Babam Geçen köye gittiğinde şahit olduğu bir olayı anlattı.Bende olayı anlatmaya karar verdim.Bingöldeki bir gölge mangal yakmaya gittiklerinde köyümüzden birisini görmüş babam römorkle..Adam gölün etrafına gelmiş gezindiğini sanmışlar.Babamda gezintiye çıkmış geldiğinde römorkun arkasının full balıkla dolu oldugun görmüş Adama bu balıkları nasıl tuttuğunu sordugunda Adam dinamitle abi demiş.. Babam römorka baktığında kilolarca yavru balık görmüş.. Ve sonra adamla konuştugunda aklımızın alamayacağı kadar komik bir fiyata balıkların satıldığını öğrenmiş... Bize İnsan lazım ! 3-5 kuruş iiçin doğaya bu7 denli zarar nasıl verilir Bu zararı veren insanın insanlaık vasıflarını hepsindenmi yoksun? Artık insanları anlamakta güçlük geçiyorum.Biz çarpmaya etik değil derken bu ne denli cahilliktir..
işte bize insan lazım.bilinçli ve düşünen. İNSAN KILIĞINA OLAN MAHLUKAT DEĞİL. işallah bunları biliçlendirebiliriz.
koyun derken onu demek istemedi galiba o dinamitleri yatarken koynuna sokacaksın ki bi taraflarında patlasın
Eğitim şart kardeşim..Eğitin çevrenizdekileri..Memleketimizdeki siyasi, sosyal ,ekonomik, toplumsal vs sorunların tamamı cehaletten kaynaklanmaktadır.. HERKEZ ÇEVRESİNİ EĞİTSİN!!!
Arkadaşım konunun takipçisi ol ve bize en kısa zamanda iyi haberler ver mesela dinamit atarken elinde patladı gibi.
Bence bu tip insanları (insan demeye dilim varmıyo) yaptıkları ile cezalandırmayalım Örnek bazı arkadaşlar dinamitlerle ilgili değişik fantaziler yapmış. Bunların yerine yasal olarak ne şekilde cezalandırabileceğimizi bulmamız lazım. Ki cezayı yedikleri zaman akılları başlarına gelsin. ha bu cezaylada akıllanmazsa atasözü uygulamasına geçilir ."Lafla uslanmayanın hakkı KÖTEKTİR..!)