Bu gün gittiğimiz boat show tüyap beylikdüzündeydi fakat genelde memnun kalmadığımı söylemek isterim. Olumlu tarafı büyük olması düzenli olması ama bunun dışında ki olumsuzluklar şöyle 1-giriş ücreti çok pahallı 2-Yemek yemek için ayrı toplu bir yer yok salonların içinde ayrılmış ufak yerler var 3-Her şeyden önemlisi kusura bakmayın kazık derecede fiyatlar var bir hamburger 15 tl bir meşrubat 10 tl vs zaten bu konuda herkes ordakiler dahil şikayetçi biz iki kişi 2 sandoviç 1 meşrubata 35 tl verdik 4-otopark ücretide aynı şekilde 10-15 arası 5-İyiki wc ler paralı değil 6-Balıkçılık ekipman vs yoktu veya ben göremedim .........Sözün özü bundan sonra asla gitmem zaten oradaki insan trafiğide yok denecek kadar azdı.Orta halli tekne ekipmanlar balıkçılık firmaları vs yoktu ha büyük tekne yat alacaksanız o başka ...umarım aydınlatıcı olmuştur gidecekler için,, yani eliniz cebinizde olsun selamlar....
Eskiden beri hep savunurum denizciliği balıkçılık hobisini topluma yayılsın diye herkesin 3.5 veya 4 mt teknesi olsun 10 beygir motoru olsun diye ama malesef bu hobi zengin hobisi olarak görülmek isteniyor.Aslında bu fuar 2 ye ayrılmalı diye düşünüyorum yani büyük tekne ve ekipman ve küçük tekne ve ekipman diye .........
Sportif balikcilik, denize, baliga saygili, cevreye duyarli amator avcilik filan kimsenin umurunda degil bu memlekette. Varsa yoksa uretmeden koseyi donme, rant yaratma, paradan para kazanma, kaynaklari olabildigince hizli tuketme yarisi. Boyle fuarlari duzenleyenlerin ve fuarlara katilip satis yapanlarin aklinin kosesinden bile gecmez bizler gibi amator avcilar ve ihtiyac duydugumuz malzeme. Adam yuzbinlerce dolarlik tekneleri pazarlama cabasinda. Musterileri de belli cevreler. Yani o adamlarin bizlerle isi olmaz, bizim aradigimiz birkac balik malzemesi, bilemedin ufak bir kayik ya da motor onlarda bulunmaz, onun sattigi mala yetecek para da bizde olmaz. Ayri dunyalarin insanlariyiz yani. Hal boyleyken, oyle bir fuarda mesrubatin da otoparkin da fiyatini o kafaya gore belirliyorlar. Oyle bir ortamda o fiyat aslinda normal kaliyor. Anormal olan ise bizlerin o fuarda olmasi galiba.
Yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar bizler olmassak böyle yerler canlı olmaz kalabalık olmaz reklam ve tanıtım olmaz bunu onlarda biliyor.
Boyle luks urunlerin, araclarin, teknelerin fuarlari, sergileri her yil oluyor da nicin amator balikcilik fuarlari, ikinci el balik malzemesi muzayedeleri, hatta olta balikciligi senlikleri gibi organizasyonlar olmuyor? Ya da oluyor da fazla duyurulamiyor mu? Aslinda sorunun yanitini yukarida kendimiz vermisiz (rant olacak ki o isin ustune gidilsin, yoksa kimse bulasmaz oyle kazancsiz, iyi niyetli islere) ama ne yapalim iste gonul ferman dinlemiyor. Benim yasadigim bolgede agirlikli olarak tatli su, biraz da deniz balikciligi malzemelerinin ikinci el pazari kuruluyor mesela. Amator balikcilar ailecek, coluk cocuk biraraya gelip hem piknik yapiyorlar hem de ihtiyac duyduklari malzemeyi kah ikinci el, kah sifir olarak acik hava pazarindan edinebiliyorlar. Fiyatlar da oldukca uygun, av bayindekinin yaklasik yarisi seviyelerinde. Hicbirsey almasaniz da pazarda soyle bir tur atip saticilarla sohbet etmek bile insana cok sey ogretiyor. Bakanlik izni ve diger olabilecek kanuni yukumlulukler yerine getirildikten sonra, bizde de boyle amator balik avi malzemesi sergileri veya ikinci el pazarlari kurulamaz mi? Muzayede yapilamaz mi? Millet bu sayede ebay uzerinden yurt disina siparis vererek doviz kaybina ugramaktan kurtulamaz mi?
Geçen sene gittiğim avrasya boat show'da her kesime hitap eden standlar, firmalar mevcuttu. Balıkçılık ile ilgili aranılan herşey hemen hemen mevcuttu diyebilirim bu sene de aynı tarihlerde yapılmasını beklediğim boat show aralık ayına ertelenmiş, nedeni ise bulunulan şartlar yani haksız rekabet olarak açıklanmış.
turkiyede yapılan boat show un prestiji olsa neyse , ) onceki yıllar bedavaydı yanlış hatırlamıyorsam ilk once fuar merkezi tasarlasalar ii olacak dokuluyor orası..
