bizimde bir balıkçılık hikayemiz var

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında sazan_kolik tarafından paylaşıldı.

1. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    s.a arkadaşlar ilk okulu yeni bitirmişim ortaokula yazıldık okul başladı kafa basmayınca 12 yasında mobilya atölyesinde cırak olarak işe başladım. yaşadıgım yerde cumartesi günleri pazar kuruldugu icin ustamız haftalıklarımızı cumartesi günü öğlenleyin veriyordu bizde pazara gidip şerbet yiyorduk.şerber kar ile pekmez karıştırılak yapılıyor bizim memlekette cok meşhurdur yazın cok yenir neyse gene usta cumartesi öğlenleyin haftalıklarımızı verdi arkadaşlarla neyapalım diye düsünürken birer tane olta alalım balıga gidelim dedik ömrümüzde ilk kez olta alıp balıga gidecektik zaten bir tane olta satan dükkan vardı girdik dükkana aldık oltaları dünkan sahibine baglattık pazar sabahı erkenden düştük dalaman çayının yoluna 7 km yayan yol yürüdük çaya vardık bismillah oltaları savurduk attık benim olta söğüt dalına takıldı asılırke söğüt dalında kaldı diğer arkadaşlar attı ben onları izlemeye başladım aksam döndük ertesi hafta aynı şekikde olta aldık ben akıllıyımdır budefa yedek oltada yaptırdım biri takılırsa diğeriyle devam balık avlamaya tam iki ay boyunca tek balık yakalayamadan benim haftalıklar oltaya oltalarda dalaman cayına gitti.bir cumartesi haftalıgı aldık öğlenden sonra dükkana uğramadık oltaları aldık gene dalaman çayına vardık değneklerimizde söğütten kesiyoruz onunla atıyoruz aksam oldu gene boş elimiz toplanırken ben başladım kalaya bidaha balıga geleninde olta alanında balıkcılık yapanında sıralıyorum delircem biyandanda misinayı doluyorum olta takıldı gene benim ben asılıyorum olta geri cekiyor hafiften bekledim biseyler kıpırdıyor ama olta takılmıs arkadaşım izzet e dedim izzet bunda balıkvar olta takıldı sen ipi tut ben gireyim cıkarayım dedim arkadaşım da sen tut ben girerim dedi çay cok akıntılı derin. ikimizde yüzmeyi cok iyi biliyoruz o yasta cok insandan iyi yüzücüydük o girdi oltayı kurtardı ucunda kaca bir balık havalara tüğüyorum en sonunda bir balık yakalaya bilmiştim kim tutar beni ertesi gün sabah ezanlarında istikamet dalaman çayı olayı yavaş yavaş cözdüm dalaman cayı artık acmaz oldu göle gitmek icap etti büyük balık peşindeyiz ustalaştık iyice göle gitmeye başladım gölde usta balıkcılar var her birinde 6 yada 7 metreli kargı kamış fethiyeden kumlucadan finikeden özel getirtiyorlar bende öyle bir imkan yok 2 metreli söğüt değneyiyle kıyıdan sazlıkların arasına atmaya calısıyorum adamlar istedigi yere bırakıyor oltayı sazlıkların arasında koca koca sazan cekiyorlar ben öyle bakıyorum. birgün ne alırsan bir milyoncular gibi satıcı geldi adamda suandaki anten kamıslardan gördüm 5 metre cıvarında onu aldım ilk kamışım en özel kamışım oyudu gölde artık kimse tutamazdı beni ne sazanlar yayınlar aldım o kamışla artık herşeyi kendim yapıyordum olta montajlarını nerede nasıl olta kulanacagımı nereden balık alacagımı hepsini öğrendim. halada öyle devam ediyor. bir tek balığın edivediğini gördünüzmü ben o balığı yakalamasaydım balıkcılık olayı o gun bitmisti bende.simdi kendimi cok iyi bir balıkcı olarak görüyorum kendi capımda tabiki cok usta balıkcılara saygım herzaman sonsuz.

