1)Çarpma nedir ? Nasıl yapılır? Nerelerde Yapılır ? [ sadece ögrenmek amaçlı zararlarını biliyorum ] 2)Kıyıdan yüzey orta ve dipteki balıkları yemin etrafına toplamak için kullanabilecegim etkili ve yapımı kolay bir mazmoz yöntemi verebilir misiniz tüm balıkları etrafıma toplayıp oltama deli gibi saldırmaları için [ deniz için , köprü üzerinden kullanacagım ] 3)Gümüş balığı yeşil ve beyaz istavrit çaparileriyle tutulur mu ? Nerelerde bol bulunur ? İstavrit çapariisi giibi çaparimizi atıp aşağı, yukarı, sağ, sol yaparak mı tutulur ? Herhangi bir mevsimi ve saati var mı ? varsa neler .. 4)Kefal için en etkili yöntem nedir [ örn hazır kıbrıs takımına ek beden yapılarak o bedene 4-5 tane iğne takıp onlarada kurt takarsan daha avcı olur gibi ... ] 5)Kefal kışın yazın tutuldugu giibi çok tutulur mu ? tutulursa eger hangi yöntemle tutulur ? su üstü mü dip mi 6)Gölde kullanılan sepet denizde kullanılır mı ( 1metrellik ) ? Su üstünde durması için ne yapılmalı ve balıkların içine girmesi için ne yapılmalı en etkili oldugu saatler hangi saatler Amaç sadece bilgi sahibi olmak lütfen tepki vermeyiniz .. İsterseniz bazı soruların cevaplarını özeldende atabilirsiniz .. Bildiklerinizi yazarsanız sevinirim bende bilgilenmiş olurum .. [ tebliği adım gibi bilmesemde bilmem gerekenleri biliyorum ] banghead cry idk Lütfen sadece bakıp geçmeyin 1-2 birşey yazın banghead
sana kefal ile ilgili bilgi verebilirim.eger kefal avlamak istiyorsan öncelikle göl kamışlarından(makinasız) edinmelisin(6 metre-7 metre gibi).sonra 1-1,5 gram hassas şamandıra kullanmalısın ve hiçbir zaman kefalin yem olarak ekmeğe hayır demeyeceğini bilmelisin.sana rast gele. bu kamış ve düzenekle ilgili bilgi istersen verebilirim
1)Çarpma nedir ? Nasıl yapılır? Nerelerde Yapılır ? [ sadece ögrenmek amaçlı zararlarını biliyorum ] 3)Gümüş balığı yeşil ve beyaz istavrit çaparileriyle tutulur mu ? Nerelerde bol bulunur ? İstavrit çapariisi giibi çaparimizi atıp aşağı, yukarı, sağ, sol yaparak mı tutulur ? Herhangi bir mevsimi ve saati var mı ? varsa neler .. 4)Kefal için en etkili yöntem nedir [ örn hazır kıbrıs takımına ek beden yapılarak o bedene 4-5 tane iğne takıp onlarada kurt takarsan daha avcı olur gibi ... ] 6)Gölde kullanılan sepet denizde kullanılır mı ( 1metrellik ) ? Su üstünde durması için ne yapılmalı ve balıkların içine girmesi için ne yapılmalı en etkili oldugu saatler hangi saatler 1. Çarpma; sirkülere göre yasak. 3. Gümüş zaman zaman çaparilere atlasa da, çapariyle yakalanmaz. 4. kefal ekmeğe gelir, ya kıbrıs ya da tek iğneli mantarlı takımla yakalanır. 6. sepet demekle nasıl bir şey olduğunu bilmiyorm ama denizde sepetle ıstakoz alınır benim bildiğim kadarıyla.
