pencerenin hangi tarafından baktığınıza bağlı tabi..!! tabi sonuçta reklamda olsa, olumlu bir mesaj içeriyor. bu ortamda bir çok markanın adı sanı geçiyor. reklam olarak bakarsanız bir çok balık malzemesinin adı, site adları bunlarda reklam.. zararlı veya zararsız.. dedim ya başta pencerenin hangi tarafından baktığınıza bağlı.. saygılarımla...
Peki o zaman pencerenin hangi tarafından baktığımı size anlatmaya çalışayım... Çok sevdiği amcasını alkollü bir şöför yüzünden kaybeden bir insanın penceresinden, alkol yüzünden olan kazalarda ölen yüzbinlerce insanın arkada bıraktığı insanların penceresinden, alkol sofralarında arkadaşını öldürdükten sonra ertesi gün hiç bir şey hatırlamıyorum diyen insanların penceresinden, alkol yüzünden dağılan yuvaların, kaybedilen işlerin, sağlıkların, dostların penceresinden.... İnanın örnekleri çok daha fazla çoğaltaltabilirim, o yüzden hiç bir kimse veya güç bana alkolü sevimli gösteremez.Zaten içene yasak yok, parasının yettiğince, midesinin aldığınca içebilir ama bir tek bunu methetmesinide anlamakta zorlanıyorum, kötü olan hiç bir şey benim nezdimde övgüyü hakketmiyor... Sizlere afiyet olsun...
yapılan bi araştırmaya göre türkiye de ölümlü kazaların %30'una alkollü sürücüler neden oluyormuş... ben matematiğin yalan söylediğini hiç görmedim... 100-30=70 yani kazaların %70i alkolsüz sürücüler tarafından gerçekleştiriliyor... evet alkollü araba kullanmak hoş değil...ama yeni rakı alkol değil , bir duruş biçimidir...yeni rakı içen adam eşine ehliyet alır içtiğinde aracı eşine kullandırır... neyse yeni rakı yine yapmış yapacığını...tebrikler...
ne zamandır sadece arada girip 5 dakika kolaçan edip çıkıyorum forumdan ama bu mesaja cevap yazmadan çıkmak istemedim. %30 u alkollü diyorsunuz. günde 100 kaza olsa misalen bunun 30u alkollü insanlar yüzünden. tabi sadece kendi araçlarına ve canlarına veya yanlarındaki insanların canlarına zarar vermiyor bu insanlar. bende alkol kullanırım. ama alkolizm farklı bir şeydir. insanın hiç bir zaman önceliği olmamalıdır. ve özellikle şu cümleyi anlayamadım. bir insanın içtiğinde araç kullanmamasının yeni rakıyla ne gibi bir alakası var? bilinçsiz saygısız ve bencil insanların ne içerse içsin bunu önemseyeceğini zannetmiyorum ben. bu bilinç kişinin kendisiyle alakalı bir durum. ben defalarca ormanda veya deniz kıyısında pikniğe gidip mangala etleri atıp ben annem dedem rakı bira vs içerken babamın çok canı çeksede bir damla ağzına sürmeyip kola içtiğine tanık oldum. babannem rahatsız uzun zamandır ve babam araç kullanmam gerekebilir acil bir şey olursa diye 2 yıldır ağzına bir damla rakı sürmemiştir. bunun rakının markasından çok kişiyle alakası var isa abi tabiki reklam konusunda haklısın alkolünde sigara gibi reklamı yapılmaması lazım. ama burada verilmek istenen yeni rakının reklamıda değil. sadece bizim çok uzun zamandır tartışıp durduğumuz küçük balık büyük balık konusu. ama alkol konusunda biraz fazla hassas olduğundan olsa gerek canını sıkmış. eminim düşünülen o değildir herkese hayırlı akşamlar...