Son düzenleme: 28 Haziran 2011
  2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çok güzel, akıcı ve içten bir anlatım olmuş. hoşgeldiniz. Mobilyacılığa ve balıkçılığa devam ediyorsunuz anlaşılan.

3. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hoşbulduk.balıkçılığa devam ediyorum mobilyacılık yapmıyorum. hayat şartları onu gerektirdi.büyük konusmayayım ama balıkcılıgı ancak ölürsem bırakırım başka türlü bırakmam.

4. 1gülüm

1gülüm ali kömür

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    165 yayın
    :D :D hoş geldin akıcı anlatım şahane avın daim şansın bol olsun. reeling

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hoşbulduk inşallah butun amatör balıçıların şansı bol olsun. her memleketin yaşlı usta balıkcıları vardır genelde balıga gittilermi eli boş dönmezler o usta balıkcıların kulandıgı teknikleri kullanarak birazda kendim geliştirerek nerede nasıl hangi sistemle balık tutulacagını ogrendim sürekli kendimi geliştirdim halada cok degisik stratejiler denerim gittigim avlaklarda.tabiki balık yakalamada malzemelerin önemi var sitemin önemi var fakat en büyük özellik balık isi sabır işi onu ögrendim.iki arkadaş öğleden sonra herseyi hazıladık baraja gittik barajda yerbulmak sıkıntı en sonunda bir yer bulduk oraya yerlestik vira bismillah oltaları suya attık ben asla gittigim avlakta agac kesmem baraj yapılırke kesilmis agacların kalan köklerini kazma ile nacak ile cıkarır yakarım oltalarda ses seda yok gece yakacagımız odunu ettik karanlık cöktü cayımızı demledik başladık muhabbete oltalarda ses seda yok gece gezen yarasalar bile yanlıslıkla ipe carpsa da zil sesi duysak gam yemeyecegiz 24 saat tek zil sesi yok yemleri degistiriyoruz sürekli fayda etmiyor başka yem deniyoruz yok balık koküne kıran girdi barajda tek vurus alamadan 48 saat gecti. artık balıktan vazgectik olaya piknik havasında takılıyoruz oltalara baktıgımız yok yemleride hic bakmıyoruz varmı yokmu oltada diye gece saat 3 gibi atesin başında dalmışız hafiften bir zilsesiyle uyandım baktım makinanın biri selam veriyor baraja nasıl koştum tasmaladım balıgı cekmeye başladım yanımdaki diger makina yattı uzaktan bir zil sesidaha geldi arkadasın oltasıda bir aşagı bir yukarı selam veriyor oda koştu sabah gun agarıncaya kadar en ufagı bir kilo olmak üzere en buyugu 3 kilo civarı tuttugumuz balıgın haddi hesabı yok.eğer biz 48 saat balık tutmayı bırak bir vuruş alamamışız vazgecip yerimizden ayrılsak başka birisi gelecek bizim ayrıldıgımız yere olta atacak bir kac saat icinde o balıkları gelen arkadas tutacaktı. bizim kısmetimiz yokmuş diyecektik gelen arkadaslarda ne kısmetliyiz be gelir gelmez sürüyü denk getirdik diye sevinecekti. anlatmak istedigim olay sabır.bir balıkcıta olması gereken en temel özellik bence sabır.

