Birisi bunlara dur demeli !

Konu, 'Genel Konular' kısmında ertanist tarafından paylaşıldı.

1. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Değerli balık avı dostlarım, buraya yazacaklarım herhangi bir rapor değil ama daha çok okunacağı ve belkide gerekli mercilere daha hızlı ulaşabileceği için buraya yazmamın daha doğru olacağını düşündüm.

Rapor okumak için girip bunu okuyan ve zaman kaybı oldu diyen arkadaşlar hakkını şimdiden helal etsin lütfen.

Ancak 2 gün önce 06.Kasım.2013 günü Siyavuşpaşa/Bahçelievler'de kurulan bir pazarda öyle bi manzarayla karşılaştımki inanın insanlığımdan utandım. Tüylerim diken diken oldu banghead banghead banghead Adamı uyarsan ne anlayacak zaten söylediğinde de ben ekmeğimin peşindeyim diyor.

Aşağıda paylaştığım fotoğrafta kıraça iriliğindeki çinekop yavrularını bir de utanmadan çinekop etiketi koyarak satıyorlardı. Her ne kadar pazarda tezgahlara bunu koyarak satanlar da hatalı ise asıl hata bence bunu tutan duyarsız avcılarda. Yanlışın en büyüğü ise buna müsaade eden ilgili mercilerde. Bu nasıl bir denetimdir ! Kendi ellerimizle geleceğimizi mahvetmek gibi bir şey bu :( :( :(

[​IMG][/IMG]

İş yoğunluğundan konuyu öncelikle burada siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim. Belki aramızda konuyu ilgili mercilere daha hızlı taşıyabilecek arkadaşlarımız vardır.

Siyavuşpaşa Mahallesindeki
    Çarşamba Pazarı
    Ulubatlı Hasan Cami nin yanıdaki Balıkçı tezgahı

Sevgi ve Selamlarımla...

2. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Ben olsam bu manzarayı görür görmez ilgili yerlere bildirir anında işlem yapılması için elimden geleni yapardım,biz ve yetkililer bunu yapmazsa şayet bu manzaraları daha çok görürüz

3. senelemir

senelemir Emir

Favori Kamış:
    lineeffe turnafresh 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    safina noir 55
    En İyi Avı:
    lüfer
    bütün balıkçılar bu şekilde ki yaprak ı çinekop diye çinekopu sarıkanat diye satıyorlar eger buna bir yaptırım uygulanıyorsa girsinler Üsküdar balıkçılar pazarına karaköy balıkçılara bjk balıkçılara hepsi aynı

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Duyarlılık için teşekkürler.

Buyurun buradan dilediğinize e-posta ile ne oluyor yahu diyebilirsiniz, ancak hep birlikte sesi yükseltmezsek hiçbir şey olmaz.

Haydi hep beraber yazalım.

http://www.tarim.gov.tr/BSGM/Sayfalar/AnasayfaDetay.aspx?rid=1

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Adres: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kampüsü, Eskişehir Yolu 9. km, Lodumlu, Çankaya-ANKARA

Santral: 0312 287 33 60

e-mail Durali Koçak

durali.kocak@tarim.gov.tr

Dr. Durali KOÇAK

Genel Müdür

287 33 60

f-2866442

Dr. Cevdet AKDENİZ

Genel Müdür Yardımcısı V.

3102

286 91 54

AVCILIK VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI

Turgay TÜRKYILMAZ

Daire Başkanı

3019

286 46 75

f-286 51 23

Mahmut AKYÜREK

Avcılık Düzenlemeleri Grup Sorumlusu (Biyolog)

3027

287 33 60

Hamdi ARPA

Mühendis

3021

287 33 60

Hasan KILIÇ

Yük.Mühendis

3023

287 33 60

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir Yolu 9. Km Lodumlu / ANKARA
    Tel: 0312 287 33 60 (10 hat) Faks: 0312 287 72 66

​yavru balık ihbar

alo174@tarim.gov.tr

5. cakall

cakall Burhan Sait

alo gıda 174 hattını arayınca gelip müdahale ediyorla. amaan ilgilenmezler diye düşünme müdahale ediyorlar.

6. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

buna bir dur demek lazım bu iş böyle olmayacak yetkili kurumlara e-posta attım bakalım ne cevap verecekler gelen bilgileri paylaşırım şimdilik beklemedeyim

7. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ustad yazınızı ve ilgi resimi bahçelievler zabita müdürlüğüne mail olarak gönderdim. bir şey olur mu bilmem ... bir başlangıç olur devamı gelir nasipse....

rastgele...

