Bizlerde bir adet vardır; bir yakınımız yurtdısına gittigi zaman, ordan getirmesini istedigimiz bazı siparislerimiz olur, orada cok ucuzdur diye. Bende oyle yaptım, kardesim Ispanya'da Barcelona ve Ibıza adasına 1 aylıgına gitti. Telefonla mesaj gectim. SHIMANO EXAGE 4000 RC ve SHIMANO CARDIF 400 A cıkrık makinalara bak diye. Tabiiki urunlere ait alabilecegi ust limitleride belirterek. Aldıgı fiyatlar ne mı diyorsunuz? SHIMANO EXAGE 4000 RC 97 EURO = 215 Tl. ( Bizde 160 - 170 Tl. ) SHIMANO CARDİF 400 A cıkrık makina 400 EURO = 880 Tl. ( Bizde 240 - 270 Tl.) Tabii ki bende EXAGE 4000 RC yi Bursa'dan 160 Tl.ye aldım. CARDİF 400 A da henuz teknik olarak incelemem altında. Bu makina hakkında bilgisi olan arkadaslarımın da goruslerine ihtiyac duymaktayım. Vallahi halimize sukredelim ve bu urunleri bizlere bu fiyatlara sunan satıcılarımıza sukranlarımızı sunalım. Sagolsunlar vede her daim var olsunlar. Diyeceksiniz ki oralar turistik yer diye. O zaman Istanbul'da turistik yer degilmi? Esenlik dileklerimle.
Tevfik ağabey kardeşiniz tek bir dükkandan mı fiyat almış yoksa aldığı en düşük fiyatlar bunlar mı ? Her iki şekilde de, balık avı ekipmanı olsun, elektronik ürün olsun, çeşitli hobi ekipmanları vs. olsun ülkemizde yüksek vergiler nedeniyle Avrupa ve Amerika'dan pahalıya satıldığı gerçeğini değiştirmez. Ben ürün fiyat kıyaslaması yaparken ebay üzerinden yapıyorum ve genelde ürün fiyatı+kargo masrafı ülkemizdeki satış fiyatlarından çok daha uygun oluyor.
Tevfik kardeş mekaniği boş ver , İbiza dedin şaka değil . akdenizin en güzel yazlık eğlence merkezi..meraklısına tabii..meşhur cafe del mar ..orda.. müzilkeri ve DJ leri ile dünyaca ünlü..daha niceleri..
ipler, çıkrıklar 3 te 1 fiyatına fisfinderlar yarı fiyatına. iğneler 5te birine saymakla bitmez. ben yurtdışından alışveriş yapmayı öğreneli hem ucuza hem kaliteli malzemeye çok alıştım.
Emir kardesim, belirttigim fiyatlar Barcelona'dan 3, Ibiza'dan 2 buyuk magazadan alınan fiyatlardır 3-5-euro farklılıkla.Bende EBAYI sıklıkla takip ederim.Ebay da,Shimano Exage 4000 RC 59-69 euro arası 135 - 140 Tl.+ kargo+sigorta, yaklasık 180-190 Tl.kapıya teslim maliyeti. Ben aldım.160 tl. Cardif 400 A 110 - 120 dolar arası +kargo+sigorta derken eder 160-170 Dolar. Oda 230 tl. Bizde 230 -280 Tl.arası.Tabi bunun yanı sıra kaybolma ve gumruk riskleri haric. Cok ucuk fiyat farklılıgı olmadıgı surece benim tercihim yurticidir. Tabii ki kapıda odeme seceneginide gozonune alırım. Mal bir tarafa, para bir tarafa.Urun defolu geldi,Kargoda kayboldu,gumruge takıldı derdim olmaz. Bu benim nacizane gorusumdur. Herkesin gorusunede bir o kadar saygı duyarım. İyi dileklerimle.
Muvaffak kardesim, Yegnim Barcelona'da okuyor, Dolayısı ile sıklıkla gidip geliyorlar. Gectigimiz haftada onların bayramıymıs. yegenimin okul arkdası İbizalı olunca aileside bizimkileri İbiza'ya davet etmisler.Tabii ki son derece mutlu olmuslar.Bizler kendi kendimizi avutuyormusuz. Gocek koyumuz soyle,Fethiye'miz boyle diye.Bize gore tek dezavantajı ,Yasamın cok pahalı olması.