Arşivimden bir deneme. Hayranlıkla izlediğim Clasic Salmon Fly olarak adlandırılan Fly ları yapılabilirliğini denemek için geçmişte yaptığım çalışmalar. Balık yakalamak için hiç denemedim ( minik benzerleri kasnada iş yaptı ) Belki bir gün hayalimdeki balığın ağzında fotosunu paylaşırım...... Saygılarımla Rastgelsin
Bunlar kuru sineklere benziyor. İşçilik vs. güzel, iş yapar mı, bölgede bunlara benzeyen bir şeyler (yazın kelebekler olur bolca) varsa iş yapar eminim. Fakat iğneler pek hoşuma gitmedi şahsen. Damakları çok büyük ve ucu "beak" tipinde biraz içeri bakıyor. Bu tür bol tüylü flylarda bu iğneler zaafiyet gösterebilir biraz.
Merhaba Serdar bey Fly lar Streamere daha yakın ( Classic Salmon Fly ) İlk resimde siyah beyaz olan iğne için söyledikleriniz kabulümdür. Son resimdeki iğne Gamakatsu Streamer iğnesi ve performansı iyi ( başka Fly lardan biliyorum ) Rastgelsin
Bence bu fly şu tip bir iğneyle daha makul olurdu. Tabi bu noktada, kullanım alışkanlıklarını da özellikle nazara almak gerekiyor. Benim tarzımla başkasının tarzı aynı olmayabilir.
Abi bu resmen sanat eseri yaa. Ben olsam bunları yaptıktan sonra kullanmam heralde. Balık yuttuğunda mahveder
Bu yemi kullanmaya değer balık & su bulduğumda hiç acımam Mahfolacaksa onun ağzında olsun. Rastgelsin
Aynı iğneden bahsediyoruz. Mustad SL53U BL. Evde bir kaç kutu olması lazımdı, ama kutular filan, taşınıyoruz derken birbirine girdi. Bulabilirsem, pek umudum yok ama, sana yollamak mutlu eder birazını.
Elinize sağlık güzel çalışmalar İnşallah hayalinizdeki balığın ağzındada fotosunu paylaşmak nasip olur.
Bu da çok güzel olmuş, bu da başlı başına bir hobi. Yaparken başında saatler geçirmek bile çok keyiflidir herhalde.
Serdar bey İlginize Teşekkür ediyorum. Yakında bir arkadaşımla birlikte malzeme eksiğimizi tamamlayacağız. İğnelerde buna dahil. Verdiğiniz Mustad modelinide kaydettim. Tekrar teşekkürler. Rastgelsin
Teşekkür ederim Volkan Evet balık avcılığını başka bir boyuta taşıyor. Geçen zamanın farkına bile varmadan yapıyorum. Rastgelsin