Bir varmış, bir yokmuş...(LEVREK)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında dr.zeki tarafından paylaşıldı.

1. dr.zeki

dr.zeki zeky

Yorucu ve yoğun bir haftanın ardından negatif yükleri boşaltmak, topraklamak daha doğrusu biraz denizlemek :) gerekiyordu. Usta levrekçi bir abimiz ile ilk defa gittiğimiz bu merada, misinasını kopartarak kaçan levreklerin ne denli büyük olduğunu; yakaladığı 2,5 kg ve 4,5 kg olmasından kabaca tahmin edebiliyordum:)

İp misina ya da doğru adıyla örgü, geçen haftalarda şampiyonlar ligi çeyrek finaline adımı yazmama yardımcı olsa da, sanırım aşırı levrek yükünden dolayı kamış kılavuzu (sanırım ilki) iyi derece aşınmış, makinemi sardıkça hışır hışır öttürüyordu.Aslında kayalık- taşlık olmayan meralarımda iyi bir seçenek iken, sanırım shimano catana kamışın yüzükleri berkleyin örgüsüne uygun değildi. Trofe levrekleri kaçıran Abimizin önerisiyle 0.35 misina sarıp meraya gelmiştim ama ilk defa 0.30 üzerinde misinayla atçek yapıyordum. Pek istikrarlı av olmayacağını düşündüğümden ve memnun olduğum asso ultra 0.26 misinanın sarılı olduğu yedek kafayı takarak, Bismillah deyip atçek keyfine başladım. Uzatmayayım, yarım saat sonra 1200 gr lık levrek sahteye bindi. Ama indirmek ne mümkün :)
    sahtedeki iki üçlünün toplam 5 iğnesini balıktan kurtarmak 5 dk. mı aldı. Sonra atçek , at- çeke me!! neden çünkü Burak Yılmazdan sonra Umut bulut da sakatlandı :), Ne kadar uğraşsam da sahaya geri dönemedi.
    Neyse ilk maçtaki golünü attı ya, gerisini Schalke düşünsün :) RÖvanşa da galibiyet parolasıyla çıkacağız.
    Zamanım az Levrek peşinde koşup, evde de internet başında çok takılınca İçişleri bakanlığı av ruhsatımı iptal edebiliyor :) Bu nedenle kısa bir av hikayesi oldu; keyif verdiyse ne mutlu bize...

kAMIŞ: ilk yüzüğü yaralı 270 MH
    makine: exage 2500
    misina: asso ultra 0.26 (iyidir)
    sahte: sırtı mavi ve sırtı siyah

Bu da geçen haftanın levreği- Levrek peşinde... vakitsizlikten raporlayamadım:)

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Güzel levrekler Zeki, afiyet olsun :)

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerinize sağlık çok güzeller daha iyiler rast gelsin

4. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Yanlış anlamayın ama ne deniz resmi var ne olta ile resminiz var ne sahte var ne kum var ne de yakalanan levrek var, mutfak tezgahındaki balık ile rapor olmaz.

5. tefo32

tefo32 tevfik

zeki kardeş eline saglık 3veya 4 kiloluk gibi duruyor.rast gele

6. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Zeki Bey her zaman rastgelsin.

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Olur Erhan olur :)

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Zeki bey haftalık raporlarınızı gözler olduk, denenmedik mera, ve başarılı bir av tebrik ederim, sahtelerinizide üzerlerine koysaydınız daha hoş olacakmış rastgele.

9. dr.zeki

dr.zeki zeky

Teşekkür ederim.
    Az önce makarna+levrek ziyafeti sona erdi. Adana'ya selamlar.

10. dr.zeki

dr.zeki zeky

Teşekkürler ; inanın ki levrek peşindeki herkesin bu emeline kavuşmasını isterim:)

11. dr.zeki

dr.zeki zeky

yanlış anlayacak birşey yok; sadece raporda bunları-şunları da görsek desen daha olumlu bir eleştiri olurdu. Daha önceki raporlarımda aradıklarından bolca vardı ama her zaman avlakda resimlemek mümkün olmuyor. "rapor olmaz" düşüncesine katılmıyorum.

12. dr.zeki

dr.zeki zeky

Süpersiniz; (3+4)/2= 3,5 :) 3560 gr. tahmininiz güzel zira ben resimden bu kadar tahmin edemem :)

13. dr.zeki

dr.zeki zeky

Sağolun İlyas bey; hepimize rastgelsin.

14. dr.zeki

dr.zeki zeky

silent01
    Yanlış anlamayın ama ne deniz resmi var ne olta ile resminiz var ne sahte var ne kum var ne de yakalanan levrek var, mutfak tezgahındaki balık ile rapor olmaz.

:)

15. dr.zeki

dr.zeki zeky

:) haklısızın ama yazdığım gibi sahte takıldı ve koptu. Aynısından bulmak üzere malzemeciye gideceğim. Bir dahakine İnşallah sahtenin de resmi olur. selamlar.

16. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba zeki bey şahane bir balık kandırmışsınız,

levrek avlamayı en arzuladığım balıklardandır,ne tür bölgeleri denememi tavsiye edersiniz.

saat kaç civarı şansımı denemeliyim (arabam var boğazdan yukarı rumeli feneri vs oradaki kayalık bölgeleri biliyorum gitsem sizce şansım olurmu ) teşekkürler.

17. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Abi sen bir harikasın ya :) o meraya gitmek çok isterdim am a seneye artık bu sene çooook yoğunum :( Afiyet olsun bu arada izmirdede kılıç balık market bile çinekop satıyor uyarıyorum takmiyorlar beni zabıtayı arıcam onlarda birşey yapmazlar bende pes etttim :( :( ;(

18. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Güzeş avlar olmuş, tebrikler..:)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Zeki, bu sezon döktürdün. :)
    Nicelerini dilerim. :)

20. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Tebrikler Üstad ellerinize sağlık gerçekten çok yakışıklı balıklar , bu güzel levrekler istanbul'da mı yakalandı hangi meradan alındığı paylaşılırsa bizde gitmeyi düşünüyoruz yardımcı olursanız sevinirim :)