Bir Türlü Yayın Vurmadı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sever tarafından paylaşıldı.

1. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Abiler ve kardeşler bu işte daha yeniyim.Yeşilırmağa kaç kere gittiysem bir türlü yayın gelmedi.Varsa yoksa bıyıklı bir de bi tane daha balık var ondan.Bir türlü yayın tutamadım.Yem için tavuk ciğeri ve mısır denedim.Gündüz avlanıyorum acaba sorun bu mu?

2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Bende bu konularda pek bilgili degilim ama daha buyuk yemlerle avlanirsan bence daha iyi olur mesela kurbagayla tutuklarini duymustum

3. onur20

onur20 onur bozkurt

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    sarı sazan 4,50 kg
    gece avlanmanı tavsiye ederim.birde yayın için sülük kullan sülükleri iğneye ortalarında bi kere sağlamca geçir ve at suyaaa.. :D

4. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    :D o sülüğü kabuğundan çıkarması da var değil mi

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    sülüğün kabuğu falan yok.. başka birşeylemi karıştırdınız ?
    gece kafa lambasını kurbağaya tutarsanız gözleri göremez kilitlenir kalır, eldiven kullanarak kolayca yakalarsınız.. onu takın oltaya en büyükleri 1 2 saat arası sualtında yaşar sonra ölür.. gerçi ölsede yayın hayır demez..
    canlı sazan bence en iyisi hem uzun süre canlı kalır..

6. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Yarın gidiyorum bakalım Kurbağa takıcam Sonuclarını yazarım :)

7. sefa139

sefa139 sefa

En İyi Avı:
    yayın
    yayında bence en iyi verimi gece ve kurbağa ile alırsın ben denedim ve karşılığını aldım

8. YASİN BOZKURT

YASİN BOZKURT YASİN

Favori Makine:
    Okuma Octana 40 -- Okuma safina x 270cm-Okuma Carp Misina-Savagear Sahteler
    En İyi Avı:
    Turna-1.5kg-60cm
    Sülük ve kabukmu ? Midye ile karıştırdınız galiba. Kurbağayı tavsiye etmem yayın yakalamak istiyorsanız yayın iğnesinin ucuna kara sülükleri takın kurbağalı takımdan daha verimli olacaktır. Rastgele.

9. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    sülük bencede daha verimli bir yem.gerçi çöp kutusu gibi yayınlar organik inorganik ne varsa yutuyor sabunla bile yakalayanlar vardı bir ara :D

10. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    bence de yayın için gece beklenmeli ama balık bu napacagı belli olmuyo gunduzleri de iş yapıyo bazen, ve de benım ideal yayın yemim sülük ve kurbaga.....

11. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    buyuk igneye solucani oltani attiginda solucanlar dokulmeyecek ve dusmeyeceke sekilde canli olarak tak gece pek cikmuor ama gunduz denemeye calis verim alicaksin

yada kullanilmis bayan corabinin icine biraz kanli ciger doldur icinden igneyi gecir o sekilde at koku yayini deli edecektir

12. FatihCanerÖzcan

FatihCanerÖzcan Fatih Caner Özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPIN KAMIŞ 3.20 Bi abimin hediyesi :)
    Favori Makine:
    Balzer EH35 / Okuma ARGO SLL500
    En İyi Avı:
    KöpekBalığı 1metre 78cm | 56cm Sudak | 3 Kilo Yerli sazan |
    sülük > istersen 3 gün oltada dursun iğneden takıp çıkarmassan ölmeden tekrar tekrar atarsın gece boyunca kıpırdar balığın ilgisini çeker > Yeşil halkalı sülük olmıycak Kara Sülük en iyi verim alınan sülük.

işkembe > hayatımda 1 kere denedim ondada işkembeyle bir yayın tuttum tekrar deniycem. İşkembe kokulu olduğu için ve eti sert olduğu için taktığım yem ne olursa olsun iğne ucuna az bir parça yine takıyorum yayın kokuya ve harekete gelir.

Tavuk Ciğeri > Herkes ciğer paketindeki kalpleri takar eti sert diye fakat kalpteki kan 5dk içinde akar gider etin rengi hemen beyazlaşır . Bundan dolayı direk ciğeri tak kanı yavaşca salar 45dk- 1 saatte bir oltayı kontrol edip tekrar yemlemen gerekir.

Sabun > Her yerde verim alınamıyor sadece sabun takıp atanlarda var fakat hayvansal yağlardan yapılmış bi sabun olması gerekiyor. Ben sabunu işkembe gibi ufak bir parça koku yayması için iğne ucuna takarım.

Kurbağa > Kurbağa 1-2 saat dayanır en sonunda boğulup ölür. Ama çok hareketli olduğu için işe yarayabilcek bir yem. Uyuyan yayın bile onun kıpırtısına dayanamaz sanırım :)

Canlı Balık > Kefal, Sazan, Gümüş balıkları için Kefal ve gümüşü kuyruğundan Sazanı sırtından takarsan çok iyi verim alabilirsin.

Yayın dedin mi bana sorcan abi :))

Bide toplu askılı sistem yaparsan daha iyi yayın için daha detay için mesaj atarsın ;)