Son düzenleme: 29 Haziran 2011
  6. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizim göl ile dalaman çayına baglanan bir kanal var gölden cıkan balık kanaldan dalaman çayına gidiyor kanal cok meşhur herkes kanala hucum ediyor yayın sazan tutuyorlar o kadar balıkcı akını oluyorki kanalın her iki kıyısı 99 lu tepbih cizilmis gibi insan oluyor tabi uyanık balıkcılar sabah ezanlarıyla gelip kanalın iyi balık cıkan yerlerini kapıyorlar iyi balık cıkan sazlıklar var uyanıklar hemen oralara yerleşir bende gidiyorum kanala genelde gene böyle kanala gittim uyanıklar yerleşmis iyi yerlere göl ile çayı bağlayan kanal asagı yukarı 5 kilometre var her iki kıyısında insanlar tesbik gibi cizlimiş iyi yer den ziyade boş yer bulsam atacam oltaları iki tane antenli kamıs şamandıralı tek kancalı olta kulanıyorum genelde sazların icine atıyoruz yada otların icine oltayı atıyoruz. ben yer ararke herkez bir birine soruyor varmı bisey balık tutan tek tuk insanlar var neyse ben buldum bir yer attım oltayı kefal var durmadan oltayı dırtıklıyor vazgectim başka bir yer gözüme takıldı bir yıl onceden kalmış cürümüs sazlar var suyun yuzeyinde kamışın ucuyla cürümüş sazları biraz araladım iki olta atabilecegim sekilde nasıl diyeyim normal bir çaydanlığın agzının genişligini düsünün okadar bir delik açtım ilk oltayı attım digerini hazırlarke şamandıra kayboldu 7 metreli sırığı bir kaldırısım var butün millet görsün diye hava atıyoryorum birinci balıgı atar atmaz aldım hemen arkasından iki oltamıda yemlerini taktım iki oltayıda aynı boşluktan 50cm derine salıyorum oltaları 20 kusur sazan cektim kanalın etrafına tesbik gibi cizelen okadar insan 20 sazanı bırak bir elin parmaklarını gecmez tuttukları cok severim uyanık balıkcıları morartmayı oyle pozisyonlarda benim 20 sazan aldıgım yeri ertesigün elli tane balıkcı uğramıştır yeterki bi görsünler oradan balık cıktıgını gece uyumazlar hemen yerlesirler. benim icin fark etmez ben balıgı her halukarda buldugum icin yer sıkıntısı olmuyor genelde.böylede bir anım var buna benzer ne anılarım var aynı kanalda kendim suya girerek sazlıkları actıgım yerde buna benzer balık aldım butun bir yıl boyunca oraya olta atamadım her geldigimde birisi oluyordu kanalın boş kalmayan tek yeri orasıydı daha oyle yerler keşfetmiyorum kanalda ama gölde keşfediyorum gölde kimse bulamıyor balık aldıgım yerleri..

7. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gene günler den bir gün göle gittim güzel bir yer var genelde boş kalmaz herzaman bir kaç balıkcı olur kafamda boştur diye duşunuyorum bir kaç kişi varsada ben iki olta atacak yer bulurum orada diye hesablayarak gidiyorum neyse vardım gölde dedigim yere aynı ekipten 6 7 kisi sıralanmış her birinde ikişer üçer antenli kamış benim olta atma şansım yok aralarında adamlarda çok telaşlı balık hucum etmiş yetişemiyorlar oltaları bakmaya yanlarına vardım selamun alekküm rasgele dedim varmı birşeyler telaşlarından beni zor fark ettiler yarım kilo cıvarı sazan ufak ufak levrek kefal kadife tutuyorlar ama tam denk getirmiş adamlar bende yirmi otuz metre kadar uzaklarında bir yer gözüme carptı zamanda gec olmadan fazla gezelemeyeyim hava kararmadan bir kac balık alabilirsek alalım diye dusundum oyalanmayacagım yani yer bakacam diye gözüme ilişen yere oltaları attım solucan taktım bir sigara yaktım arkama yaslanayım diye rahat yer arıyorum baktım bizim samadıranın biri yok anten kamısı göle dogru bisey asılıyor kamısı aldım havaya kaldırdım kamıs kalmadı bıraktım hemen misinadan tuttum asıldım misina gelmiyor misinayı tuta tuta suya girdim kopacak yoksa asılsam hic zorlamadan misinanın ucuna kadar elimle suyun icinde efeyi yakaladım dışarı cıkardım yayını hic beklemedim hemen oltaları topladım bizim telaşlı arkadasların yanından gecerke elimle tutuyorum en az 5 kilo efe vay sen nerden tuttun daha simdi yanımızdan gittin sen helal olsun valla biz oyle ufaklarla ugrasıyoruz sen bizden iyisin dediler boylede anılarım var.

