arkadaşlar bıyıklı balık avlayacağım ama olta takımı bilmiyorum sitede aradın yok bu balık için olta takımı varsa resimli bir şekilde gösterirseniz sevinirim
serdar abi, bıyıklı balık yani bekir diye tabir edilen balık sazan familyasına giriyor(bildiğim kadarıyla)...eğer ki durum böyleyse sazanında olduğu gibi mısırve küspe ile avlanabilir ve kesin olarak birşey söylemek istersem solucan ile yakalandığını biliyorum...olta takımı ise tekli olacak...resmini alta ekliyeyim, ordan daha iyi anlarsınız...
selam kardeşim. bekiri nerde tutacaksın? ırmakmı? göletmi?. eğer ırmakta tutacaksan sana kesinlikle hamsi öneriyorum. hamsiyi ortasından ikiye böl, iğneyi kuyruk kısmından tam geçir ve baş tarafına sapla. iğnenin ucu azcık dışarı taşsın. bekir çok uyanık bir balıktır. yemi sürekli tırtıklar. iğneyi vurma zamanını iyi hesaplaman gerek. aksi taktirde bekir kendi kendine nadiren yakalanır. olta sürekli göz önünde olmak zorundadır. elindede bekleyebilirsin. bekir günün her saatinde avlanabilen bir balıktır. benim yakaladığım en büyük bekir 2.300 gr geldi. oltaya vuruşu çok kuvvetlidir. en küçüğü bile inanılmaz heyecen verir. eğer yakalarsan sana tavsiyen 1 kilonun üzerinde olanı sepete koymandır. 1 kilonun altındaki bekirler çok kılçıklı olurlar. bu yüzden tavsiye etmem. sana şimdiden iyi avlar diliyorum.
3 no çapraz iğne bir kurşun ve hamsi gezer kurşun bile gerekmez. sabit tek köstekli olta yeter. 2'li köstek ile uğraşmaya değmez. beden ==== kurşun ==== misine ==== iğne köstek 30-40 cm'yi geçmesin yeter. başka hiç bir şeye ihtiyacın yok.. doğru yer doğru zaman diri hamsi..
merhaba sağolunnn bütünnn söyledikleriniz için söylediklerinizi yaptım ve sonuç 2 saat sonunda 9 adet bıyıklı en ağırı 3,400 gr,en hafifi 1,250 gr. sonuç gerçekten bence muhteşem.
serdar abi, öncelikle tebrik ediyorum ve en kötü avının bu olmasını diliyorum kaç iğneli olta takımı kullandın? ve yem olarak ne kullandın?
merhaba iki iğneli küspeli dip oltası kullandım yem olarak kaşar peyniri,solucan(en iyi sonucu bu verdi)
sazan sazan için kaşar peyniri olmasada solucan kesin sonuç verir kaşar peyniri bıyıklıbalık(bekir,dargın) için kullanılır sazan için solucan kesinlikle.eğer tutamazsan sazanları tehdit et