merhabalar. kafamı kurcalayan birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. yıllardır ilk göz ağrım olan yılmaz zıpkınla avlanıyorum 45 lik. lastiğini bile değiştirmeme rağmen 30 cm mesafeye etkili atış yapabiliyor. tabiki avlarım bu sebeple kayalarda duran saklanan balıklar, özellikle malaç. kefaler çok rahat kaçıyor vallahi artık yenilememin zamanı geldi ve 75 lik bir zıpkın almayı düşünüyorum. çünkü sığ suda avlanıyorum dalmıyorum. sığ suda bile aslında yeterli balık görüyorum ama fazla yaklaştırmadıkları için 45lik zayıf kalıyor. neyse çok uzatmadan sorularıma geçeyim. 1- sniper kabza 36 lira apnea kabza 61 lira bu aradaki yaklaşık iki kat fark acaba neden kaynaklanıyor? 2- sniper sniper assasin f12 yılmazshopta 171 lira fakat zıpkını tek tek toplarsak montajını biz yaparsak hatta omer power lastikle 160 liraya geliyor böyle toplama daha mantıklı olmaz mı sizce de? 3- zıpkını tek tek toplarsam montajı zor olurmu? 4- eğer şiş kanalı çok lazım değil derseniz direkt sniper standart alıp şiş ve lastik modifiyesini ona uygulayacağım hiç kafamı karıştırmayacağım boşuna hem daha az masraflı olmuş olur. 5- elimde bozuk nemrod marka bucanero modeli havalı zıpkın var müübarek bazuka gibi ortadan kabzalı, onun kabzasını bir şekilde verimlendirebilirmiyim?(sözcüğe bak ) teşekkürler...
Selam Mehmet Ben derim ki hiç düşünme 75 lik apnea power point al bitane. Bende 45 lik yılmaz la takıldım bi süre. Ve yaklaşık 2 aydır tam olarak zıpkıncılığa başladım. Kıyafet-ağırlık vb..... hepsi tamam ve zıpkınımda apnea çokta memnunum.Attığımı vuruyorum desem yalan olmaz. Bu arada umarım balıklara yaklaşmaya çalışmıyorsundur. Çünkü zıpkın avında esas olan balığın sana yaklaşmasını sağlamaktır. Bunada agaşon denir.Google da araştırırsan fazlasıyla bilgi bulabilirsin. Eğer bu yazdıklarımı zaten biliyorsanda kusuruma bakma ukelalık etmek istemem. Zıpkınları modifiye etmekle ilgili fazla bi bilgim yok ama ben derim ki şimdilik hiç girme böyle işlere. Sonuçta oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir alet zıpkın. Ve orjinal parçası gigbisi yok diyorum. Benim tavsiyelerim bunlar gerisi sana kalmış. İyi avlar dilerim.Saygılar
agaşon tekniğini bu yaz öğrendim desem yalan olmaz seneye yazın artık bu tekniği uygulayacağım. bir süre daha araştıracağım zıpkını sizlerin yorumlarını da göz önünde tutup kesin kararımı vereceğim. ilgilendiğiniz için sağolun. 1. ve 5. sorular için yardım lütfen...
Merhaba. Marmara içinde 75lik apneanın işini göreceğini düşünüyorum. Zor olan balıklara yaklaşmak. Açıktaki kefali vurmak oldukça zor kovalasan yakalaması imkansız Tekli uç kullanmak hızını arttırır diye düşünüyorum. Kolay gelsin
slm 1.sorun icin verilebilecek cevap ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bır hıkmeti Yani apnea markadır marka satıyor 5.sorun ıcın cevap havalı zıpkın tamircilerini bulmalısın.İtalyada yeni cıkan havalı zıpkınlarda kabza arka tarafta.ama pahalı 500-600 ytl gıbı
selim, marmarada avlanamıyorum meram datça önerilerin için sağol semih bey karaköy tarafında çok sordum ama zıpkını gören parça yok, yapamayız, gibisinden burun kıvırdılar. datçada bir ağabeyimiz var bakalım seneye belki o birşeyler yapabilir bu havalıya. vallahi benim markayla işim olmaz ne giyimde ne elektronikte işimi görsün kalitesi orta olsun yeter düşündümde powerpointtense sadece sniper standart alıp şişsiz ve lastiksiz lastiği 18mmlik şişi de 6.3 lük aldımmı işlem tamamdır hem babama doğum günü hediyesi hem de kendim kullanırım
Datçada av yapıyorsan en az tüfeğin 90 lık olmalı,artı lastikleri 20 lik olmalı,havalı zıpkın su altında beladır.Fazla kurarsın çok teper,az kurarsın verimi düşer,agaşon tekniğini yeni öğrendim diyorsun dip süren en az 1,15 olmalı bu konuda sana sn Murat Bölükbaş yardımcı olur sanırım.Kendisi şu anda milli tk antrönörüdür.Tüfek konusunda da size yardımcı olur.Tlf:0216 330 95 90 Sinarit dalış merkezi Kızıltoprak.
Selam, kızıltoprakta 4deniz var, stadın arka tarafında, orda engin yıldırım var, o belki tamir konusunda yardımcı olabilir. Gitmeden önce telefon aç ama, 4deniz.com dan telefonu öğrenebilirsin. Tamir için yardımcı olmaya çalışıyorum, reklam olmamıştır umarım.