bir tutkunun son demleri , jig avı için değerli görüşlerinizi bekliyorum

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında alper23b tarafından paylaşıldı.

1. alper23b

alper23b alper

Merhaba bu benim ilk mesajım olduğu için sizleri biraz uzun tutabilirim , yaklaşık 1.5 yıldır ‘’ www.balikavi.net ‘’ adresini uzaktanda olsa aralıksız olarak , amatör olsun profesyonel olsun siz değerli balık tutkunlarının yorumlarını takip ediyordum. Sizlerin sayesinde edindiğim ve bundan sonrada edinmeye zevkle devam edeceğim değerli bilgileriniz için hepinize çok teşekkür ederim .
    Balık avı benim için sabırdan ziyade ‘ nasip ve kısmet ’ sözcükleriyle eşdeğer. Ben , babamın dedem ile birlikte yaptığı deniz , ve kuş avcılığının hikayeleri ile büyüyen bir balık tutkunuyum , bu tutku benimle birlikte ilk okul döneminden beri süregelen , ve kaç yaşında olursam olayım diğer hayallerden farklı olarak , konusu sadece ‘’ balık ‘’ olan , ama balık sözcüğü etrafında sürekli uçuşan , aslında hep aynı hayalleri kurduğumun farında bile olmadığım farklı bir tutku. Sizlere Kısa bir çocukluk anımı anlatmak istiyorum , Kastamonu da ilk okul 4. Sınıf öğrencisiyken hafta sonu okula kurs almak için gittiğim sıradan bir gündü , teneffüs zamanı yerde gördüğüm solucanla , bir anda aklımı saran o balık hayali dün gibi aklımda, kurs bitiminde gözümün gördüğü ilk pet şişeyi elime alıp , içine yaklaşık 20 adet güzelce seçilmiş iri solucanları doldurmaya başlarken , bir taraftan ailece bu hafta sonunu balık tutmakla geçireceğimin hayalinin verdiği mutlulukla , 3 5 solucanda bir arayada bir tutam toprak doldurmayı ihmal etmeyip , yaklaşık 20dklık otobüs yolculuğundan sonra, evin ziline basıp annemin , o ne alpeeeerr demesini bitirmeden koşar adımla babamın karşısına çıkıp - bizi balığa götürürmüsün babacım solucanda topladım hem dediğimi , babamında saat geç oldu bu saatte balığa gidilmez dediğini ve gözü yaşlı bir şekilde solucanları şişeden çıkartıp tekrar toprağa iade ettiğimi hatırlıyorum . bu benim ilk defa canı yürekten gerçekleşmesini istediğim balık avı idi , ki zaten balığı babam tutacaktı ben sadece oturup izleyecektim . 23 yaşına geldim biri yanımda balık tutsun , yada biri balık tutarken onu izleyeyim , kendim tutmuş kadar mutlu oluyorum. Benimkiside böyle bir tutku işte 
    Yazımın başındada belirttiğim gibi 1.5 yıldır sizlerin bilgileri sayesinde bir çok sey öğrendim , balık çeşidi olsun yakalama metotlar olsun gerçekten emeğiniz büyük .
    Trabzonda ünv öğrencisiyim. 3yıldır olduğu gibi , tekrar 3 aylık yaz tatili dönemini geçirmek için ailemin yanına döneceğim ,ve çok az bir zaman kaldı . Son iki yıldır , Mersin narlıkuyu bölgesinde tanıştığımız bir aile dostu ile yaklaşık olarak bazen 1 hafta boyunca hergün , bazen iki günde bir olmak üzere , toplamda 15 20 gün balık avına çıkıyorum , kimi zaman ailece , kimi zamansa kardeşim ben ve aile dostumuz ile gerçekleşiyor avlarımız
    Son 4 aydır JİGGİNG yöntemi hakkında ciddi araştırmalar yaptım , ve kendimi tamamen hazır hissediyorum, biraz birikmiş param var ucu ucunada olsa denk geliyor , Dip ve Sırtı avlarını gerçekleştirdim , ve zamanımın da az olması sebebiyle artık jig avı yapmaya karar verdim, çünkü belkide bir ömür bu şansı yakalayamam.
    sizlerin engin bilgilerini de göz önüne alarak
    okuma salina 10000 jig motoru, SHIMANO BUTTERFLY jig yeminin pembe ve mavi renklerini almayı düşünüyorum, hazırda ip misina, kamış vs ekipmanım var, her şey hoş güzel ama konu balık bulucu oldu mu ,içim birden kararmaya başlıyor , karamsarlığa düşüyorum bir nebzede olsa sizlerin görüşlerini almak istiyorum ,
    jig avı için balık bulucu şart mı ? , normal olarak 50mt de dip balığı için avlanmaya gidilen bir günde , arada bir yoklamak için jig yapsam , balık bulucu olmadan bu hayalimi gerçekleştirme imkanım yok mu . Koskoca uçsuz bucaksız akdenizde , bu akya , sinarit , lagos , mercan , orkinos hep o bahsettiğiniz çukur kayalıkların etrafında gezmek zorunda mı   , bu balıklar hiç mi avlanmaya, gezmeye çıkmaz , yada ne bileyim illa dip olacak değil ya orta suda da mı bulunmaz bu haylazlar , işin garip tarafı , ne zaman dip balığı avına çıksak , illa ki yanımızdan sağımızdan solumuzdan balıklar zıplaya zıplaya geçiyor , biliyorum yakınımda hep avcı balıklar dolanıyor . hissedebiliyorum  ve şunu da eklemek istiyorum , mersin narlıkuyu bölgesinin kıyı kesimleri oldukça kayalık ,20 30 metreden sonra yavaş yavaş mil ( çamur ) , 50 metre derinlikte ise nerdeyse tamamen mil. balık bulucu olmadan benim bu balıkları yakalayamaz mıyım? 
    belki bu benim ömrüm boyunca çıkacağım son tekne avı olacak , seneye kpss sınavına hazırlanacağım dolayısı ile zamanım olmayacak , sınavı kazanır ve olurda emeklilik vakti gelirse belki o zaman kendime bir tekne alırım , söz verdim kendime tekne alırsam bu sefer balık bulucuda alacağım , ama o zamanda ailem ne kadar yanımda olcak yada olabilecek 

siz büyüklerim , içimdeki bu çıkmaz yola bir umut ışığı olabilecek misiniz , melanur , gümüş, merbun , kolyoz , barbun , kupes , ahtapot , kalamar torik , çatal kuyruk , yavru akya ( sanırım trall diyorlar ) , barracuda , gelincik , sahte lagos , zargana , çok şükür hepsini gördüm
    yakalayamadığımız sadece levrek, çupra ve büyük avcı balıklar kaldı.

o restoranların yanından geçerken kafamı çevirip uzun uzun baktığım, tabaktaki etini bıçakla keserken:hungry: , bir anda kendimi kucağımdaki 25 kg lık akyanın sırtınız sıvazlarken bulduğum hooked , hayalini hiç eksik etmediğim bu balıklara , büyük akya , lagos sinarit ve trança ya bu kadar yaklaşmışken ,ve balık bulucumuz yokken , saydığım jig malzemelerine bir yılda biriktirdiğim parayı vermeme değermi ?
    değerli büyüklerime ve kardeşlerime sevgilerim ve saygılarımla… herkeze iyi avlar dilerim , avınız daim olsun… mrsparkle