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel anılarınız varmış, ağzınıza sağlık. Bir ara şamandıralı olta düzeneğinizi de anlatın.

9. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    amatör balıkçının ilk hedefi balık tutmaktır adı üzerinde amatör balıkcı ilk hedef balık tutmak kücük veye buyuk fark etmez hedef balık tutmak.sazan balıgı genelde dipten yemlensede suyun yuzeyine yakın yerlerdede yemlenir avlak yerine göre degisiyor tabiki genelde sazlık yerde sazan yuzeyden yemlenir gölde sazlık cok ise sazlıgın icinden sazan almak biraz zor dur coklu kanca is gormez dip oltasıda iş görmez en güzel iş yapan 7 yada 8 metre anten kamış 35lik yada 40lık misina 2 metre yeterli misina nekadar uzun olursa sazanın avantajı okadar artar en ideal uzunlugu soyledim 2 metre misina yeterli 1 adet 20gr kıstırma kursun 1 adet 20gr kıstırma kursunu tasıyabilecek buyuklukte şamandıra bir tanede kanca yeterli. samandıranın icindeki aparatı cıkarıp misinayı geciriyorsun sonra aparatı tekrar yerine takıyorsun misinayı sıkmaz ise aparatın yerine birazdaha kalın agac dalından kendin ayarlayabilirsin ipi sıkması icin kancayıda en ucuna bağladınmı kancadan 10 yada 15 cm yukarı 20gr kıstırma kursunu takıyorsun kancaile samandıranın arasını 50 cm 75 cm 1 metre hangi derinlikte avlanmak istiyorsan kendin ayarlayabilirsin avlandıgın yerde farklı derinlikler denersin en iyi vurusu aldıgın derinlikte bırakırsın osekilde avlanırsın kanca kesinlikle dip ile temas etmeyecek kursunda dipte olmayacak suyun derinligi onemli degil sazlıkların icinde en fazla 1 metre derinlik te avlan suyun derinligi on metre de olsa verdigim derinlik ölcülerinde sazan yemlenir herzaman avlandıgın suda hangi balık varsa hepside oltana gelir sazan gelmesin kadife gelmesin levrek yayın gelsin diyorsan balık eti tak kancaya sazan gelsin diyorsan mısır hamur solucan tak. bunlara yayında gelir kadifede tabiki. burada birtane samandıralı sazan takımı var o sazan takımı iş yapmaz nerde olursa olsun hem şamandıra hem dip aynı anda olmaz samadıranın görevi vuruşu anlamak elbette başka bir görevide kanca ile kursunun dipten yukarıda kalmasını sağlamaktır anlatabiliyormuyum takım dipte olacaksa şamandıranın hic bir anlamı olmaz takım dip ile temes etmesin diye şamandıra kulanmak daha mantıklı. sazan balığı dipten yemlenir mantıgı yanlıştır sazan suyun hertürlü derinliğinde yemlenir.nekadar yardımcı olabildim bilmiyorumda benim şamandıralı takım cok teferruatlı bir takım degil cok basit sazlık yosunluk otlu avlaklarda en etkili takımdır

