Bobin Misina

Konu, 'Misinalar' kısmında yunuslar tarafından paylaşıldı.

1. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    Arkadaşlar yarın kısmet olursa 1000m bobin misina almaya gidicem hangi marka misina almalıyım ne renk olmalı kıyıdan avlanıyorum.(cüpra ve levrege atıyorum) kaç mm olmalı yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleme: 27 Eylül 2007
  2. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Sevgili Murat;
    Önce hedeflediğin av nedir?
    Oltanı elle mi kullanacaksın? Yoksa makine ile mi?
    Kaliteli misinaların ben 1000m.'liğine rastlamadım. En çok 250-300m civarında oluyorlar.
    Ve 1000m misina almanda ki amaç nedir?
    Bu sorulara cevap verirsen, forum üyesi arkadaşlar fikirlerini beyan edeceklerdir.
    Rastgele...

3. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    Barış abi hedefledigim av cüpra makinayla avlanıcagım ,1000m misina almamdaki amaç daha ucuz olmasıdır :) abi senin 250 300 m civarında önerebilecegin markalar neler ?

4. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Bu arada, Çupra ve Levrek avlayacağını yazmışsın. Gözümden kaçmış.
    Levrekte renk olarak genelde koyu yeşil misinalar tercih edilir. Bu konu üzerine, başka ortamlarda bayağı tartışmalar olmuştu. Tercihen yeşil misinada hem fikir olundu ama, bunun bir avantaj sağladığı konusunda da hem fikir olunamadı.
    Bana sorarsan, çekeri iyi bir misinadan 0.25mm, en fazla 0.28mm bir kalınlık tercih et. Tabiki bu levrek için. Çupraya gelince, o konuda bilgim yok. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
    Ben bedende ip tercih ediyorum, ucuna da yozuri hybrid fluoro carbon 0.263 ten 1m ek yapıyorum.
    Rastgele...

5. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    Verdigin bilgiler için teşekkürler Barış abi

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu bilgiler bana da faydalı oldu teşekkür ederim.

7. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Yardımım dokunduysa ne mutlu bana, ben teşekkür ederim.

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    berkley big game serisini senelerdir kullaniyorum fiyat ve kalite olarak su an icin bana gore piyasanin en iyisi

9. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Ben tatlısu için rodex bobin almıştım,duyarlılığı ve mukavemeti iyi, fiyatıda hemen hemen aynı berkley ile big game bobini almak istiyorum şu sıra albada kalmamış duyarlılığı nasıl acaba?

10. Duyarlı Misina arıyorsanız esnek olmayan misinaları yani sert misınaları tercih etmelisiniz.Çünkü esnek misineda yemdeki hareket rüzgar,akıntı gibi etkenlerden dolayı kamışa gelene kadar kaybolacak yada azalacaktır..;)
    Tabi sert yapılı misinaların dezavantajlarını unutmamak gerek.Sürtünmeye hassas(kayalara) olması düğümdeki zayıflamalar en önemli sorunlar

11. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Evet ,onun için rodex kullanıyorum sert ve kuvvetli,senelerce suffix kullandım fakat çok esnek,tabiiki kopma olasılığı bu özelliğinden dolayı az.Tatlı suda çokta önemli değil gerçi zaten gevşek bırakıyoruz sazan avında,ama berkley misinalar için çok hassas deniliyor,makaralar için denemek istiyorum.

12. Ben yıllarca adı kaliteli olarak bilinen birkaç marka misinayı kullandım..bu izinde sufix 600m.Bobin almıştım maksat bulunsun diye .İnanın misinanın performansı beni şaşırttı.Sağlam ve suya dayanıklılığı harikaydı.Fakat burada bulmak imkansız.
    bunun dışında yozuri hybrid misina kullandığım onca yıllaraa rağmen vazgeçemediğim tek misina.Tek kelimeyle mükemmel.Bunuda buralarda bulmak çok zor.Sparişle geliyor ve epey bekliyorum.avladığım balıklarda esneklik benim için olmazsa olmazlardan

13. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Şu an avmarkette suffixler bobin olarak epey cazip fiyatla satılıyor bende ultra strong kullanıyorum 3 seri var, en kuvvetlisi bu ama deniz için pek hoş değil esnek olması,tasmalanmsı gereken balıklarda geç kalınabiliyor ,tatlısuda ideal.