Hayır hayır .... çok güldüm.... onu demek istemedim .Bilmiyorum belki aynı kapıyada çıkabilir ama ben işletmeci olarak şunu söyleyeyim başka ülkelerde fuarlar tanıtım ve toplumla buluşma yerleridir.Yani bir ölçüde kapalı kapılar ardında iık üretilmiş ürünler için toplumun ve alıcıların nabzı ölçülür.O ürünler görücüye çıkar o firmalar tanıtılır vs ..ha satış ikinci sıradadır.O yüzden buraların kalabalık ve şenlikli olması istenir.Firmalar o fuara katılıp katılmama kararını gelen insan istatistiklerine göre verir. reklamlar basın duyuru hep buna hizmet eder..........selamlar
Ama gün gelecek amatör oltacılık ve denizcilik fuarlarıda açılacak.Okullarda amatör olta ve denizcilik dersleride konacak.Malzeme fiyatları şimdikilerin yarısına da inecek...Hepi olacak....selamlar
Saat 3' kadar ben de oradaydım. Suat Bey , belkide koridorda karşılaştık!!!!. Ben Yamaha sea star 3.60 bota baktım 1200 tl dedi. fena değil. Balik malzemesi olmaması doğal, ilgili fuar 05-08 nisan 2012'de İstanbul Fuar merkezinde yapılacak.
birçok kişi müşteri olarak gitmiyorki zaten yıllardır.....özellikle hafta sonları çoluk çombalak gidip teknelerin dümenine oturulup resimler çektiriliyor, botların içinde minikler zıplıyor, esasına bakarsanız hoşumada gidiyor, zira hafta içi o kadar bilinçli insanları teknelere binbir dereden su geirerek lütfen buyur eden (bazen de emeyen) ukala görevlilerin hafta sonu (haydaaaaa) diye teknelere hücum eden yurdum insanı karşısındaki çaresizliğini izlemek çok zevkli tabii tüm fuarların değişmez aksesuarı manken güzelliğinde ancak tek kelime tekne deniz bilgisi olmayan kızcağızlar, (ha. onlardan kesinlikle şikayeçi değilim ) bu sene göremediğim bir başka unsur ise (taze girişimciler) idi....ellerine hasbel kader bir kalıp geçirip hesapsız kitapsız bir (tekne)yi hasbel kader yapabilip fuarda stand da kiraladımı bulutların üzerine çıkan heyececanlı gençler fiyatlarıda tanınmış markalardan çok ucuz değildir.....teknenin başında grantuvalet (sektörü kurtarma) ve (halk tipi tekne) nutukları çekerler vede tamamı (evet izledim tamamı) bir dahaki fuarda görünmezler esasen fuar sonrası birkaç ay içinde yokolup giderler..... herşeye rağmen en çok dikkatimi çeken nokta, devasa teknelerin sayısının her sene artması.....demekki bir şekilde genede satılmaktalar..... son olarak beklediğim kadar olmasada şişme bot, ufak fiber tekne vede dıştan akma motorlarda çeşit vede fuar indirimi var.....kredi kartınızı yada nakitinizi alıp gitmenizde fayda var..... denizcekalın
Bende doğrudur o saatlerde oradaydım ....keşke karşılaşsaydık kısmet işallah yazın karşılaşırız erdinç bey...Bende honda motor safter yerliyurt anıla bakıyordum .Ama erdinç bey alsak bile nereye bağlıyacağız, hadi bağladık güvenlik nasıl olacak o da bir sorun....bu arada avcılık fuarını not ettim teşekürler bilmiyordum...işallah orada karşılaşırız.....selamlar
Ben İstanbul'daki öğrencilik hayatımda bu fuarları bedavaya getirme yolunu bulmuştum kendimce. Her sene gidiyordum. Formül şu şekildeydi, önce eş dost çevre, babanın tekne yat yelkenli sahibi arkadaşı kim varsa ulaşılır, davetiye sahibi olunur. Fuar günü sabahı sanki sahur yapar gibi tıka basa yenilir içilir sonra ya Allah çıkılır Mecidiyeköy'den önce otobüsle Sirkeci ya da uygun başka bir yere oradan metroyla fuar alanına ulaşılır. Deli danalar gibi gezilir. Dönüşte mümkünse Eminönü'ne kadar dayanılır, orada bir, kesmezse iki balık ekmek yenir. Eleştirilerinize katılıyorum. Gerçekten ayrı bir dünyaya girmiş gibi oluyor insan. İnanılmaz fiyatlar, ultralüks motoryatlar. Evde bulamadığımız konforu denizde yaşatacak tasarımlar. Bir tane fiber tekne standı görünce yıllar önce kaybettiği yakın bir arkadaşını bulmuş gibi sevinip sarılası geliyor insanın içinden. Ama işte denizle alakalı ya, belki birşeyler kaparız diye gider gelirdik. Yine de güzeldi o ortamlarda olmak.