Yani size göre her üç kazanın birinin sebebinin alkol olması sorun edilecek kadar önemli değil, ayrıca yeni rakı alkol değildir ne demek anlayamadımidk Alkol alan birine alkolik derseniz bunu hakaret kabul eder, tepki gösterir.Onun gibi birşey herhalde Gerçekten çok ilginç, demek o alkol markasını kullanan şahsiyet eşine ehliyet alıp, aracını ona kullandırır. Ayrıca kaza dışındaki diğer maddelere neden bir açıklama getirmediniz merak ettim? Evet yeni rakı yine yapmış yapacağını... Sevgili Furkan, nasıl verilmek istenen mesaj başka, koskoca rakı bardağı üzerinde amblemi ile, altındada gözümü kısarak okuyabildiğim küçücük yazılar... Ayrıca alkol konusundada o kadar hassas değilim, herkes içeceğini içsin beni alakadar etmez ama bunun reklamını yapmasın, bunun reklamı neden tv'lerde yasak söylermisin. Buralarda yavru balık avlanmasın diye ne yazılar yazıldı, ne tartışmalar yapıldı, şimdi bunu bir alkol firması söyledi diye başımızın tacımı yapacağız.O zaman herkes çıksın koskocaman markalarının altına ufacık yazılarla bir şeyler yazsın, bizde onlara minnet ve teşekkürlerimizi gönderelim. Sana bir abi tavsiyesi "Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir!!!"
canım abim rakının reklamı yapılmasın zaten alkolün hiç bir çeşidinin reklamı yapılmasın. orada hemfikiriz. ben verilmek istenen o değil derken yeni rakının vermek istediği anlamında demedim konuyu açan abimin anlatmak istediği o değil. onun gündeme getirmek istediği küçük balığın avlanmaması veya satın alınmaması.
Furkanım, konuyu açan arkadaş kendisi yazdığında itibar edilmeyip, yeni rakı buyurduğu için mi önemsenip hürmet görecek bu husus idk Ayrıca konu o boyutuda geçip, rakının faydaları ve yeni rakı kullanan insanların ne kadar özel olduklarına kadar geldi...
Furkanım eğer seyretmediysen sana bir film tavsiye edeyim, "Advocat of the Devil" yani "Şeytanın Avukatı" Ayrıca bugün gittim Fetih 1453 seyretmediysen mutlaka git ama bunun konuyla ilgisi yok Hayırlı geceler...
İsacığım, sen benim konuyla ilgili görüşlerimi, yaklaşım tarzımı aşağı yukarı biliyorsun. O nedenle beni yanlış anlamayacağını düşünerek yazıyorum. Medeni ülkelerde alkollü araba kullanma oranı çok düşüktür. Nedeni, insanların duyarlı olmasından çok, kanunların sert, kanun uygulayıcılarının iyi çalışmasındandır. Yine daha çok eğitim seviyesi düşük ülkelerde sıkça rastlanan alkole bağlı cinayetler, kavgalar medeni ülkelerde yine biraz evvel saydığım etkenler nedeniyle çok azdır. Sadece alkol değil, her ne olursa olsun, haddinden fazla alınması istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Reklam konusunda hemfikirim. Şahsen göze hoş gelen ama amacı Balığı korumak değil, balık üzerinden kendi reklamını yapmak olan bir girişim olmuş. Yine bazı arkadaşlar balıkla rakının birbirine bağdaştırılmaması gerektiğini savunacaklardır. Ben öyle düşünmüyorum; benim 4 kuşaktır ailemden gelen kültürde balığın olduğu masada rakı, rakının olduğu masada balık olmalıdır, olur. Bu aynı, simitin yanında çay olmazsa olmaz, lahmacun ayranla gider gibi bir kültür olayıdır. Birini alkol yok diye kabul edip diğerini sırf işin içinde alkol var diye yok saymak 600 yıllık Osmanlı ve 100 küsur yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kültür davranışını yok saymak olur. Kişisel fikrim biraz da iki yüzlülük olur. Sonuç olarak, konuyu açan arkadaş başlığın yanına +18 ibaresini koyarak, tartışmanın buralara gelmesini engelleyebilirdi. Geçmişte benim de yaptığım gibi. O zaman biz de reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek, Mey firmasını bu girişiminden dolayı tebrik eder, reklamdaki ince zekayı takdir ederek geçer giderdik. Sevgiler...