Biri bu adama "rastgele" demeyi öğretsin!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında CarpHunter58 tarafından paylaşıldı.

1. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Merhaba arkadaşlar,

Deniz balıkçılığındaki tecrübem heralde bir 2 ay kadar oldu. Bu süreçte en az 30-40 kez denk geldiğim ve birinde bile bana "rastgele" dememiş olan adamdan bahsedeceğim :eek:

Küçük bir ilçede yaşıyorum. Merkez, çarşı, liman birbirine yakın. Bu adam da benim balığa çıktığım sabah saatlerinde genelde karşıma çıkıyor ya da limanı turlamaya geliyor. Bir ara her sabah limanı turlardı, geceden yemli av yapanların etrafta bıraktığı, düşürdüğü ya da unuttuğu birşey varmı diye kontrol etmeye. Sürekli balıktan anladığını vurgulamaya çalışan, en iyi ben bilirim edasında, ama bir kez olsun olta attığını göremediğim, 50 yaş üstü bir abimiz. İlginç bir tip.

Şimdi balık avında birini görürseniz bir rastgele dersiniz değil mi... Ya adam bırak rastgele demeyi üşenmeden sıkılmadan 1 ayı geçti bütün balık şevkimi alıyor ya.

Ekim ortalarından Kasım ayına doğru çinekop için; önce, balık yok, boşa gitme, tutamazsınki falan demeye başladı. O sıralar sarıkanat çıkıyordu, "Abi ben tutuyorum ara sıra" diyince, "Ufaktır onlar yaa sarıkanat yok" dedi. Halbuki gayet de güzel sarıkanatlar tutuyordum. Daha sonra "bir kaç gün sonra yeme hiç vurmazlar" demeye başladı. Adam bu sözü söyledikten sonra değil bir kaç gün neredeyse 1 ay boyunca gayet güzel balık aldım :eek: Hatta daha 1 hafta olmadı kaşıkla ilk balıklarımı aldım, 2 tanesi iri sarıkanat olmak üzere :)

Adam sanki yolumu gözlüyormuş gibi her sabah balığa giderken karşıma çıkıp balık avıyla ilgili aklına gelen olumsuz ne varsa söylüyor. Yahu abicim bir kez olsun "Rastgele!" desene ya... Günaydın zaten demiyor ondan hiç bahsetmiyorum. Tamam balık olur ya da olmaz, sonuçta çinekop da bir süre gelip gidiyor illa ki bir gün hiç olmayacak ama bizimkisi keyif işi, stres atmaya rahatlamaya gidiyoruz, ille balık tutup yiyelim işi değilki...

Adam balık olmaz dedikçe ben balık tuttum.

Dün sabah biraz kaşık atıp balığı yokladıktan sonra liman içine geçip kefal zargan takılayım dedim. Olta atar atmaz yanımda bitti yeminle.

"Ne oooldi, yok mu balık?"
    "Çinekopa kaşık attım ama yoktu abi, biraz liman içinde takılayım dedim"
    "Olmazki, burdada olmaz artık kefalde olmaz, zargan da olmaz"
    "Ama abi dün burda çok güzel balık tuttular"
    "Yok yok olmaz daha havalar da soğudu zaten"

Falan derken adam yine içindekileri kusup gittiten sonra 1 dk geçmeden irice bir kefal çektim hihi Sonra çok güzel balık yaptı, ben fazla kalmadım, bir tanede zargan aldım, ilk oldu :)

Tabi rastgele yine demedi...

Artık balığa giderken etrafı izleyerek süzerek gidiyorum, şapka bere ne varsa takıyorum, gerçi uzun boyumdan da tanır ama, görürsem yolumu da değiştireceğim. Saat şuan 6'ya geliyor. Birazdan çıkarım bakalım umarım denk gelmez :)

Sohbet bölümüne konu açamadığım için buraya açtım :eek:

2. sancak114

sancak114 Atilla KORKMAZ

Favori Kamış:
    Okuma SalinaIII - Shimano Scimatar
    Favori Makine:
    Okuma SalinaIII16000 - Shimano Stradic 3000SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 6350gr sene2002 :)
    Bırak demesin,ne güzel işte :) Adamın gudubet halleri sana şans getiriyor baksana. Rast gele.

3. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    Serdar Köylü (@SKoylu) Akçakocaya'mı yerleşmiş ????

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Hocam hikaye güzel anladığım kadarıyla ile adama kırık olmuşsun nerde bende size ki şans bir tanede bana lazım öyle bir adam her ağzını açtığında balık yakalıyorsun daha ne olsun elindekinin kıymetini bil derim :)

5. cakall

cakall Burhan Sait

Korku filmi gibi :) böyle biri varmı ? Romandan alınan bir kısım mi ? :)

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Mustafa sırf senden önce dünyaya gelmiş olması böyle bir densize böyle bir saygısıza böyle bir rajon bilmeze saygı gösterme mecburiyetini getirmez!!!Eğer ben olsaydım o adamı öyle bir terslerdim ki beni gördüğünde bölgeyi terk ederdi.Enerjini düşürüyor ve seni etkiliyor.Buna asla izin verme!!Balıklı veya balıksız nasıl dönersen dön.Amatör kıyı balıkçısının amacı huzur mutluluk...Bunu engelleme çabalamasını engelle.Misal;bodoslama geldi yanına başladımı mayasırlı ... gibi konuşmaya dön yüzüne bak taaa ki o senin yüzüne bakana kadar... ALEYKÜM SELAM ABİ... de o odun herif anlar....Böyle böyle tempoyu yavaaş yavaş arttır ki yanına bir daha tünemesin.Sevgiler,

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    En güzeli aslında ima değil direk söylemektir. Kaç tır yanıma geliyon Selamsız sabahsız moralini bozup gidiyorsun neden acaba öğrenebilirmiyim de

8. emreseven

emreseven Emre

Süper :D Katılıyorum...

9. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Yok ama, haksızlık etmeyelim; Serdar Köylü balık yok demez, en kötüsü "sen tutamıyorsun diye balık yok demek değil; var, ama sen alamazsın" der. "O takımla tabi alamazsın... Hele de Shimano'yla..." :)

10. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abiii :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kendisi burda olmayan kişi hakkında konuşmak hiçte hoş bir şey değil,kaldıki Serdar Köylü iyi bir balıkcı,iyi bir paylaşımcıdır

12. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Kesinlikle öyledir ve bu forum ondan çok şey öğrenmiştir.
    Hiçbir zaman alınacağı, kırılacağı tarzda espri yapmam.
    Bu yazdığımdan da alınacağını sanmam.

13. zaad

zaad ZAFER

Eleman aslında senin şans meleğin, ne kadar belli etmese de avına bereket katıyormuş :)

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bu tip insanlar maalesef her kesimde vardır.

Benim yaşım 70, çocuk yaşımdan beri denizlerdeyim, az çok bir şeyler öğrenmişimdir diyorum, ama bana da gelip tanıdığım, denizle, balıkla ilgisi olmayan birileri akıl öğretmeye kalkıyor.

Ben de sağol, senin dediğin gibi yaparım diyorum, başımdan gidiyor, sonra kendi bildiğimi okuyorum.

Sen de musallat gelip de balık olmaz dediğinde, haklısın abi, ben zaten balık tutmaya değil hava almaya, kafa dağıtmaya gidiyorum de o zaman söyleyecek bir şey bulamayıp gider (inşallah).

Bu havada hava alınmaz, zaten burada hava da yok deme ihtimali de olabilir tabii. :)

BOş ver sıkma canını, bunlar cahil insanlar, uymaya değmez.

Selam ve sevgiler.

15. indianaconz

indianaconz Reşat

Her işte vardır bir hayır.Bilinmez ki..!

16. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    :D Var malesef

Haklısınız. Ben de her seferinde kendimi hazırlıyorum bir daha gelir öyle konuşursa iyi bir tersliyeceğim "Yahu bu zamana kadar bir kez olsun rastgele demedin" "Ben ille balık tutmaya değil rahatlamaya geliyorum buraya ama sen her seferinde keyfimizin içine..." gibisinden ama hep frenledim kendimi kalbini kırmak istemedim :eek:

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Aynı yorumu yazacaktım yaa :)
    Serdar Abiiii, kızacaksan bana da kız mrsparkle