8. osakan

osakan Özkan

Favori Kamış:
    Major Craft Huntaway
    Favori Makine:
    Cormoran Black Star Z-10 Pif 3000
    En İyi Avı:
    Hepsi en iyi
    yazık günah ya... bilmiyorlar kendi ekmekleriyle oynuyorlar, yarın öbürgün bunları da bulamayacaklar...

9. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    boğazda kıyıya 5 mtreden ağ atan onlarca tekne büyük balık yakalayacak değil ya böyle yavruları alır ancak emeği geçen herkezin allah belasını versin

10. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    abi bunlar iyi beylikdüzünde şu meşhur balıkçı var ya. İsmini herkes bilir. Yaprak bile diyemiyeceğimiz yavruları çinekop diye satıyordu.

11. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    İlginize ve ortak tepkinize teşekkürler arkadaşlar, bende bilmediğim bazı linkleri ve numaraları öğrenmiş oldum bu vesileyle. Özellikle Alo Gıda 174 iyiymiş.
    Ne kadar çok tepki ve şikayet olursa o kadar etkili olacağını umuyorum,
    Herkese iyi hafta sonları....

12. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    TAMAMEN KATILIYORUM....

AMA AS ÖNCE ARKADAŞLA KONUŞTUM TARABYADAN KIYILARDAN OLTAYLA İĞNE İĞNEYE İNCE ÇİNEKOPTUTULDUĞUNU SÖYLEDİ....BU DA KÖTÜ ARKADAŞLAR....KIYILARDADA BU KIYIM DURMALI.......KOVALARLA TUTAN VAR DENİLDİ BANA.....ÇOK ACI......

13. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    beylikdüzü kapalı pazarında her tezgahta durum böyle malum bizim büyük beyaz avcımız kenan dahil.

pazarda zabıtayı aradım ilçe tarımı arayın diye ezberlemişler.
    saat 17:00 yi geçmiş ilçe tarımı arasan adam yok teli açan yok .

benim bildiğim pazar alanı gibi açıkta satış yapan yerlerde zabıta ceza kesme ürüne el koyma yetkisi valilikçe verilmiştir.

su ürünleri kanununda zabıtaya denetleme alıkoyma ve ceza kesip valiliğe onaylatma yetkisi verişmiştir.
    ancak belediye görev tanımlarında bu yetki eksik konup sadece ruhsat kontrolü sağlık kontrolü şeklinde verilmiştir. yani salığa uygun satışmı ruhsatı varmı orda satmaya ona bakarlar .

yani devletin elinden çıkma iki tane yetki var. birinde sorumlusun diyor birinde sorumlu değilsin diyor.

balıkesirde zabıta belediyenin veterinerini alıp pazar yerinde kontrol yapıyor.
    beylikdüzüdne kapalı pazar diyolar kapısına servisler kalkıyor içinde wc ler yemek yeme alanları otoparkı var. ama anadoluda sokağa kurulan pazardaki denetim burda yok ?

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, işin başındaki asli görevli.
    İyi niyetli bir insan. Ancak Ankara'dan deniz kıyılarına yetişmek zor, takdir edersiniz. :)

Sayın Durali Koçak'a, gördüğünüz her yasadışı işi bildirin, ancak yasadışılıkta ölçü, kıyıya 5 m. mesafe değildir, ölçü, derinliğin 24 m.den az olmasıdır, boğazın birçok yerinde rıhtımın dibinde bu derinlik vardır.
    Buna dikkat edelim.
    Burada vurgulanması gereken, gırgırın kıyıya yakın çevirmesi değil, yasal boyda olmayan balıkları yakalaması, ötekinin satması, berikinin ilgilenmemesidir.

Selam ve sevgiler

15. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    arkadaşlar yazıma gelen cevap aşağıda yorum sizin

From: alo174@tarim.gov.tr [mailto:alo174@tarim.gov.tr]
    Sent: Friday, November 08, 2013 2:23 PM
    To: k.kocacam@aykonelektrik.com
    Subject: RE: lütfen duyarsız kalmayalım

Sayın Tüketici,

Belirtmiş olduğunuz yer işletme olmayıp Pazar tezgahı olduğu için Belediye ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Sağlıklı günler dileriz.

