Biri Bana akıl versin Kefal...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında evwt tarafından paylaşıldı.

1. evwt

evwt engin

Favori Kamış:
    Cormoran
    En İyi Avı:
    levrek 1,2 kg
    Çok güzel bi avlak buldum Kendime Sabah Saatlerinde 06.00 - 09.00 arası Gittiğimde En küçüğü yarım kiloluk Balıklar Suyun Üstünde 50-60cm zıplıyarak dolaşıyor.ama öyle 1-2 zıplayıp sonra kaybolmuyor. Nerdese dakikada 3-4 balık görüş alanım boyunca zıplıyor.Akşam saatlerindede Medcezir Başlamadan hemen öncesi 1-2 saat aynı sıklıkta olmasada zıplamaları görüyorum.Bölge Tatlı suyla denizin karıştığı bi yer.Tatlısu oranı biraz daha fazla ama tadına baktığımda hafif tuzlu.dibi kumluk değil küçük cakıllaradan oluşan biyer.Ayrıca derinlik fazla değil 7-8 metre.Sorularım Şunlar.
    1.Bu zıplayan Balıklar Sizce Nedir.oralara yakın avlananlara sorduğumda Kefal yanıtını aldım.Ancak Onlarca deneme yapmama rağmen Haftasonları 4 haftadır denemediğim yöntem kalmadı.Vuruş bile almadık.3 lü takıma Ekmek,hamur takarak mantarlı Kurşunlu kurşunsuz,3 lütakıma Sülünez,mamun,yengeç takarak mantarlı ,kurşunlu kurşunsuz.,Tek iğneli takıma ,Ekmek hamur,sülünez yengeç mamun takarak,kurşunlu, kurşunsuz, mantarlı.Kısacası Aklıma gelen her yöntemi denedim.Mavi tonlu balık sahtesiyle atçek.Hatta Sahteminde ucuna yem takıp öyle denedim.sonuç.yok.Delirecem
    2.Kıbrısla hiç avlanmadım.Bunlar Kefalse Kıbrıs Sarma denemelimiyim?Kıbrıs büyük kefali alırmı?
    3.Kurbağa sahtesi alsam işe yaramı.
    4.Başka Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum Saygılar.

2. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Kıbrıs Sarmayı dip olarak at. sarmaya da palamut ciğeri (balıkçılardan bedavaya alırsın) tak. kiloluk garanti.

3. Dogan5858

Dogan5858 Muhammed

Favori Kamış:
    Fundo Axor
    Favori Makine:
    SILSTAR VERTEX
    En İyi Avı:
    Sazan 13 kilo
    Usta çok iyi yol teknik göstermiş katılıyorum..

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Takımı %100 FC misina ile yap.

5. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Levrek olmasın!

6. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Karidesi de deneyin

7. Dubara33

Dubara33 Mustafa

İnce misina ya da FC misina deneyin. Kıbrısı en başta deneseydiniz keşke.

Birde bizim buralarda lokma dediğimiz bir yöntem var. Zargana topu 80 cm ilerisine misket büyüklüğünde şamandra onun ilerisine de 5 er cmlik köstekler (3 iğne bağlayın daha fazlasında ekmek takmak eziyet olur) Ekmeği makasla yanlamasına kesin. Tost yapacakmış gibi yani ama iki parçayı tamamen ayırın. Sonra bu parçaları bir taşın üstüne iyice bastırın ekmeğin içi preslensin iyice. Makasla yarım cm kalınlığında şeritler kesin. İğnelere bu şeritleri takın. 3 dikiş atın iğne dolunca koparıp diğer iğneden devam edin. Kefal avlamayı sevmem ama canlı yem yapacağımda bu yöntemle avlarım. İçlerinde en zevk aldığım yöntem.

8. evwt

evwt engin

Favori Kamış:
    Cormoran
    En İyi Avı:
    levrek 1,2 kg
    kıbrıs takımıda denedim yine fiyasko.kıbırs takımı ekmekli hem dip hem mantarlı denemdim sonuç yok.bu arada o bölgenin ilerisinde bi abiyle sohbet fırsatım oldu ona sordum bu atlayanlar ne diye kefal bunlar dedi.Ama boşuna uğraşma kaç senedir burda Yılan balığı avına gelirim Hiç yakalıyanıı görmedim Evlat dedi.Son olarak Tavuk ciğeriyle Palamut ciğeri tavsiyenizi deneyeceğim Sonra bende vaz geçeceğim herhalde