Bu Eylül ayında Bodrum Turgutreis'te yaşadığım garip bir av öyküsü. İkinci fotoğrafta yakışıklı bir delikanlı var.Ben Turgutreis marinadan dönerken bu delikanlı misinasını sarıyordu.Bende kıyıdan balık tutanlara bakarak yürüyordum. Baktım kıyıya yakın iki tane Sarpa birisi ağızından, birisi sırtından kıbrıs oltaya yakalanmışlar.Birisi sağa gitmeye, diğeri sola gitmeye çalıştığından fazla ilerleyemiyorlar. Çağırdım delikanlıyı balıkları gösterdim, " getir oltanla yakalayayım " dedim.Delikanlının iğneleriymiş balıklardaki iğneler, " kopardılar, başka iğnem yok abi " dedi Bende misinasını aldım, ortasına taş bağladım.Bu arada balıklar gözden kayboldu 3-5 dakika sonra ortaya çıktıklarında balıkların ortasına doğru taşı atıp 1-2 denemede yukarıya kaldırdım. Böylece bir taşla iki Sarpa tutan ilk insan olarak tarihe geçtim. Bu raporu yüzmeyi öğreneceğim diye söz verip, suyun beni kaldırmamakta inat etmesinden ötürü yüzme öğrenme sözümü tutamadığım Hüseyin abiye adıyorum.hihi
Ne güzel raporlar geliyor bu gün. Rapalaya iki balık. Bir taşla iki balık. Yaşaki göresin türünden. Bodrumun güneşini denizi özledik. Arada bodrumdan raporlar gönderinde hasret giderelim. Rastgelsin diyelim.
Evet Bodrum'lu olanlar göndersin.Bir İstanbul'lu olarak Bodrum düşüncemden bile geçse aklım oralara kayıyor.Zaten bundan sebep konuyu yanlış yere açmışım.hihi Adminlerden ricam av raporları bölümüne taşınması.Karışıklık için özür dilerim.
Valla tuttuktan sonra bende epeyce güldüm. Gece eğlenmek için marinaya gittiğimizde bu delikanlı bulunduğumuz mekana geldi.Zannederim okul masrafları için harçlık biriktirmek amaçlı gül satıyordu.Bizi görünce getirdi masaya gül bıraktı, rica minnet, ısrarla gülün parasını verdik. " Balıklar buzlukta yenmeyi bekliyor " dedikten sonra işine geri döndü. Bu arada marinaya her gittiğimde bakmadan geçemediğim bir kayık vardı.Sahibi emaneten bırakmış, her baktığımda " bununla balık tutmak, açılmak ne güzel bir histir " diye içimden geçirmeden edemedim.
Sevgili Kardesim Akin, Buyuk zevkle okudum.Keyifli bir hikayeydi.Hem cocuga da iyilik etmissin.Canini ortaya koymussun...Baliklari yakalamissin.Ona vermissin.Bana ithaf etmende muhtesem bir incelik.Tesekkurler. Kendine iyi bak degerli kardesim.Daha nice paylasimlarda bulusalim.