Bir tatli su sahtesi daha (popper)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygi deger site uyeleri.Hepinize tekrardan merhabalar.Bu sahtemi dun yaptim.Uzun zaman ugrastim.Sonuc olarak boyle bir sahte elde ettim.Fakat bu sahte
    diger yaptiklarimdan gorsellik ve estetik bakimindan biraz daha iyi oldu gibi :)
    Bu arada sallandiginda icinden bilya sesi gibi " singir singir" sesler geliyor:) sanirim icine yerlestirdigim minik kursun parcalarindan geliyor.Fakat buyuk bir legene su doldurup denedigimde aksiyonunda,suda durusunda hicbir sorun yok.Gayet guzel duruyor. (aslinda bu olmasi gereken bir ozellik fakat istemeden oldu ve iyi oldu :) )
    Bu arada ahsabin ustunu keceli kalemle boyadiktan sonra en son sahtenin uzerini komple japon yapistiricisi ile kapladim renk gitmesin,su emmesin ve parlak dursun diye.Sizce iyimi yaptim?Baska care yoktu.Bu sahtede oje filan kullanmadim.Buyrun resimler:

Rastgele...

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    sende bu işe başladın ya :) vaktim olsa bende yapıcam ama hiç vaktim olmuyor çok özeniyorum aslında koleksiyon yapıcam :) tebrikler eline sağlık..

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Emrah kaplama için japon yerine epoksi kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca madem bu işe meraklısın, sitemizde paylaşımları olan ve bu konunun bence uzmanı olan diverözcan nickli özcan abinin çalışmalarına gözat derim (tabi hala bakmadıysan :))

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Emrah bey siz iyi sardınız bu işe. Ne güzel işte balık av merakı insanları branş'a yönlendirip uzmanlaşmanızı böyle sağlıyor işte. Elinize sağlık çok güzel olmuş . Bununla ilgili av raporunuzu bekliyorum.

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Rifat Abi tavsiyen icin tesekkurler.Burada yakin civarlarda epoksi aradim fakat bulamadim.Bulursam alacagim.Ve Diverozcan Abiyi biliyorum.O tam isin ehli.Cok guzel sahteler yapiyor.Dukkanda bos kalinca hemen takim cantami karistiriyorum yada , balik avi videolari izliyorum, yada sahte yapiyorum :)
    Onun icin aslinda eger bulursam el matkabi felanda almaya calisacagim.Hakikaten cok eglenceli.Hem zamanda cabuk geciyor.
    Rastgele...

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim.Bu is hakikaten eglenceli.Fakat bir muddet devam edemeyecegim sahte yapmaya.Cunku malzemelerim olmadigi icin " yontma tas devrinden" kalma tekniklerle (elimle oyarak,kazarak,cizerek) yaptigim icin parmaklarim su topladi.Hemde malzemelerim bitti.Bir sonraki firsatta daha iyi malzemeler almaya calisacagim.
    Bende buradaki ilk tatli su avima gitmek icin sabirsizlaniyorum.Insallah denemek nasip olur.
    Rastgele...

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kesinlikle hayalgücü,beceri,zeka isteyen işler yapıyosun.tebrikler...

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim Suleyman Abicim.

9. LapinCash

LapinCash

Sahte de sahte ama..

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Emrah kardeşim.
    Beni tam can damarımdan vurdun! Yakın olsan çoktan malzemeleri postaya vermiştim. Uzaksın be kardeş. Epoksi için yine de bu siteden bir araştır eğer sana yakınsa:
    http://www.mochem.com/epoxy.html
    Bir aralar malezya amatör balıkçılık formuna üyeydim(Malaysian Fishing Net), ama sanırım o site de kapanmış, açamadım adresi. Orada da oldukça fazla sahte yapımı ile ilgili paylaşım vardı.
    www.fishing.net.my

Çalışmalarını pür dikkat takip ediyorum, el hünerini, malzemelerin de tamamlanınca çok daha iyi göstereceğine eminim. Kolay gelsin.

