Arkadaşlar hepinize selamlar.Malum havalarla beraber sularda soğudu nasip olursa önümüzdeki hafta balığa gitmeyi düşünüyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim. Sular soğuğunca balık dibe (derin yerlere) çekilir diyorlar bunun için avlak seçerken nelere dikkat etmeli(gideceğim avlakta yayın-aynalı sazan-ve sarı sazan mevcut) yayın için soğulcan sazan için ise küspe ve hamur atmayı düşünüyorum veya bu mevsimde daha değişik yem kullanmalımıyım? Balık soğuk sularda hangi saatlar daha fazla çalışır. Avlak yerinde alabalık çiftlikeri var onlara yakın mı olayım yoksa tersi istikametten mi avlanayım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kış aylarında yayın pek nadiren yapar sazan da bol proteinli hamurlarla yemleme yaparak gündüz saatlerinde verimli olabilir Daha çok göletin sığ olmayan derin kısımlarında çalış Tabi eğer dip yapısı hakkında bilgin varsa Şimdiden iyi avlar
Benden acizane tavsiye bu havalarda Alabalık çiftliklerine yakın güneşli havalarda gölgeni suya aksettirmeyecek şekilde ve nispeten derin olan yerlerde avlanmanı öneririm Balık yakalayamamış dahi olsan dönüşte çiftlikten satın alırsın Ben olsam kesin öyle yaparım
Sazan içinde Yayın içinde Solucan kullan derim ,kış aylarında hamur ve küspeden verim alamazsın ,derin yerlerde avlanırsan şansın artar ,göletin veya Barajın yapısıda önemli kayalık mı ,çalılık mı ,otluk mu ona görede yer belirlemede dikkat etmen gerek ,kayalıksa balık genelde kayaların içlerine yuvalznır