Selamun aleyküm hayırlı günler.Benim birkaç sorum olacaktı.Yer olarak yanlış yerdeysem kusura bakmayın.Şimdiden teşekkür ediyorum. SORU-1 Zargana topu kullanıp silikonla levrek avlayacağımız zaman nasıl çekmeliyiz bir aksiyonu varmıdır? varsa nasıl yapacağız? SORU-2 Makinaya asso ultra 30mm misina sarılı vede misina sert rapala klpsi kullanıp sahtemi takıp levrek yakalasam misinanı sertliği sorun oluştururmu? SORU-3 Bir adet parçalı kamış almak istiyorum 50-100 atarlı 300 cm levrektede kullanmak istiyorum wtd yapmaya uygun olmalı(sahteler için atarı fazla ama 2.bir kamış alana kadar bu şekilde kullanmak istiyorum)5-6kg balıklara direnecek uzun saplı bir kamış arıyorum bildiğiniz bu özelliklerde kamış varsa öneririrmisiniz? SORU-4 Jig de kullanılan bazı yemlerin kaşık olarak kullanılıp levrek yakalandığına şahit oldum bende denemek istiyorum bunun için MARİA YAMASHİTA 373 JİG SUNİ YEM 60 GRAM olanından satın almak istiyorum vede nasıl kullanılacağını bilmiyorum çekerken bir aksiyon vermemiz gerekirmi?Ayrıyeten hangi modelini alayım? YORUMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
Bende sevinmiştim sonunda biri cevap yazdı diye memlekette bi kendimi çaresiz zannederdim .Cevap geldikten sonra ben sana özelden söylerim kardeşim...
1 - Zargana topuna silikon takınca herhangi bir aksiyon verilmiyor. Yavaş tempo sarıyorsun. 2 - 30 mm asso ile levrek yakalarsan pek sorun yaşayacağını sanmam. 3 - 50-100 gr atarlı 3 metre kamış ağır bir kamış olacaktır. Yavaş sarımda dahi kısa zamanda yorar, hele ki wtd yapmaya kalkarsan kolların kopar, bir saat zor atçek yaparsın. Yani pek tavsiye etmem. 4 - Bu soru hakkında bilgim yok. Rastgelsin...
genellikle 200-260 gram kamışlar bana gayet hafif geldi.Yorulma konusuna gelince alışırım heralde çünkü karaköyde 1kilo 200 gram civarı takımla 100 gram kurşun sabah başlayıp namaz vakitleri dışında nefes almadan çalıştım.Her ne kadar orucu olsada bu takım en fazla 500-600 gram olacağı için o kadar yoracağını sanmam.
bende sazan ile birşey soracaksın zannetmiştimhihi memleket erzincan olunca SORU-1 Zargana topu kullanıp silikonla levrek avlayacağımız zaman nasıl çekmeliyiz bir aksiyonu varmıdır? varsa nasıl yapacağız? yangından mal kaçırır gibi çekme yeter hepsi bu..: SORU-2 Makinaya asso ultra 30mm misina sarılı vede misina sert rapala klpsi kullanıp sahtemi takıp levrek yakalasam misinanı sertliği sorun oluştururmu? topla atıp çeksen pek sorun çıkarmaz.ama rapala atarken kalın olduğu için,uzağa atışlarda sorun yaşarsın.ve bu misina wtd ye gelmez.aşırı derece gam yapar misinan. SORU-3 Bir adet parçalı kamış almak istiyorum 50-100 atarlı 300 cm levrektede kullanmak istiyorum wtd yapmaya uygun olmalı(sahteler için atarı fazla ama 2.bir kamış alana kadar bu şekilde kullanmak istiyorum)5-6kg balıklara direnecek uzun saplı bir kamış arıyorum bildiğiniz bu özelliklerde kamış varsa öneririrmisiniz? 50 100 gram atarlı ile zarna topu atıp çekersinde.sadece sahte balık fırlatırken yorulursun.. okuma alımuna 3mt yahut okuma v sistem 3mt kamış al.20gramlık zargana topunu rahat atıp çekersin20 60gr atarlı olsun,240 kamışa göre wtd si biraz yorucu olur alışırsan sorun deyil. SORU-4 Jig de kullanılan bazı yemlerin kaşık olarak kullanılıp levrek yakalandığına şahit oldum bende denemek istiyorum bunun için MARİA YAMASHİTA 373 JİG SUNİ YEM 60 GRAM olanından satın almak istiyorum vede nasıl kullanılacağını bilmiyorum çekerken bir aksiyon vermemiz gerekirmi?Ayrıyeten hangi modelini alayım? bu sahte yi tecrubelerin artıkdan sonra alırsan,iş yaptırada bilirsin
Hey maşallah kadir abim tsk da mg3 bizim forumda sen başka hızlısı ok heralde Peki bu kalınlıkta wtd ye gelecek iyi bir misina varmıdır?
Bişey değil. Ben cevap vereyim ilk Remixson Süper Maxim, bulamazsan; Latex Super Soft. (İkisi de 12 tl civarı 100 metresi, pek gam yapmıyorlar )
sen çağırdınya konuna misina olarak süper maxim e güvenim tam,hiç korkmam düğümü sağlam attıysam..devamlıda onu kullanıyorum tavsiye ederim.. hesaplı sufix de olabilir.sonuçda 30luk kullanma niyetindesin..ben sufix 30luk kullandım,zargana toplu silikon çekerken,sert bir misina deyil.makarasında halen 150mt misina duruyor
Teşekkür ediyorum aynı misinada karar kıldığınıza göre tercihim ondan yana olacak.Tek sorun belirttiğim gibi bir kamış bulamamış olmam.Kadir abi bu arada spro markasının flashbac yanlış hatırlamıyorsam 35-85 atarlı kamışı var bu benim isteklerime cevap verirmi?Atarı az bi oynama var ama diğer özellikleri sanki tam benlik bi bakarmısınız?
geçen hafta alanyalı bir arkadaş ile buluşduk,onun kamışı spro idi yanlış hatırlamıyorsam 270.modelini bilmiyorum.esnek bir kamış olmasına rağmen hem ağır hemde gövdesi kalın idi.. benim okuma alımuna 270 daha hafif idi o kamışdan.görmediğim elime almadığım modeli için kesin bilgi verilmezidk 3mt 20 60gram alımuna yahut v sistem işini görür..20gramlık top atıp çekersin olur biter..ben hiç ağır top kullanmadım levrekde.küçük boy daha iyi 50 100 gramlık atarlı kamışla wtd ızdırap olur,sade sahteyi atmakda zorlanırsın..