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok bilmişlik yapmayı pek sevmem burada cok degerli usta balıkçılar varken hele sadece edindigim tecrubeleri sizlerle paylasmak beni mutlu ediyor özellikle sazan balığı avcılığını yeni yeni merak salmıs arkadaslarla tecrubelerimi paylasmak daha cok mutlu ediyor beni.sazan balgının kendisini en güvende hissettigi yerler sazlıkların ici otların ici cok fazla dallı budaklı agac koklerinin cok oldugu yerlerde kendisini cok guvende hisseder cok rahat haraket eder sazan avlayacagınız avlakta kıyıya yakın sazlıklar cok ise yer secimi yaparken genelde insanın gözüne daha önceden olta atılmıs olan yerler carpar balıkcılarda genelde buraları tercih eder ben haric ben de zaman zaman öyle yerleri tercih etsemde hic olta atılmamış kıyıya yakın sazlıklarda yeni yer acıp oraya olta atmayı tercih ederim sazlıgın icine giripte olta atmak icin yer acarken sazlıgın icindeki balık ürküp kacacakmıs diye hic dusunmem sazlıgın icinde tepinsende cırpınsanda sazan balıgı o sazlıgın icinden cıkmaz döner durur sazlıgın icinde bir metre kare sazları kesmeden suyun biraz uzerinde saga sola kırarak yatırırım kendime guzel bir yer acarım. oltayı bu actıgım yere atarım daha önce hic olta atılmamıs olan yerler herzaman avantajdır sazan balıkcılıgında olta attıgım yerler avlak taki en pislikli yerler olur herzaman olta takılacakmıs diye sorun yaşamam kullandıgım bütün takımlar tek kancalıdır balık agzını yırmadıgı sürece sazlıga agac köküne bir iki tur dolanmadıgı sürece sorun yok tabi bu fırsatları balıga vermemek cok onemli.diyelim 7 metre bir anten kamışımız var kıyıya yakın cok gür bir sazlık var suya gitiyorum sazları saga sola kıra kıra yatırarak atabilecegim mesafe kadar gidiyorum atacagım yeride bir metre kare genisliginde sazları saga sola kırarak yatırıyorum sazanı oradan al hic başka yerde arama geri cık oltanı yemle at %100 sazan alırsın.çok ses yaptım bugun balık olmaz yarın buradan balık tutarız diye dusunme 5 dakika gecmeden alırsın balıgı oradan sazan kacmaz sazlıktan sazlıktan cıktıgı anda tehlike oldugunu bilir oyuzden cıkmaz oltayada cok guzel vurur..cok usta balıkcılar burada balıkmı oluryaa der gecer sen en azından on dakikanı oraya ayır degisik bir iki sistemle nekadar usta olursa olsun suyun icine girip balgın nerde odugunu göremez ben kimsenin balık olmaz dedigi yerlerden ne efe ler aldım balıkcılıgın kuralı budur. en azından 10 dakika gözüne kestirdigin yerlere olta at kaybedecek biseyin yok 10 dakikan gider cok ta absürüt yerleri deneme gözünde balık olabilir dedigin yerleri dene ben cok tuttum adamlar karsıdan seyretti ben balıkları tutarke benim sansımdan degil ben ihtimalleri degerlendirdigim icin balıgı yakalıyorum. ama oyle boş yerlerde balık aramıyorum olabilecegi yerleri deneyerek balık yakalıyorum

Son düzenleme: 30 Haziran 2011
  11. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan balıgı neden sazlıktan cıkmaz onuda anlatayım. altı yedi arkadas canımız sıkılıyor hadin dedik balığa gidelim en güzeli balık neyle gidelim olta yok ağ yok nereye gidelim dedik hadi goruya gidelim goru devletin korudugu bir yer ama balık tutanları degil hayvan güdenleri hayvan girmesin diye korunuyor balıkcılık okadar meşhur degil balıkları korumayada gerek yok cok var balık tutan az koruya vardık hic birsey yok ağ olta tek birsey yok kanal boyu sazlıkları kesiyoruz ama bir kisi surekli suya giriyor sazların icini yokluyor hareket varmı diye biraz kalabalık biz sazlık denk getirdik en fazla altı yedi kisiyiz girdik suya sazlıgın etrafını cevirdik sazlık baya büyük altı yedi kisi mümkün degil komple cevirmek bismillah dedik bir giristik sazlıktan kacan balık en fazla 5 tir normal 70 kilo bir adamın bacagını düsünün elliye yakın balıgı sazlıktan aldık komple köye dagıttık ozaman köyde imece cok meshur ben sazanın sazlıktan kacmadıgını ozaman keşfettim sazan balıgı oldugu sazlıgı terk etmiyor. bizim balık tutarke şenligimizi bir görün bataklık su camura belenmişiz keyfimize diyecek yok oltacılıktan ayrı benim boyle balık anılarımda vardır elle balık tutma sazan tutma anılarım var elle encok siraz tutmusumdur. lezzetli balıktır siraz tutabilsen ah sirazı nerde zor tutarsın oltayla.

12. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gene birgün baraja gitik balığa vardık attık bizim düzenlerde oltarı yantarafımda az usta oldugunu anladım balıkcı bir dayıvar iki gün olmuş geleli tek vuruş alamamış cok severim sohbet etmeyi öyle balıkcıyla yanında genc biri var o anlamaz bizim sohbeti dedim dayı nasıl sansın yok dayım dedi hayırdır dedim hayır dedi nasip yok dedi bir kac balık aldık emme benim derdim başka dedi senin derdin ne dayı dedim bereket versinde bereket versinde ben büyük balık peşindeyim oltaları ona göre atım dedi o nasıl oluyor dayı dedim olta nın buyugu küccügümü olur ne denk gelirse bahtına yok dedi ben 18 kilolu aldım burdan bu duzenle dedi sen ne duzeni kulanıyon dayı dedim adam bir cırpıda anlattı ben cok samimi yaklasırım adam beni kendi gibi sanır adam beni düzeni anlattı ben oltaların yarısını o düzene cevirdim bir hafta gecmedi 10 kilo efe yi aldım barajdan dedim dayı allah senden razı olsun aynen herkese söylemem teknigi arkasında 6 kilo aldım haftası gecmeden ha dedim bu duzen iş yapıyor bu tur avlakta sabretmek gerek dayımdan öğrendim o duzeni kimseye söylemedim canlı yem kullanan bir dayım ama cok degisik bir canlı yem takıs sitili vardı bana onun püf noktasını göstermişti aynısını denedim iki koca balık aldım.cok guzel canlı yem takıyor oltaya burada yem takma videoları var gördüm bu tamamen onlardan farklı güzel bir sistem bence dayımın anlatısı da cok mantıklı geldi bana neden boyle bir yem kullanıyorum sazan neden boyle bir yeme atlıyor anlattı dayım bana tek tek sadece baraj düzeninde bu sistemi kulan dedi bende hala kulanırım kendi anlattıgım yerlerde gecerli degil sazlık otluk yosnluk yerlerde ben kendi sistemimi degistirmem sazlık otluk yosunluk yerde benden iyi sistemi bulacak birinide gormuyorum suni göller haric doğal göller icin soyluyorum suni göllerde herkes diledigi yem sistemle avlanabilir o ayrı mevzu.

13. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Bilgi için teşekkürler...

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Şu senin dayının sistemini de merak ettik şimdi:eek:

15. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Sazan C. carpio 40 cm. 10 adet ,oltaları 20 kusur sazan cektim kanalın etrafına tesbik gibi cizelen okadar insan 20 sazanı bırak bir elin parmaklarını gecmez tuttukları cok severim uyanık balıkcıları morartmayı oyle pozisyonlarda benim 20 sazan aldıgım yeri

Son düzenleme: 1 Temmuz 2011
  16. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    belkide bir gunde 20 sazan tutamayanlar limitin gunluk 10, boy limitininde 40cm oldugunu biliyorlardir.

17. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir adet kasnak 50 metre 80 lik misina kasnaga sarılı olsun. bir adet otrası delik 80 lik yumurta kurşun bir adet buyuk boy klipsi fırdönde bir adet buyuk boy kanca sadece 50 cm 60 lık misina gezer kursunu kasnaga sarılı 80lik misinadan gecir sonra buyuk boy fırdöndüyü saglam bir şekilde 80 misinaya bagla bu tamam gelelim 60 lık misinaya bur ucunu halka olacak sekilde klipsi fırdöndüye dakacaz saglam bir düğüm diger ucunada büyük boy bir kanca 02 03 galiba öyle ben pek kancayı numaraya göre degilde görerek aldıgım icin gözüme en ideal gelen hangisi onu alıyorum normal büyük boy kanca kulanmak gerek dayımın sisteminde her şey tamam bulundugun avlaktaki işaret parmagını gecmeyecek sekilde küçük balıklardan yakalayacaksın. 50cm 60lık misinamızda dügüm attıgımız yeri cok büyük degil orta boy yada normal boy bir cuvaldızın deliginden gecireceksin. yakaladıgın kücük balıgın agzından cuvaldızın ucuyla tamamen sırtındaki kemiklerinden olmak kaydıyla cuvaldızın ucunu kuyrugunun ortasından cıkaracaksın ipte bu arada oradan cıkacak kancayı balıgı agzına iyice yerlestir zaten bu sekilde takınca ne demek istedigi anlarsın kancayı balıgın kafatasına iyice göm sadece kancanın sapnı.kancanın agzı işlemi yapnca anlarsın balıgın agzıda kalacak sonra 60 lık misina ile balıgın kuyrugunda bir dügüm at fıröndüye gecir ipi fazla uzak mesafeye degil 15 20 metre bilemedigin 30 metre mesafeye at tamamen dallı budaklı yerlerde atmayı dene kasnagı cok saglam kazıklarla saglam taşlarla besle kalama yı sonuna kadar ver hic sorun yapma misinayı hic gergin bırakma öyle bekle 10 kilo altı balık vurursa bana haber et. burada yemler bolumunda canlı yem takılışlarına baktım dogru yem takıyorlar fakat balık kovaladıgı yemi arkadan alır bu sistemde balık yemi kovalamayacak tamamen kacmayan bir yeme saldıracak ilk başta saldırmaya bilir fakat yemin fazla haraket etmedini görünce balık direk kafadan saldıracagı icin bu sistemde kanca balıgın agzının icinde gizli oldugundan sazan kucuk balıgın kafasına dogru vurus yatıp döndügü anda kanca damagına takılacak bu sisteme 3 kilo 4 kilo balık bekleyenler kullan masın birkere 10 kilo cıvarındaki saldırgan sazanlar et obur sazanlar gelir bu sisteme avlakta vardır butur sazanlar sabredersen alırsın..olayın mantıgını anlatabildimmi sazan kovalayarak balık yakalayan bir avcı degil kacamayan ölmek üzere olan balıkları yedigi icin kuyrugundan yutması balıgı pek mantıklı degil kafasından yutmaya calısması cok mantıklı dayım bana söylediginde düsündüm dogru soyluyor dayım sazan balıgı balık yemi kafadan saldırır bu sistemi kullan dedi dedigi gibi sazan zaten yemin etrafında birkac tur atacak sonra yeme saldıracak kacma kovalama olayı yoksa direk kafaya saldırması cok mantıklı geldi bana dene iş görmesse vaz gecersin arkadas yalnız gittigin her avlakta birtane bu düzende bir oltan suda olsun benden söylemesi

Son düzenleme: 1 Temmuz 2011
  18. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    nedemek istedigini anlamadın emme dayı ben o balıkları tuttugumda senin dedin kanunlar yoktu balıkta cok vardı oyle katliyam yapan balıkcılardan degilim ben merak etme sen bizim orada o balıklar hala var olmayanlar düşünsün halada tutarım gittigimde balık ile avcın şartları eşit bir birimizi aldatma yok eşit şartlarda mücadele ediyoruz balık ile mucadeleyi kazanan bazen ben oluyorum bazen onlar bu herzaman aynı olmuyor tabiki neyse sen neye takıldın onuda anlamadım

19. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tesbih tanesi gibi cizilen insandan bahsettim en az 100 kisi tuttukları sazan bir elin parmaklarını gecmez buda azami 10 tane eder ben avlananlardan milletin konusmasından sohbetinden anlarım 100 kişide bir ben 20 sazan almış isem cok değildir.aynı avlakta hayatımda. hic unutmam balık alamdın hava kararmak uzere düzenleri topladık bir cumartesi gunu donuyoruz kanal kıyısından karanlıga kalan balıkcılar var fakat geceleyen balıkcı ben hayatımda görmedim amazondaki sivri sinekler oranın sivri sinekleri karsısınde melek kalır dönüşte yer bakarak geliyoruz yavaş yavas aramabın icinden yer bakıyoruz balıkcılarada selam verip soruyoruz varmı birşeyler diye bizim elimiz boş dönüyoruz kimisi bir iki tane var diyor kimisi yok diyor vardesede inip olta atacak degiliz ertesi gün icin bizim olayımız gele gele bir yere geldik ben cok severim oyle yerleri kendi kafamda balık olma ihtimali yüksek yerlerdir arkadasa dur dedim durdu karsı kıyıda benim indigim yerden biraz yukarda bir kac arkadas var kamıslardan zor gorunuyorlar anlattıgım kanalın iki kıyısı en geş 15 metredir indim arabadan aşagı yukarı gezerek adamların olta attıgı yerin karsısına vardım sordum nasıl birseyler varmı diye biri kacırdık dedi biri bir kac tane aldık dedi geri arabanın durdugu yere geldim yer cok muazzam bir yer benim gozumden kacmaz dedim yarın sabah eznlanra buraya gelelim gelirmiyiz o arkadaslar gelmese ben kendim gene gelirim tamam dediler. ozaman ezan lar allahu ekberdediginde beni evden alın buraya gelelim yanımdaki arkadasa tembihledim eve varında bolca solucan kaz dedim oda var solucan dedi olsun sen gene kaz yarın ugrasmayalım dedim tamam dedi solucanı siz siz olun kaput bezi eskilerin yogurt kesesi yaptıgı bir bezin icinde toprakla muhafaza edin plastik kutularda cam kavanozlarda naylon posetlerde degil tamamen bez den yapılmıs kesede muhafaza edin cok canlı kalırlar topraktan ilk cıktıgı gibi olur sabah ezanlarla geldiler vardık dedigim yere üc arkadasız balıkları zaten üç e bölecez sen cok tuttun ben cok tuttum en buyuk tuttun ben buyuk tuttum kompleksi bende yok yanımdaki arkadasın brinde var o kompleks iki ser anten kamıs dizildik attık baya genis bir alanda avlanıyoruz degisik yerleri denizoruz yerimizden ayrılmadan sadece oltaları indirdigimiz yerler degisiyor arkadaslar 3 er 4 er aldı bende bisey yok gelir gelmez olsun bosa gelmemisiz çok severim kapalı yerleri dürtüp acmayı kamısların arasında öyle bir yer ac tım aynı alanda otayı indirir indirmez efe kaptı cektim emen diger oltamıda yantarafına getirdim habakam de bakam sabah saat 10 civarı 43 tane sazanı sepete koyduk saat ondan sonra tek tük vurus var ama balık yok dedim aksama dogru birdaha yuklenirse balık bukadar olmasada biraz daha alırız nerdee hava kararıncaya kadar bekledik tek birtane yok allah bin bereket versin dedik o günü noktaladık.yanımdaki arkadaşlar hayatta oraya olta atmaz inip bakmaz bile bana heraman der seninle balıga gitmeyi cok isterim diye bende onunla balıga gitmeyi hic istemem gideriz der gecistiririm kompleksli adamla balıga pek gitmem.

Son düzenleme: 2 Temmuz 2011
  20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hikaye çok maşallah. Peki yakın zamanlarda yok mu şöyle heyecan verici avların, biraz da onlardan bahsetsen?:)