Cevaplar için teşekkürler. Deeppurple : abi normal misina + makine + kamışla verecegin sistemi uygulayamaz mıyız? ayastafanos Balıkçısı : abi gümüş neyle yakalanır ? sepet şu : http://www.google.com.tr/imgres?q=b...&w=406&h=286&ei=W49vTqzIDYTMtAaetYSmBw&zoom=1
1)Çarpma nedir ? Nasıl yapılır? Nerelerde Yapılır ? Çarpma zalimce bir balık tutma yöntemidir. Yapılmamalıdır. hiç bir yerde de yapılmaz, yasaktır, ayıptır, kötüdür. 2)Kıyıdan yüzey orta ve dipteki balıkları yemin etrafına toplamak için kullanabilecegim etkili ve yapımı kolay bir mazmoz yöntemi verebilir misiniz tüm balıkları etrafıma toplayıp oltama deli gibi saldırmaları için [ deniz için , köprü üzerinden kullanacagım ] Böyle bir yemleme yöntemi yok. Hiç bir yemleme yöntemi balıkların deli gibi saldırmasını sağlamaz. Ancak balıkları oraya toplar en fazla. Bunun içinde o civarda amaçlanan balıkların yemi neyse, midye, karides, balık (hamsi, sardalya vs.), ekmek (kefal vs için) o kullanılır. Eğer hedeflenen avın ölü yeme itibar etmediği biliniyorsa (bkz: levrek), onun yemlerini çağırmakta bir yöntemdir. Yani levreği yemlemek için, denize ekmek atarsın. Ekmeğe kefaller üşüşür. Kefaller de levreği oraya çeker. İstavrit çaparisi ile gümüş nadiren tutulur. En fazla 0.08 mm misina ile beden/köstek yapılıp, ucuna parlak beyaz veya kırmızı, çok küçük, ağız açıklığı 2-3 mm olan bir iğne (18-20 numara) takılır. İstenirse tek bir sim eklenir. Sim, iğnenin boyundan uzun olmamalıdır. 10gr kurşunla su üstüne bakılır. 4)Kefal için en etkili yöntem nedir [ örn hazır kıbrıs takımına ek beden yapılarak o bedene 4-5 tane iğne takıp onlarada kurt takarsan daha avcı olur gibi ... ] Kefal için anahtar kelime florokarbon misinadır. Dikkat edilecek husus ise, yemi yumuşak olması, iğneyi tamamen kaplamasıdır. Bunlara uyduktan sonra kurt, balık (hamsi, sardalya, istavrit eti vs.), ekmek, balık barsağı vs. hepsiyle bol bol kefal tutulabilir. 5)Kefal kışın yazın tutuldugu giibi çok tutulur mu ? tutulursa eger hangi yöntemle tutulur ? su üstü mü dip mi Kefal oksijen ihtiyacı yüksek bir balıktır. Sular ısınınca, oksijen tutma kabiliyeti azalır. Bu yüzden havadan oksijen alan, daha oksijenli su üstüne çıkarlar. Su soğuyunca da asli yerlerine, dibe geri dönerler. Su üstünde kefal tutabilen her şey, dipte de aynı şekilde kefal tutabilir. 6)Gölde kullanılan sepet denizde kullanılır mı ( 1metrellik ) ? Su üstünde durması için ne yapılmalı ve balıkların içine girmesi için ne yapılmalı en etkili oldugu saatler hangi saatler Ne gölde, ne denizde sepet kullanılmaz., kullanılmamalıdır.
teşekkür ederim abiler .. // çarpma kullanmayacagım malzemeside yok zaten olsada kullanmam ama nasıl bir yöntem oldugunu ögrenmek istiyorum cünkü ögrendigimiz yöntemlerle daha değişik yöntemler keşfedebiliyoruz ... // yani anlaşılan gümüş için başka bir takım alıp kullanacagım .. PEKİ GÜMÜŞ YENİR Mİ ? .... // hani mazmoz denilen bir yöntem varya etrafa balıkları toplamak için kadın çorabının içine bagırsak balık etleri kafaları ekmek midye falan koyuyorlar yaa işte ben o mazmozun nasıl yapıldıgını biraz ayrıntıyla istiyorum birde içine domates salatalık fln koyabiliyor muyuz .. son olarakta mazmozda kadın çorabı yerine normal poşet kullansak kürdanla delik deşik etsek olur mu ? cok soru sordum galiba k.bakmayın ama gerçekten okudugunuz ve cevapladıgınız için teşekkürler
sepet dediğin şey ''pinter''miş,ona ancak istakoz girer denizde;gümüşün,dört köşeli, hafif torlu kepçeye benzer bir ağ takımı vardır. Onunla tutarlar ama sen bi kepçeyle dene bakalım. Gümüş yenir.
teşekkürler .. peki o pinterın içine gümüş girmesi için ne yapmam lazım ( gümüş olan bölgeye koyacagım ) .. kefalde olabilir .. zaten gümüşün içerde sıkışmış oldugunu gören kefal yada kefaller etrafına üşüşür girmeye çalışır dimi ? yoksa yanlış mı biliyorum ..
