Dostlar, söz verdiğim üzere, Yımırta'nın yeniden doğuşunu anlatacağım size. Genel bir bakış sunacağım. Soru gelirse, onları da yanıtlarız. Yımırta Yımırta olmadan önce şu haldeydi: İlk iş temizlik. Tamamen paslanıp kilitlenmiş dümen ve remote uzaklaştırıldı. Dümen dolabı söküldü, delikler onarıldı. Çok emeği geçen dostum Şeker Usta zımpara yaparken: İç kısım nispeten kolaydı. Astar ve boya atıldıktan sonra dış kısma geçildi. Temizlendi: Tüm eski yamalar ve çatlaklar ortaya çıktı. Teker teker polyester ve elyafla onarıldı: Yamalar üzerindeki poşet parçaları benim buluşum! Olduğu gibi bıraksaydım elyaf girintilerini düzeltmek için zımparalamam, elyafı da bu oranda zayıflatmam gerekecekti. Üzerlerine naylon yapıştırarak daha düzgün bir yüzey elde ettim, tesviye gereği de enaza indi böylece! Sonra, karine ortada iki kat olacak şekilde boydan boya elyaflandı: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img261.imageshack.us/img261/5798/161108022mb5.jpg
Fazlalıklar temizlenip zımparalandı, macunları çekildi: Tesviyeden sonra astarlandı: Astar konusunda çok araştırma yaptım. İç kısımdaki puantiye kabartmalar arasındaki eski boyayı temizlememiz olanaksızdı. Nasıl bir boya kullanıldığı belli değildi. Fiyat ve gelcoat'a zarar verme riski yüzünden boya sökücü kullanmadık. Sonuçta 4+1 astarda karar kıldık. Çok küçük bir-iki yer dışında kabarma olmadı. Astar üstüne son zımpara ve yoklama macunu çekildi, su zımparasıyla tesviye edildi. Son kat epoksi boya ile Yımırta asli ve asil rengine döndü: Kullanılan malzemelerden bazıları: Sonrası malum. Sıra emektar makinelerde. Bakalım hangisini çalıştırıp kullanacağız?
Ooo beklenen konu açılmış. Elinize sağlık, çok kişi faydalanacaktır bu konudan. aşamaları ve neler kullanıldığını bilmek açısından çok güzel bir konu olmuş. Bu konuyu sabitliyorum, ki tekne alacak, teknesini onaracak olan arkadaşlar buradan faydalanabilsinler diye. Yımırtanız hayırlı olsun tekrardan. Güzel günlerde kullanın inşallah.
Tebrikler güzel görünüyo Makinalarda olur inşallah Allah hayırlısıyla kullanmayı bol bol balık tutmayı nasip etsin.
Çok teşekkürler dostlar. Bu tür bir işin başına geçecek olanlara her zaman yardım ederim. Biraz özet geçtim affınıza sığınarak!
Denize inişi bile bunca özveri gerektiren tekneyi satmak pek olası değil. Ben ve dostlarımla bu tekne arasında duygusal bir bağ oluştu sanki. Ne de olsa ilk gözağrısı! Ancak ilgilenen dostlar olursa satılık ehven tekneler var. Bağlantı kurdurmaktan mutluluk duyarım.
Maşallah hakkaten yımırta gibi olmuş insanın emeği ve alınteriyle yaptığı, kullandığı bişeyin hazzını hiçbirşey veremez ,Güle güle kullanın