Birkaç sorunun cevabına ihtiyacım var

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eyüp koçar tarafından paylaşıldı.

1. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Arkadaşlar tanışma bölümünde de yazdığım gibi makine kamış işinde ve İstanbul da balık olayında acemiyim. Öğrenmek istediğim bikaç husus var.
    1- istavrite falan silikon çektik diyosunuz bu levrekteki gibi sahte balık mı yoksa çapari silikonlumu
    2- seğirtme dediğiniz nedir
    3- sörf kamışım yok, kamışım 50-100 gr atarlı; kaşık yada rapala 3-5 gr hadi bilemedin 20 gr. bunu nasıl kullanırım?
    şimdiden cevap ve yorumlarınız için teşekkür ederim, kazasız belasız avlar

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba dostum,

1- Silikon denilen rapala benzeri bir sahte yem. Ama rapala gibi sert malzemeden değil de yumuşak silikondan yapılıyor. İstavrit'te iyi sonuç veriyor. Balık malzemesi satan dükkanlarda çeşitleri incelemen gerekir.

2- Seğirtme bir kurşun ve arkasında oynak bir çubuk bulunan bir alettir. Kurşunun üst kısmında fırdöndü halkası oluyor, onu oltanın ucundaki klipse takıyorsun. Alttaki çubuğun ucuna da 1,5 metre kadar misine takıp ucuna tek çapari iğnesi veya silikon takıyorsun. Yani 70-100 gram arası bir kurşunun ve 1,5 metre altında tek bir iğnen oluyor. bu takımın avantajı balık çok seyrek olduğunda tek tek balık almayı sağlamasıdır, çaparinin yakalayamadığı balığı yakalar, ayrıca daha iri istavritleri yakalar. Kaşık ve rapalayı da bununla çekenler var ama onun için ayrı yöntem kullanıyoruz. Bu da 3. sorunun cevabı oluyor.

3- Kaşık ve rapalaları 1,5-2 metrelik bir misinenin ucuna bağlayıp fırdöndünün klipsine takıyorsun. Aynı fırdöndüye çok kısa misine ile bir de kurşun takmak lazım. Akıntının güçlü olduğu yerlerde bu kurşun en az 100 gram olmalıdır. Gece rapala ile su üstünde balık yakalanır böyle durumda bu kurşun 20 grama kadar düşer. Tavsiye edeceğim şey, eğer rapala kullanacaksan fırdöndülü kurşunlardan al. Bu kurşular biraz pahalı, normal kurşunun kilosu 3,5 lira iken bunlarınki 5 lira civarında. Kurşunların tepesine birer fırdöndü takılmış oluyor. 20 gramdan 130 grama kadar her boydan 2-3 tane almakta fayda var. Akıntıya göre kurşun değiştirilir. Bu kurşunların avantajı tepesindeki halkayı hemen klipse takmanın mümkün olması. Kurşunu daha hafifiyle değiştirmek 5 saniye. Ayrıca 100 gram ve üzerinde olanlar mantarlı lüfer-çinakop oltalarında da aynı şekilde kullanılır.

Sevgilerimle...

3. karam66

karam66 bulent

Favori Kamış:
    surf 4200 carbon
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    zargana
    3- Kaşık ve rapalaları 1,5-2 metrelik bir misinenin ucuna bağlayıp fırdöndünün klipsine takıyorsun. Aynı fırdöndüye çok kısa misine ile bir de kurşun takmak lazım. Akıntının güçlü olduğu yerlerde bu kurşun en az 100 gram olmalıdır. Gece rapala ile su üstünde balık yakalanır böyle durumda bu kurşun 20 grama kadar düşer. Tavsiye edeceğim şey, eğer rapala kullanacaksan fırdöndülü kurşunlardan al. Bu kurşular biraz pahalı, normal kurşunun kilosu 3,5 lira iken bunlarınki 5 lira civarında. Kurşunların tepesine birer fırdöndü takılmış oluyor. 20 gramdan 130 grama kadar her boydan 2-3 tane almakta fayda var. Akıntıya göre kurşun değiştirilir. Bu kurşunların avantajı tepesindeki halkayı hemen klipse takmanın mümkün olması. Kurşunu daha hafifiyle değiştirmek 5 saniye. Ayrıca 100 gram ve üzerinde olanlar mantarlı lüfer-çinakop oltalarında da aynı şekilde kullanılır.

Sevgilerimle... bu bölüm bilmediğim bi çeşitti teşekkürler :) birde benim rapala var daha kısmet olmadi uçunda gagasi var bunlar iş yaparmi ? almiştim bulunsun diye ...bu rapala var bende ne tür balik alirim bunla [​IMG]

Son düzenleme: 30 Eylül 2009
  4. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Ya bu gaga nedir anlamadım gitti bendede var bikaç çeşit rapala kimisi kesin gagayı diyo kimisi kesmeyin kalsın dio ben daha gaga falan görmedim :) gagadan kasıt nedir arkadaşlar bi açıklama yapabilirmisiniz?

5. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Merhaba benim bildiğim gaga rapalada misina nın bağlandığı yerin altındaki ufak çıkıntı.;)

6. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    gaga bildiğim kadarıyla dalmasını sağlıyor flap vazifesi görüyor