Çarpma Nedir. içlerinden en önemli konu bu diğerlerini öğrenemden önce bunu öğrenmelisin. Çarpmayı şöyle düşün..Kalabalık bi topluluktasın.Elinde bıçak bilinçsizce sağa sola doğru sallıyorsun.İnsanlar yaralanıyor bazıları direk ölüyor.Çarpmada bundan farksızdır. Yem takmazsın çarpmaya balık bolsa deniz atarsın kuvvetli şekilde asılırsın çarpmaya balıklar yakalanmaz çoğu zaman ,çok kuvvetli asıldığın için, yaralanır balıklar bi tarafları kopar.2 şekilde kullanılır 2.cisini hiç anlatmayacağım sen anladın beni zaten.Denizdeki vahşet avlanma türevlerinden biridir. Ne merak et sen güzel kardeşim, nede böyle birşeyin var olduğunu düşün.Al eline çaparini salla çek özgürce yada at yemlini güzelce, yatır oltanı balıkların oltana nasıl vurduğunu izle deniz havası al kısmetin neyse yakala.
tamam o zaman çarpmayı sormadın sayın sorularımı değiştiriyorum 1) Kefal yazın cok tutulurken kışın niye az tutulur yoksa balık varda oltaya mı vurmaz 2)gümüş için çapari var mı ? varsa nasıl kullanılır ? güümüş yemli bir takımla tutulur mu? tutulursa nasıl tutulur yemi nedir ? 3)Pinterın içine ; kadın çorabının içine konulmuş balık kafası balık eti ekmek balık kuyrugu ve bagırsakları gibi bir balıktan cıkacak şeylerin hepsinii kesip coraba yerleştirdikten sonra agzını kapatıp sepetin içine koysak acaba içine balıklar girer mi ne girerse girsin fark etmez kefal levrek istavrit mezgit palamut yani hiç fark etmez... gerekirse corab haricinde birde etrafına sererim uzunca fileto edilmiş balık etlerini falan ekmekte koyarım .. böyle yapsam balık girer mi içine .. acaba girmesi için giirişi nasıl bulucak onada birşey yapmak lazım mı ?? 4)Galata köprüsündeki son durum nedir? 5)Mevsimler kaydı diye bir söylenti var acaba dogru mudur ? eğer dogruysa karadenizdeki balıklar marmaraya ne zaman gelir ? 6)Bu aralar istavrit niye sadece akşam ve belkiii sabah yapıyor . Önceden günün her saati çapariye atlardı şimdi sabahtan öglene kadar av süremiz oldugu için istavrit alamıyoruz . sabah 8den öğlen 3e kadar istavriti alabilecegimiz bu kısır dönemde bir yöntem var mıdır ? [merada istavrit var bazen igneleri cekerken yanlıslıkla karnından falan yakalanıyor orda gün içersinde 1-2 tane bazen hiç]
abi şuan sadece benim gittigim saatlerde kefal var birde birkaç gümüş sürüsü olmayan balıgı avlamaya calısmak ve tık bile alamamak en sevmedigim şey o yüzden olanlara yöneliyorum
Hiç bir zevki olmayacak ki ha mezattan parasını ödeyip almışsın ha pinterle yavru balıkları topluca sudan çıkarmışsın... Maksat o balığı oltanın ucunda hissetmek... yakalayamasan bile vuruşlar, sana yetmeli... yoksa problem var demektir.. Böyleyse hemen şu soruyu kendine sormalısın: Balık tutmaya neden gidiyorum?
keşke konuyu başta okuyup öyle bir yorum yapsaydın abi.. acemi oldugum belli bazı kurallarıda biliyorum dedim .. çarpmayı kullanmayacagım sadece bilgi edinmek istemiştim ondanda vazgeçtim .. pintera gelince onuda sadece yemlik balık toplamak için yapıcaktım gümüşü tutup kefale atıcaktım kefali tutup levregi deneyecektim ilk defa amaaa pinterdanda vazgeçtim yazdım üstte ve vazgeçtim yani ..
Çarpma iskenceden farksiz zalimce sadistce bir yöntemdir. kisaca söyledir ; 8-10 tane 3lu kanca 0.40 misanaya 50 gr kursunla çapari gibi ama bedene kösteksiz az aralikli baglanir. Baligin kiyida gezdigi bölgeye sarkitilir sürü geçince vahsice maganda gibi kaldirilir tesadüfen neresinden saplanirsa artik balik alinir bi çogu da yaralanir ama yakalanmaz. Böyle bi sadistlik iste. Kullanimi da yasaktir bildigim kadariyla
Kefal gümüş yemez zaten. Pintere vereceğin parayla Florokarbon misina al, 0.25 kalınlıkta. Ucuna bir iğne (kıbrıs vs.) ve ekmek tak, at, bol bol kefalin olur.
pinterim yok ki almadımda zaten 15tl ne verecem o pintera balık tutma garantisi yok birşeyi yok ben tek iğneli 2 şamandıralı takımımla bol bol yakalrım kefali sorun degil ... kefal gümüş yemez mi ? pardon abi o zaman ben bunu zarganayla falan karıştırdım ee tabi benimkide garip bir soru daha geçen gün gördüm bir sürü kefal gümüşle beraber yüzüyordu karınları toktur falan demiştim ama degilmiş neyse ögrenmiş olduk teşekkürler