sleamlar 1000 metre asso 30 luk ver 20 lik misina ladım kalama acip turna için at cek yapiyorum kullandıgım 2.70 kamıs karbon pelican 40 50 gram atarlı makinam shimano bi yararı olur diy sölüyorum bobinden misinayi sardıkdan sonra kalamayi az da olsa aciyorum ve cektikten sonra birbirine katlaniyor misina ve ben ne kadar sıkı sarsamda aynısı oluyor bobin misinalar bu kadarmı sorunlu anlamadım ... ve harbiden sınır oldum ne yapmam gerek bir anlatırsanız mutlu olucam saygılar.
Döner kaşık kullanıyorsanız fırdöndü kullanmayınca misina da spinner ile beraber dönüyor, misina buruluyor.İmkanınız varsa misinayı komple açıp yüksek bir yerden sallandırın, veya misina boşken sıcak su kullanın, misinanın eski halini bulmasını sağlayın.Benim de başıma geldi misina suda buruluyor, çıkarınca tersi yönde kendiliğinden dönüyordu bende tersi yönünde dönmeye devam ederken suya sokup işlemi hızlandırıyordum.Bu mepps markada olurken Ef&fe gibi daha az profesyonel bir markada olmamıştı bu da garip.Kolay gelsin aklıma gelenler bunlar olursa aklınıza takılan bir şey çekinmeyin,rast gele...
ağır bir kurşun tak 150 200 gr.sonra salla sallayabildiğin kadar fırlat denize,at çek at çek.misnan kendine gelsin ben her yeni misinada bunu yaparım.
Gözüm ters sarmışsın misinayı. O kadar gam başka türlü olmaz, ne atsan çeksen, ikinci sefer gamın geri düzelmesi lazım. Bir daha sarmadan önce, Makarayı bir çubuktan geçir, çubuğun iki ucundan birisi tutsun, bir metre kadar misina sar, dur ve misinayı boş koy, sarıyorsa çubuğun sağ elle tutulan ucunu sol eline, diğerini sağ eline al, öyle sar. iki metre daha misina sardıktan sonra tekrar boşla. Eğer tekrar buruluyorsa o misinayı çöpe at.
Kesin ASSO klasiktir o.. Zor işin biraz. Geniş bir yer bul, misina kadar açık alan olsun. 4 tane bilyalı fırdöndüyü arka arkaya ekle. Fırdöndüleri misinaya bağlayıp, bir yere as. Sonra yürü git, git, git... Taa ki misina bitene kadar. Sonra misina gergin vaziyette duruyorken, parmaklarının arasına alo şekilde uca doğru hafifçe sıyırarak yürü. Sonra tekrar dieğr uca git tekrar aynısını yap. Ardından sarmayı dene. Tahminen böyle yapınca biraz ıslah olur. Yoksa, ters sarılmış, bir kere gam kapmışsa, düzeltmen çok zor. Belki, bir feribotun (eski model feribot, vapurlar ve yeni feribotlar çok hızlı gidiyor) arkasından hiç kurşun vs takmadan suya tamamen bırakıp geri sarmak bir çözüm olabilir.
vall hocam suan sardıgım misina gam yemekten cöpe attım arkadaşimda sicak suya koy eline sünger al sık suyunu misinayı sıkıstır yada kamısa öle sar dedi misina sert olduğu için öyle oluyor dedi evet asso classis aldım bobin valla deli etti gıcık oldum şuan makaraya tekrar sarcam balık çıkmıyor ole duruo sıcka suya ıslatıp mısınayı öle sarcam yada dediginiz gibi yüksek bir yere gidip büyük kursun atmak lazım yada gerdigirip yumusatıp sarmam lazım, bobin gerçekten gam yiyor bugruluk yapıyor tavsiyeleriniz için teşekkürler en kısa zamanda formülleri deneyim bende formülümü paylasıcam