facebook ' da avcılıkla ilgili sayfalarda gezinirken denk geldim.adam tek kelimeyle katil. *10-15 cm'lik turnaları aldığına mı söveyim. *limiti aştığına mı???? bunun yanında resmen alabalık katliamıda yapmış. facebook sayfasıda BU. düşündüm acaba elimizden birşey gelir mi?
Face'de kendilerine tebliğ bilgilerini gönderdim.. kimbilir nasıl tepki alacağım.. ama hiç önemli değil.. bilmeden yapıyorlarsa bilgilendirmek görevimiz.. bile bile yapıyorlarsa, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az..
Devlet anca içki içip face'de yayınlayan öğretmenlere soruşturma açar... işte kanıt ! buna niye birşey yapmıyorlar !!!! illa olay mahalindemi görmeleri lazım !
:thumb: Evet, once bilgilendirelim, gorevimizi yapmis olalim, ne kadar cok kisi bu sahsa ulasip hatasini soyler, tebligi bildirirse o kadar etkili olur... Sayet ters cevap verirse de anlayacagi dilden mesaj bombardimani yapariz topluca... ama once nazik bir bilgilendirme sart...
Ankara ve çevresinde bu görüntüler artık çok doğal. botu olan açılıyor , tutabildiğini tutuyor. İstisnalar olmakla beraber bu tarz insanların içlerinde en masumunu geçen sene gördüm. botla açıldılar bir kaç saat sonra 15-16 parça turna ile döndüler en komiği ise, döndüklerinde turnaların birçoğu çoktan son nefeslerini vermişti, bazılarıda can çekişiyordu. adam tuttuklarından küçük olanını suya geri bıraktı, ancak balık zaten bitmiş durumdaydı ,toparlanması kolay değildi ,nitekimde toparlanamadı. insan soruyor o zaman kendine , madem bırakacaktın neden tuttuğun an ve yaşarken bırakmadın.
Mert hocam, sorsaydınız "ne kullanıyorsun" diye.. idk idk "ben safım, haberim yoktu, bilmiyordum" diyen insanlara hiç saygım yok ! doğada birşeye nekadar zarar verdiğini insan kendi kendine tespit edemiyorsa, o insan benim için, ağaçtan düşmüş, hiç bir işe yaramayan daldan daha değersizdir !
Erkinim ağaçtan düşmüş dalın bile ekosisteme çok büyük faydaları var ama bu gibi insan kılıklılar sadece yok etmekten keyif alıyorlar. adamlar hem kara hemde balık avında yapılabilecek ne kadar aykırılık varsa yapmışlar. resmen bohçacılık bu zaten balıkları da serpme ile yakalamışlar tek fotoğrafta 22 tane karabatak saydım zira avcıyım diyen kimse karabatağa kurşun dahi atmaz bunlar katliam yapmış