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim Ozcan Abi.Inan bana boyle birseyi soylemen bile yeter,gondermis kadar oldun Abi,sagol.Disariya cikinca malzeme arayacak vaktim yok.Disari ciktigimda baliga gidiyorum sadece.Geri kalan gunler dukkandayim hep.Evin yakin civarlarina arastirdim ama bulamadim.Bir de bu epoksi nasil birsey acaba abi.Yani akiskan birseymi yok sa spreymi,nasil kullaniliyor felan?Rastgele Abicim...

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Emrah, epoksi denilen malzeme; iki akışkan kimyasal karışımın(biri yapıştırıcı diğeri sertleştiricisi) birbiriyle eşit oranda karışmasıyla, sertleşerek(sertleşme süresi değişiklik gösteren ürünler var 5dk, 30 dk, 60dk. gibi) kuruduğunda şeffaf ( ya da renkli ve mat olanları da var) ve sert bir görünüm olan plastik bazlı bir yapıştırıcı aslında. Ama taşıdığı sugeçirmezlik, sertlik, şeffaflık gibi özelliklerinden dolayı kaplamada çok iyi sonuçlar veriyor. Farklı tekniklerle farklı alanlarda(tekne koruma, yüzey koruma, çelik epoksi gibi) kullanılan çeşitleri de mevcut. Benim tercihim genelde 5 dk ve 30 dk. kuruma süreleri olan ve piyasada kaliteli olarak bulabildiğim Devcon ve Grip markaları. Fiyatları piyasada 250 gr.lık 2'li tüp şeklinde ambalajda 30 tl civarı Türkiye' de. Epoksinin tek tutunamadığı ve mukavemet gösteremediği yüzey plastik bu yüzden karıştırıken plastik kapları ve plastik materyalleri tercih ediyorum. Bir kurudumu çıkması imkansız gibi yoksa. Isınarak reaksiyona girdiğinden hazırlama sürecinde karışımın yapıldığı kap aşırı ısınıp eriyebilir veya tutuşabilir bu yüzden karışımın ihtiyaç kadar az miktarlarda ve uygun genişilikteki kaplarda yapılması öneriliyor. 30 dk.lık kullandığında akışkan bir solüsyon oluşacağından jelleşme sürecine girene kadar belli bir eksen etrafında sahteyi bir süre çevirerek solüsyonun eşit dağıtılması ve fazlalığının akması sağlanmalı. 5dk.lık kullandığında ise çok seri bir şekilde sürme işlemini tamamlaman gerek yoksa jelleşme aşamasına geçtiğinde müdahale edersen yüzey bozulabiliyor ve şeffaflık kayboluyor. Plastik küçük bir yassı çubukla mümkün olduğunca yüzeye dar açıyla epoksiyi yayıp hava kabarcığı bırakmamak gerekiyor. Kuruyana kadar dokunursan şayet matlaşabiliyor. İlk kat kurumadan diğer 2. ve 3. kat epoksiyi uygularsan hem daha sağlam hem de çok daha güzel 3 boyutlu bir görünüm kazanıyor. Epoksiyi çok çok az akrilik boyalar ile renklendirip kullanırsan harika sonuçlar elde edebilirsin. Çıkan buharı uzun süre solumaman gerekiyor zaten sertleştiricinin kokusu berbat; mümkünse açık havada yapmanı tavsiye ederim.
    Yine de takıldığın ve sormak istediğin konularda her türlü yardıma hazırım, güzel sahtelerinin devamını bekliyorum.
    Sağlıcakla kal.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim Abi.Emek verip boyle detayli bir bilgini paylasmissin.Epoksiyi aldigimda aklima takilan birsey olursa seni tekrar rahatsiz ederim Abi :)
    Tekrar tesekkurler.Rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.