uzun bir aradan sonra herkese merhabalar... geçen hafta sona eren .boat show 2011 deydim .Kalabalık sayılırdı ama en fazla küçük teknelerin olduğu salanlar hareketliydi...Daha söyliyeceklerim var ama önce sizden yorumlar alsam diyorum ...umarım bu sohbet tekne alacaklarada yol göstermiş olur...sevgi ve saygılar.....suat florya.....
ben tarihi bir hata yaparak benim 2 ufaklıkla gittim.....doğal olarak benim için (esasen bulunduğumuz hall deki çoğu kimse için) pekde huzurlu vede verimli bir fuar olmadı çocuklardan fırsat bulup inceleyebildiğim kadarı ile bot açısından oldukça zengin bir fuardı. fiyatlar gerçekten (al götür) fiyatlarıydı, ayriyeten fuara yönelik indirimlerde lafta kalmadı niyetlendiğim bir ürün için fuarın bitiminden 3 gün sonrası için fuar fiyatlarıyla alışveriş isteğim reddedildi (eskiden reddedilmezdi) bu bakımdan fuara hazırlıklı, cepler dolu gitmekte fayda var zira ummadık anda çok cazip fırsatlar karşınıza çıkabilir. pahalı lüks motoryatlara vede yelkenlilere herzamanki gibi hiç bulaşmadım, ulaşılabilir hesaplı weekender lar ilgi alanımda oldu. ancak fiyat - donanım açısından uygun bir seçenekle karşılaşmadım..... fuarda ilgimi çeken başka bir ayrıntı ise elektrikli motorlardı. yerli üretim stinger marka tuzlu suya uyumlu 5.5 bg güce tekavul güçlü bir elektrikli motor (trolling motor diil) 1075 tl lik fiyatı ile baya ilgimi çekti. özel jel aküsü vede şarj aletide 240 tl civarı idi. totalde oldukça performanslı sessiz vede ekonomik bir takım ortaya çıkmakta bence benzinlilere alternatif olabilir bu bg aralığında motor bakan arkadaşlara hararetle tavsiye ederim. bir başka ayrıntı ise hidea motorlarının geliştirdiği vede 4 zamanlı motorlarda kullandığı özel bir besleme sistemi.....iddialarına göre bu sayede 4 zamanlı motorla 2 zamanlı motorların performansı yakalanabiliyomuş bu sayede.....ayriyeten bu sistem başka uyumlu bmarkalarada uygulanabiliyomuş bunuda bi kenara not ettim. vede fuarın en enteresan yanı.....forumlar, özelliklede forumumuz (balıkavı.net) firmalarca yoğun bir şekilde takip edilmekte.....firma yetkililerinin çoğu forumlarımıza hakim. inanılır gibi diil ama bir tanesi kendimi tanıtmadan sohbet esnasındaki yorumlarımdan kim olduğumu anladı !!!! şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar, konu ilerledikçe katılımda bulunmaya devam edeceğim..... denizcekalın
Umut merhaba , Hidealarda görmüş olduğun besleme sistemini merak ettim ,biraz açabilirmisin ? , yani , manifold tamı bir değişiklik söz konusu veya değişik bir benzin otamatiği sistemimi geliştirmişler ? Birde şunu soracağım , hersene İstanbul'lu arkadaşlarıma soruyorum bu sene herhangi bir firma ''Jet driver motorlardan , getirip gösterime sundumu ? bilgilendirmelerin için şimdiden teşekkür ederim .
pilot modellerde denenen bir sistemmiş vede önümüzdeki aylarda (sezon öncesi) gelecekmiş.....gerçekten çok ilgimi çekti ama ne yazıkki fazla bilgi alabilme olanağım olmadı zira azıcık gözden kaçırsam binlerce liralık zararla çıkabilirdim o fuardan (çocuklar sağolsun) tahminim büyük ihtimalle benzin otomatiğini geliştirerek biraz daha performans kazanmış olmaları.....ayriyeten 2 zamanlının performansını yakalayıp yakalamadıklarıda muamma, satıcının dile getirdiği bir argüman ama o da test etmiş diil sonuçta..... jet tahrikli motor görebildiğim kadarı ile yoktu, zira olsaydı kesin havuza koyup teşhir ederlerdi. ne yazıkki bizim halkımız ekstrem ürünlere karşı duyarsız, dizel outboard piyasaya çıkalı kaç sene oldu, halen ortalıklarda fazla gözükmüyor peşine düşmeniz lazım. jet tahrikli motorada bu şekilde sahip olmak mümkün ama muhtemel bir arıza durumunda baya sıkıntı çekilmeside olası..... dıştan takma motorlardaki en büyük yenilik elektrikli motorlardaki devrimdi.....benzinliden çok daha ucuza full takım kurulabiliyor ayrıca müthiş kuvvetli aküler inanılmaz ufalmış vede hafiflemiş.....sitemize en çok tercih edilen 5 - 9.9 bg aralığına ilk adımı attılar seneye belki dahada kuvvetlileri piyasaya sürülür......benzinin litresinin 5 liraya ulaşması sözkonusu yaza.....bu motorlar aynı işi nerdeyse bedavaya yapacaklar hemde sıfır ses.....üstelik hafifte......e daha ne olsun
bu arada Hidea konusunda bilgi aldığım kişi Damla marin yetkilisi idi vede merkezleri İzmirde bu bakımdan motorlar geldiğinde havuzda test ederek kısmende olsa bir fikir sahibi olma imkanınız olabilir