Merhaba saygıdeğer BalıkAvı.Net üyeleri... Fotoğrafçılığa küçüklüğümden beri ilgim vardır. (Sanki çok büyüğüm, o ayrı. ) Hatta küçükken oyuncak fotoğraf makinesiyle dışarıda çiçek resimleri çekmeye çalıştığımı anlatır babamlar... Dün de Nuri Bey'in konusundaki bütün fotoğraflara baktım, ve aşkım depreşti. Bu sabah uyanınca ilk işim evde olan bitkilerden birkaç yakın fotoğraf almak oldu. Sizi o karelerle baş başa bırakayım... Rastgele...
Tebrikler Boran , en az amatör balıkçılık kadar güzel bir hobidir bence. Sonuçta bunda da doğayla baş başa kalmak var, doğa - manzara fotoğraflarına bayılırım. Başarılar dilerim.
Borancım henüz kaliteli bir makine edinememiş olsam da en az amatör balıkçılık kadar ilgi duyduğum bir alan fotoğrafçılık. Sadece ilgide kalıyor şimdilik ama çok hevesliyim bu konuda. Seni de bu güzel karelerden ötürü tebrik eder, devamını dilerim.
Boran tesekkurler. Eger bu isi seviyorsan ustune git,kurs gor derim. Elinde ekstra bir avantajin olur.Belki birgun isine yarar. Hatta eger makina kendininse hep yaninda bulundur ve ilginc buldugun herseyi fotografla. Rastgele...
Asıl ben teşekkür ederim Emrah Abi. Kurs hakkında hiç düşünmemiştim, ilginç ve iyi bir fikir, teşekkürler. Makine bana ait, çoğunlukla da yanımda zaten. Rastgele.
boran kardeşim çok güzel bir hobi bence devam et makine olarak ne var elinde ben yaklaşık 3 yıldır uğraşıyorum ve çok zevkli bir hobi ücretsiz kurslar var internetten takip edersen iyi olur
Haklısınız, gerçekten çok güzel bir hobi. Online kurs hakkında söyledikleriniz ilgimi çekti, bakacağım. Rastgele.
Resimlerin çok güzel. Sen bu işin üstesinden de çok kolay gelirsin Borancan. Daha güzel makro çekimler için bazı ipuçları: Objektifi çekeceğin nesneye en yakın pozisyona aldıktan sonra acele etmeden, resmin en net durumuna göre ayarla. Korkma, nesne ne kadar yakın olursa o kadar detay ve renk kazanır. Kara Hindiba çiçeği madeni bir lira boyutunda ve resmin neredeyse tamamından ibaret. Yada kelebek resimlerinin oranına bakıver. Normal çekimde kelebek sanki görünmezken ikincisinde ekranın her alanını kapladığına dikkat. Bu söylediklerimi 1. fotoğrafındaki gül goncasını yeniden resimleyerek dene ve bu sayfada yeniden yayınla istersen. Aradaki farkı hepbirlikte görelim olur mu canım?
ben makro çekimlerde 70-300 mm objektif ve tripod kullanıyorum çok iyi sonuçlar aldım birde internette fotokritik adlı siteye bir bak orada aradığın tüm sorulara cevap bulursun çok güzel bir forum
Boran merhaba.. Nikon Coolpix P3 makine vardı sende değil mi..? Gerçekten harika kareler kardeşim ve çok zevkli bir uğraş seçmişsin kendine. Türkiyeden temini ve fiyatları nedir bu makinaların bi bilgin varmı..?
Önerinizi dikkate alıp yarın inşallah yeni kareler yükleyeceğim Nuri Bey. Fatih Bey, sizin sorunuza gelince; ben bu makineyi 2008'in Nisan'ında almıştım. Fiyatını inanın unuttum, şu anki piyasası hakkında da bir bilgim yok. İnternette arayıp bu makineyle çekilen fotoğraflara bakabilir; ve daha iyi değerlendirebilirsiniz diyorum. Sonuçta ben de bir acemiyim, henüz makineyi hakkını vererek kullanamıyorum.
Yahu zaten makinam bozuldu bir kac ay evvel . Simdi fotograf konusu acilinca alasim geldi bak "Seytan diyor al bir tane Lumix GF1 yada GF2 " Ama ... Pek pahali meletler.
Özür dilerim, SBS çalışmaları var malum. Ondan dolayı geciktim biraz. En yakın zamanda diyeyim o zaman.