bitki örtüsü hakkında bilgi verirmisiniz

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında BTKN tarafından paylaşıldı.

  1. BTKN

    BTKN Barış

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    Merhaba Arkadaşlar! aranıza yeni katıldım ve cok acemi oldugumu söyleyebilirim gecen pazar günü ilk defa balıga cıktım boş döndüm ama güzeldi temiz hava almış oldum :) Ben İstanbul'da bulunan göllerdeki bitki örtüsü hakkında bilgi edinmek istiyoruz birdaki sefere en azından balık tutamasamda akvaryumumda degerlendirecegim bitki, veya güzel kaya parcaları bulabilirim.
     
  2. HakanDurgut

    HakanDurgut Hakan

    Mesajlar:
    1.074
    Şehir:
    Çorlu / Tekirdağ
    Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Barış arkadaşım gölden dereden aldığın bitkileri akvaryumuna atma bence.. kayalarıda iyicie kaynattıktan sonra koyman daha uygun olur.
    ben denizden midye kırığı toplayıp kaynattıktan sonra akvaryuma koymuştum 1 2hafta sonra kurtlar böcekler salyangozlar hepsi türemişti çöpe atıp akvaryumcudan alıp koymuştum..
     
  3. BTKN

    BTKN Barış

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    Genelde göl ve deredeki bitkiler cürümüş oluyor sağlam bitki bulunursa iyi bir temizlikten sonra konulabilir.. Midye kırıgı değilde deniz veya dere kumu koymayı düşünüyorum sağlam bir kaynatmadan sonra sorun olacagını sanmıyorum. Gerci salyangoz degilde kurt ve su piresine hayır demem :)
     
  4. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Doğal ortamdan aldıgın bitkiyi nasıl steril edeceksin kardeş? bence zor iş 100 çeşit zararlı olabilir.. :)
     
  5. Barış kardeşim, soruna cevap verecek yerde bin türlü muhalif ve dahiyane tavsiyeler almışsın. Bunlar doğru olabilir ama dikkate almaya değmez bence. Küçükçekmece gölü ve bunun gibi pisliği tescillenmiş göller ve dere ağızları hariç istediğin bitki ve taşı alabilirsin. Yalnız bitkinin cinsini öğrenip, istilacı yosun olmamasına dikkat et.
    Ben de evvelce akvaryum yaptım, duvarımın yarısı kadar. Kumunu kayasını hep doğadan aldım. Temiz görünenleri kaynatmadım da. Bitki de denedim ama yaşatamadım.

    Asıl sorunun cevabına gelince; onu bende bilmiyorum. Daha doğrusu isimlerini bilmem. Durusu (Terkos) gölüne gidersen her türlüsünü gözlemlersin. Mevkii vermeye gerek yok, çoğu yerde bitkiden, göle olta almak mümkün değil çünkü.
     
  6. BTKN

    BTKN Barış

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    Cok kolay abi gölün kokuşmuş suyundan temiz ve verimli akvaryum suyuma girdimi yüzü gözü acılır bitkinin kendine gelir biraz gübre takviyesi ilede coşar. :) Bitkiyle gelen zararlı bakteriler kesin olacaktir ama benim akvaryumumun biyolojik dengesi oturmuş oldugundan zararlı bakteriler hemen yok olacaktır.
     
  7. BTKN

    BTKN Barış

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    İyi niyetli doğruyu bulma adına her fikire acığım hem yazılardan diger arkadaşlarda faydalanmış olur ;) Yavuz abi tamamiyle doğadan temin edecegim malzeme ve canlılarla yeni bir akvaryum kurmak istiyorum akvaryumla ilgili forumlarda böyle tanklar kuran insanlar var cokda güzel görünüyor tank ve canlılar. Elemanın biri karides bulmuş piyasadan satılan karides türlerine hic benzemiyor, degişik canlı türleri var bir ben denk gelemiyorum veya göremiyorum..
     
  8. Çok güzel bir uğraş..
    Lepistesler Moli ve Zebralardan zarar görür. Vatoz ve çöpçü dışındaki her balıktan zarar görür. Huzursuz olur ve üremekte zorlanırlar. Sen bunları biliyorsundur zaten. Akvaryumu bol bitkili ve labirentli yaparsan bunu engelleyebilirsin.
     
  9. BTKN

    BTKN Barış

    Mesajlar:
    9
    Şehir:
    istanbul
    Karideslere üsteki balıklardan hicbiri saldirmaz abi tabi yavruların yenme iktimali yüksek tabi ben bu sorunla uraşma derdinde olmayacam yedek akvaryumu satın aldiktan sonra veya yaptiktan sonra ilk işin lepistes ve molileri dagıtmak olacak zebralara gelince (danio zebra) nın karideslere saldirma iktimali 0 ama karides yavrularina saldirirmi orası muamma bunu bilgili arkadaşlara sorucam.. danio zebra'yı beslemeye yeni başladim böyle hareketli balık olamaz valla gerekirse karides beslemem onu beslerim:) (Doğadan toplanmiş canlılarla olan akvaryumda titizlikle araştirarak canlıları biraraya koyucam bu işe kafayı taktim tamamiyle memleketin taşindan suyundan canlısından yararlanicam :) Hayal ama güzel hayal işte böyle bir tank kurmak cok zor olacak.
     
  10. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Danio zebralar güzeldir. Üretimi de benzer türlere göre kolaydır. Yalnız yeni doğmuş karides yavruları için onlar dahil tankındaki birçok balık tehlikelidir. :) Karides üretimi düşünüyorsan ayrı bir tankta pipo filtre, bol bitki, özellikle moss ve sadece üretimini düşündüğün anaç karidesleri tutmanı tavsiye ederim.

    Biyotop yapmayı düşündüğün tankı da yine ayrı kurman hem daha sağlıklı, hem daha güzel olacaktır. Geçmişte bu tür çalışmalarım oldu. Öncelikle taklit etmeyi planladığın su kaynağının canlı türlerini araştırmalı, ardından su testleri ile ölçümler yaparak evde aynı ortamı sağlamalısın. İstanbul göllerinin bitki örtüsü konusunda ne yazık ki yardımcı olamayacağım. Daha önce araştırmış arkadaşlar varsa bilgi vereceklerdir.

    Kolay gelsin. Çalışman olursa paylaşırsan seviniriz. Bu tür paylaşımlara ülkemizin ihtiyacı var. :)