Arkadaşlar 1 yıldır avlarıma çoğunlukla (hani balıkta tutamıyorum da, çoğu gezinti ve ne var ne yok misali, yoldan geçerken) motorla gittiğim için artık haşatı çıktı. Gerek Denizden gelen dalğaların vurması, gerekse yerdeki tuzlu tozların motorun altından bulaşması mahvetti, çürüttü hertarafı. aradabir yıkıyordum ama ne fayda. dökülüyor artık. Motor çok kullanışlı ve beni görütmediği yer de yok idi. Özellikle bu mersinde hiç dayanmıyor. Arabayla gittiğimizde de bir sürü benzin parası çıkıyor, benim gibi fakir bir adam karşılayamıyor artık. Gerçi sizin istanbul gibi olmasada buralarda mersinde bazen park sıkıntısıda yaşıyorum bazen trafik gelipde çekiciyle çekmesinler diye taa 300 500 metre ötelerde bir yerlerde bıramka zorunda kalıyordum. Baktımki (ilerde fotoğrafınıda gönderirim) bisiklet bu iş için çok uygun ve mersin gibi bir yerde çok kullanışlı. bayağıda rağbet görüyor Şöyle, tozda çamurda banamısın demiyecek, hafif, kullanışlı, Tuza , Denize dayanıklı, hem sipor olsun göbek eritelim mabında , aliminyum olacak galiba Hemde uygun fiyatlı bisiklet bileniniz var mı? Yoksam gidip şu iki demirli bisanlardan alacam bir tane, ama biraz ağır nekadar çok tavsiye o kadar çok beyin fırtınası demektir, iyi kötü demeyin önerin belkin işime gelir
Gaz pedalına alışan insana, ayak pedalı zulüm gelir be Hasan. 2 gün sonunda yelkenler fora diyeceğine adım gibi eminim. Elektrikli bisiklet al en iyisi. Ehliyet yok, plaka yok, benzin yok. Akşamdan tak evin prizine, sabaha kadar depon dolar.
hiç elektrikli düşünmemiştim, hatta almam binmem diyordum. bugünden sonra listeye aldım. gazlamak güzelde (helede mersinin sıcağında) , benzin yetişmiyor , işler iyi gitmiyor , dükkanda yakın yerlere bisikletle gitmeye başladım
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Aldığımda valla yoktu öyle bir şey. Sadece vitesleri Shimano.:laughing: :laughing: Kendi Bianchi. Ama bundan sonra ihtiyaç zuhur ederse elbette ki o dediğinden.:thumb: :thumb:
sen yine bir CUP serisi 100 cc lik motor al ekonomikte olur.. heryere gidersin yapacagın işi malzemeni yaglı ve mazotlu tutman o kadar..bir sprey içine mazot koy fısfısla her tarafına korozyonu engellersin .. ama toz tutarmı tutar varsın tutsun paslanmasından iyidir.. hatta öndeki 3 vida çıkar sepet takılır , arka sele yanlara çanta yaparsın heybe gibi.. ünunde bir taşına sehpası var .. ve
mufi abi, mazot çok iyi koruyucu temizde, sanayide çok kullanırız. ama mazallah, motorun bazı yerlerinin dökülmesine mazot yolk açtı. Çünkü mazot yağlı olmasına rağmen bazı gresleri çözüyor, bazende bazı vidaların gevşemesine yol açıyor, buda çeşitli teknik sorunlar yaşatıyor onuda tekrar sıkarak hallediyorum. . birde o fısfıslar dayanamadı fazla mazota patladılar (uzun süre içinde bekledi ondan galiba, havada sıcaktı). O yüzden mazotu kullandığım yere dikkat etmeye başladım. gresli yerler varsa sıkmıyorum, ya da üstünden tekrar gres geçiyorum. ama şunu sölim, mazot çok iyi koruyucu buna rağmen dayanmıyor şu tuza hiçbirşey. alacam bir tane alimunyum karo , krom ağır oluyor zaten kromdan yapmazlar. Yukarıdaki motorda çok ama çok kullanışlı öyle küçük gözüktüğüne bakmayın ama onunda bakımını aksatırsan çok yakmaya başlıyor. yamahayı hiç sevmiyorum ama onca derde rağmen yamaha125 hala yürümeye devam ediyor ve yakıt konusunda hala cimri (en son doğru karbüratör kapağınıda bulduk) Baktım sahilde bisikletçilerin borsası yükseldi, heryer bisikletçi kaynıyor kanıma girdiler