Herkese selam, Bu aralar, boş kaldıkça yurt dışındakileri izliyoruz, nasıl malzemeler kullanıyorlar, teknikleri, taktikleri nasıl, nelere dikkat ediyorlar vs... Vakit böyle geçiyor. Tabii onlardaki meralar, onlardaki balık bolluğu bizde yok, İzliyoruz, izliyoruz gaza gelip soluğu kumsalda alıyoruz adamlarda balık o kadar bol ki, boncuklu iğne ile kofana tutuyorlar sonrada salıyorlar. Neyse artık forumda ve buralarda görüyorum, kilo altı yakalayanlar salıyor ve yavaş yavaş çoğalıyoruz, böyle devam ederse umarım bizden sonraki nesiller 2000 yılı öncesindeki bolluğu tekrar yaşarlar. Dönelim tekrar konumuza makine ve misina işini bir önceki konuda halletmiştik, sıra kamışa gelmişti, sürekli olarak kullandığım kamış, okuma safina 10-36gr, gerçekten hakkını 4-5 senedir verdi, halkaları küflendi dıştan çatlakları var ama hala gideri var. Yeni başlayanlar kesinlikle bununla veya V-System ile başlamalı... Düşmeye, çarpmaya ve bakımsızlığa dayanıklı bir kamış. Geçen yıl fuji guide olayını idrak ettikten sonra, Volkanın aşırı ısrarıyla Major Craftı seçtim. Uzun yol planlı hafta sonu avlarında kullandım, Gerçekten kalitesi tartışılmaz, kesinlikle ip misinayı ağlatmıyor, Üzerinde takılı makinedeki misina hala yeni gibi. 2.58 boyunda 7-23gr aralığı var, ama bu gram atar olayını kamışlarda yazan verilerin tamda doğru veriler olmadığını, bu verilerin kaşıklara, jig head, silikon yemlere ve sahte su üstü ve su altı yemlere göre değiştiğine inananlardanım. Bence kullandığım okuma da mesela, en iyi atılabilir sahte yem;15 gram, en iyi kaşık 25 gram, en iyi jig+silikon 12 gram civarıdır. Ben en iyi atışlarımı bu sahtelerle bu gramlarda yapıyorum. Ama 25-35 gr arası sahtelerle, zorlanıyorum. Bu yüzden atarı daha fazla, hem kıyı jiginde kullanabileceğim, hem uzak casting atışlar yapabileceğim, 3 metre veya üstü, halkalar kaliteli, eva sap, fuji yatak,carbon tabiki 250 gr altı ağırlığında en az 20-30 en çok 120 gr atarlı 2 parçalı arıyorduk. İspanyada bir video izledik orada gördük ve oranın sitelerinde ararken nasıl alacağımızın istişaresini yaparken kamışın İzmirde bir e-ticaret balık malz. satan bir sitede satıldığını gördük. Hemen aradık şu model var mı, bu model var mı, kamış nasıl derken Volkan 3.30m 40-120gr yi seçti, bende 3.00m 20-80gr seçtim. Ertesi gün kamışlar geldi yani bugün ve açtık, gerisi videolarda... İyi seyirler, reeling Cinnetic 8500 Explorer Sea Bass Fishing Rods 3.00m 20-80g kutu açılışı http://www.youtube.com/watch?v=xEa9GhhAS-M Cinnetic 8509 Explorer Black Sea Bass Fishing Rods 3.30m. 40-120g. kutu açılışı http://www.youtube.com/watch?v=-5Ib79puBc0
Güle güle kullanın Kamışı İzmir de incelemiştim.Üzerinde shore jigging yazıyordu o yüzden dikkatimi çekmişti.Fiyatıda uygundu fakat daha önce hiç markasını duymadığım ve kullanan görmediğim için elemiştim. Rastgelsin reeling
Hayırlı olsun Özkan Bey. İnceleme için de teşekkürler. Yalnız Salih Bey'in söylediği doğru gibi. Bu kamışlar hem jig yapabilecek kapasitede hem de sahteyi uzağa eriştirebilmek için oldukça uzunlar. Yani shore jigging kamışları olmalı bunlar. Türkiye'de nasıl bir amaçla kullanacaksınız bunlar?
Aynı kamışların shore jigging kamışları da var; fakat bunlar seabass yani deniz levreği kamışıdır. Bu yüksek atar değerli levrek kamışları daha çok ispanya civarında kullanılmaktadır. Nedendir bilmem levrek kamışları Doğudan Batıya doğru gidildikçe sertleşir.. Örneğin japonya'da deniz levreği için L-ML, Türkiye'de M-MH, İtalya'da MH-H, İspanya'da H-XH kamışlar kullanılmaktadır. Okuduğum bir makalede akdeniz ve atlantiğe daha uygun olduklarından bahsedilmişti bu yüksek atarlı kamışların.. Tahminen kıyı yapısı ve deniz hareketlerinin farklılıkları ile ilgili olabileceğini düşünüyorum.. Bu arada hayırlı olsun yeni kamışlarınız, Volkan'la arada bir karşılaşıyoruz, umarım bir gün seninle de karşılaşırız, rastgelsin, trofeler eksik olmasın:thumb:
Güle güle kullanın gene çok güzel bir inceleme. Fiyatları ne kadar acaba Özkan? Birde İzmir'de nerden aldınız? (Reklama girer diyorsan, özelden yazarsan sevinirim. )
Aynen ben shore jig modelini incelemiştim fakat aralarındaki tek fark atar değerleri gibi insan rengini bari değişik yapar. Artılarından biride ağırlıkları oldukça hafif kamışlar :thumb: 2 katı fiyatı olan Major craft tın sanırım en düşük modeli olan solpara sı ile kıyaslamasını görmek lazım
Shore jigging serisi için konuşursak sanırım pek bir farkları yok solpara ile.. Major craft kullanıcısı olarak görüşüm sadece isim ve güven açısından Major Craft bir tık öne geçebilir.. Tabiki Özkan bu kıyaslamayı daha iyi yapacaktır, artık iki marka da elinde:thumb:
120 gram atarlı kamışla rapala atacak haliniz yok . Hiç anlamadım. "Levrek için surf kamışı" derseniz bir şey diyemem tabi .
http://www.youtube.com/watch?v=Ne9PKzs1rGo Böyle bir kıyı tipinde, bu kadar azgın bir denizde ağır jigheadler ile silikon veya extra ağır sahteler atmak için uygun olsa gerek :thumb:
Arkadaşlar merhaba, dün sabah kamışları deneme fırsatımız oldu. Kamışlardan çok memnun kaldık. 20-25 gramlık sahteleri kamışın kendi aksiyonuyla rüzgar karşı olmasına ragmen daha uzun mesafeye rahatlıkla gönderdik. Sert aksiyonlu kamışlar olduğunu da ekleyelim ve ayrıca uygun sahtelere daha iyi aksiyon verdirebilme imkanı bulduk. Ağır kaşık ve jigler, silikonlar denedik, vuruş aldık ama sahtelerimize takılan bir şey olmadı Çok maceralı bir av günüydü, av olmasa da çok zevkli idi. At-çek hobisine gönül vermiş diğer balıkçı arkadaşlarla da karşılaştık. Mevsim gereği balığın göç etmesiyle tüm yerel kıyı balıkçıları maşallah ağlarını denizle buluşturmuşlar. Bu da bizim gibi atçek yapan amatör kıyı balıkçıları için ciddi bir handikap. Sevgiler kendinize iyi bakın...