From: Kemal KOCAÇAM [mailto:k.kocacam@aykonelektrik.com]
    Sent: Friday, November 08, 2013 12:33 PM
    To: durali.kocak@tarim.gov.tr; cevdet.akdeniz@tarim.gov.tr; turgay.turkyilmaz@tarim.gov.tr; mahmut.akyurek@tarim.gov.tr; altug.atalay@tarim.gov.tr; huseyin.dede@tarim.gov.tr; nadir.uslu@tarim.gov.tr; alo174
    Subject: lütfen duyarsız kalmayalım

Sn ilgililer merhaba;

Balık sezonunun açılmasıyla, tezgahlar çoştu ama ne çoşma her çeşit balık mevcut lakin, denetimlerin yeterli olmadı belli oluyor ki bu tip vicdansızlar, bu balıkları yakalayıp satabiliyor. gelecek kaygısı duymamak mümkün değil, sizlerden ricam bu konuların üstüne eğilmeniz bizler, amatör olta balıkçıları elimizden geldiği kadar buna karşı durmaya çalışıyoruz ama pek yeterli olmuyor. bu tip av yapanları, satanları ihbar edebileceğimiz ve yasal işlem yapabilecek kurum yada birim varsa bilgilendirilmek isteriz. bu konuda da sizler bizi aydınlatın.

fotğrafın çekildiği yer :

Siyavuşpaşa Mahallesindeki
    Çarşamba Pazarı
    Ulubatlı Hasan Cami nin yanıdaki Balıkçı tezgahı

Buna dur demenin zamanı geldi ve geçiyor geleceğimizi yok etmeyelim

Kemal KOCAÇAM
    Proje Müdürü

1.Org. San. Bölg. Erkunt Cad.
    No:2 Sincan – ANKARA
    Tel : 0312 267 00 88
    Faks : 0312 267 00 95
    Gsm : 0533 281 15 50

16. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

yazılarıma sn nuri çelik ten gelen ilk cevap ümit verici

From: Nuri Celik [mailto:Nuri.Celik@tarim.gov.tr]
    Sent: Monday, November 11, 2013 11:26 AM
    Subject: Küçük Boyda Balık Avcılığı Hakkında

Sayın; Kemal KOCAÇAM

İlgi: 08.11.2013 tarihli elektronik posta.

Bakanlığımıza göndermiş olduğunuz, elektronik postanız incelenmiştir. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında gerçekleşen yasadışı su ürünleri avcılığı/satışı ilgili olarak Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerimiz, kırsal alanlarda yasadışı su ürünleri avcılığı ile ilgili olarak Jandarma Komutanlıkları, denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlıklarına, Alo 174, BİMER ve BSGM ihbar hattına, ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca elektronik postanızda yer alan ihbarla ilgili olarak konunun araştırılarak gereğinin yapılması için İstanbul İl Müdürlüğümüze talimat verilmiştir.
    Bilgilerinizi rica ederim.

İyi Çalışmalar.

17. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

alo 174 ihbar dan gelen posta

From: alo174@tarim.gov.tr [mailto:alo174@tarim.gov.tr]
    Sent: Monday, November 11, 2013 11:27 AM
    Subject: RE: lütfen duyarsız kalmayalım

Sayın Tüketici,

Kaçak avlanma ile ilgili şikayetinizi Orman ve Su işleri Bakanlığı’na iletebilirsiniz.Bunun dışında herhangi bir işletme de satışı yapılıyorsa da işletmenin adı ve açık adresini iletmeniz durumunda şikayet kaydınızı oluşturabiliriz.

Sağlıklı günler dileriz.

18. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

konuya destek vercek kimse yokmu bu kanudan kimse rahatsız olmuyormu banghead banghead banghead banghead banghead banghead banghead

19. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

kardeş çekin tezgahın fotosunu dükkanında ismi görünecek şekilde koyun buraya ben kafayı taktım uğraşırım

20. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

arkadaşlar baskılar işe yaramaya başladı galiba bu gün 6. telefon geldi tigemden çok karıştırmışım galiba:laughing: yer bilgisi soran belediye den kim bu cevabı verdi diye arayan hangi belediye diye soran alo 174ten bu işler için belediyeler yetkilidir diyen kişi isim verdimi onuda bulalım diyen telefonlar aldım en azından kuyuya taşı attık arkadaşlar silerde bastırmaya devam edin nekadar kurcalarsak bu işi çözüme okadar yaklaşırız