Merhabalar.. Geçen yaz daha balık ile ilgili hiçbir şey bilmezken bu arkadaşlar sayesinde kendimi içinde buldum bu hobinin Babam yaz tatilinde her pazar olduğu gibi yine pazar günü denize yüzmeye götürmüştü bizi.Bende sabahtan akşama kadar yüzerken sadece akşam üzeri birşeyler gördüm suda -Aaa baba balıklara bak.Ne balığı acaba(o zamanlar mırmırı tanımazdım bile) Babam: Bilmemki.. Yarın gelirken şeytan oltalarınıda alalım mı?.. Tamam al bakalım.Şansımızı deneyelim. Yarın olduğunda da Yine akşam üstünü bekledik.Sonra yem olarak ne taksam diye uzunca bir düşünce sonucu istiridye taktık (açması biraz zahmetli olsa da) ve kısmetimizi aldık.. İşin ilginç tarafı bacaklarımın 1 karış yanına iğneyi salıpta Ayağımla kumu kaldırararak ve karıştırarak balıkları etrafımıza toplamamız. Çok güzel bir deneyimdi gördüğümüz yanımızda balığı tutabilmek. Kusurlarımız varsa affola...
Tebrik ederim kardeşim Beni ilk dedem götürmüştü balığa, heralde 8-10 yaşlarındaydım. Sazdan kamış yapmıştı ilk balığı yakaladığımda elim ayağım çözülmüştü fırsat buldukçada götürürdü ve Rahmetli bu hastalığı bana bulaştırıdı. O zamanlar Akçayda oturuyorduk hastalık bulaştıktan sonra evden kaçar kaçar balığa giderdim O zamanlar yakaladığım balıkların yaşattığı heyecanı özlüyorum. Mutlaka çok daha büyüklerini yakalayacaksın ama ilk yakaladığın balığın verdiği heyecan gibisi olmayacak. keyifli avların olsun
Teşekkürler Önder abi.Daha mırmır diye bir balık olduğunu o gün öğrenmiştim. İlk zamanlar gibisi hiç olmayacak sanırsam.. Değerli yorumun teşekkürler. RASTGELE
Değerli yorumun için Teşekkürler Çagatay abi.Bende yaza güzel şeyler olacağını düşünüyorum Kısmetse belki sende davet edersen tabi teknen ile bile açılabiliriz
Maşallah maşallah, bu mırmırları tutamayan kırk yıllık balıkçılar tanıyorum ben. Sen işi kapmissın. Inşallah devamı ve daha irileri gelir, raporların devamını bekliyoruz.
Benim balık avı hastalığımı başlatan balıktır mırmır.Isparoz yakalamaya çalışırken oltama yaklaşık450-500 gramlık tombul bir mırmır gelmişti ne yazıkki yumurtalıydı o zamanlar sevinmiştim yumurtalı diye ama şimdi neler olduğunun farkındayım ..Rastgele
murat öncelikle tebrikler yöntemin harika, çünkü mırmırlar yazın sürüler halinde dolaşır, kurt çıkartırken ne çekiyorum onlardan bir bilsen, çıkardığım bütün kurtları alıp kaçanları mı ararsın, beni peşinden koşturanları mı ararsın geçen sene mırmır ve yavrusu çoktu, mırmır çok zevkli avı olan bir balık. umarım birkaç sene önce yaptığı gibi kesmez birden. mırmır ayrıca çok iyi bir lüfer yemidir