Bu anlatacaklarım tamamen gerçek sonuçta bi rapor balık avlama merakı yeni alevlenmiş ; yeni başlamışız BİM marketten aldıgımız 7 TL lik oltaları dunyanın en ıyı oltası sanıyor ve kulaktan dolma yalnış düzen hamurla balığa gidiyoruz. Acemiyiz bütün olta takımları elimizde kalıyor kurşunlar suda kalıyor , misinalar kopuyor 8 saatlik ugras hayal kırıklığı ile bitmek üzereyken oda ne CANLI ALABALIK çiftliği takılıyor gözümüze hemen dalıyoruz içeriye rezil olmamak için 6 tane balık alıyoruz şöyle irice Benim ailem alabalığı bildiği için ben saklayamıyorum durumu ama arkadaş eşine senin için tuttum aşkım diyor. Kız bılmıyor alabalığı tam olarak yalanı yutuyor aradan zaman geçiyor biz biraz ustalaşıyoruz , takımlar değişiyor ziller takılıyor hamur vs tamamdır balık almaya başlıyoruz. Kankamla bir gece sazan avına çıkıyoruz ve av bereketli geçiyor 4 tane sazanı eve götürüyor temizliyor , fırınlıyor eşiyle yemeye başlıyorlar eşininin tavrı aynen şöyle Keşke daha önce tuttuğunuz KARA SAZAN lardan tutmaya gitseydiniz bu balık hoşuma gitmedi Hala açıklayamadık durumu sazan tutarsak 2 tanede KARASAZAN alıyoz
Daha önce balıktan eli boş dönerken balıkçıya uğrayıp istavrit alan ama o arada arkadaşıyla sohbete dalıp balıkçının ne yaptığını farketmeyen ve eve geldiğinde sevgili ailem size balık tutup getirdim diyip poşeti açtığında içinde ayıklanmış balıkları gören birinin hikayesini de dinlemiştim ama bu daha güzelmiş. İyi ki de boğaza falan gidip de dönüşte alabalık götürmemişler eve
Siz bundan sonra hem balık tutmak için malzemeye hemde evdekilere yedirmek için alabalığa bayağı para harcayacağa benziyorsunuz ; Allah yardımcınız olsun.