre bu kadar ağır atarlı bir kamışın gereği yok... (en fazla 100 gram atılabileceğini düşünüyorum; ancak kesin olarak bilemiyorum tabii ki.) Çünki eğer düşündüğüm ağırlığı atacaksanız bu miktar ağır atarlı kamışların performans gösterebilecekleri bir ağırlık değil dolayısıyla kamış ne kadar kaliteli olursa olsun daha kısa düşecektir atışlarınız.... Eğer düşündüğüm ağırlıkları kullanacaksanız maksimum 150 gram atarlı bir kamış işinizi görür; Spirint Surf zaten bu sınıfa girmekte ve fiyatı da Combat'a göre gayet makul; ancak daha kaliteli bir kamış arayışındaysanız Combat'ında daha hafif atarlıları mecut; ayrıca o kategoride başka ürünlere de gözatmakta yarar var...
ayvalık'ı bilemem ama bodrum için yazın hedef balıklar her daim kıyıladıklarından çok fazla surf kamış ve ağır kurşun gereksimi doğmuyor,'en azından benim için' ama illa surf kamış diyor isen 3,90 boy ve hafif atar 'max 80gr gibi' ciddi anlamda ihtiyacını görür Bodrum kıyılarında,
Özgür abi atarı yine de sağlama almak zorundayım. Kamış elimde kalmasın diye... Sonunda bugün yapmış olduğum Karaköy seferi sonucunda Abu Garcia nın 3.90m 100-250 atarlı Black Arrow adlı surf kamışından aldım ve DAM steelpower kamışımı da iade ettim. Ayrıca ısrarlara dayanamayarak Depar ın yine 3.90m lik 100-200 gr atarlı kamışından da edindim. Bu kamışları şu ana kadar kullanmış olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.