merhaba arkadaşlar sizlerle 15 şubat gecesi av maceramı paylaşmak istiyorum. 3 arkadaşımla birlikte ilk defa bir avlak denemek üzere düştük yola. arabamıza park ettikten sonra yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşten sonra ilk avlağımıza geldik. av amacımız önce levrek sonra çipura idi. hemen dip oltalarımızı hazırlayıp yem olarak seçtiğimiz sübyeleri irice kancalarımıza takarak denizle kavuşturduk. zilleri tepelerine takarak bırakma oltalarımızı hazırlamaya başladık. yanımızda getirdiğimiz sardalyeleri güzelce kancalayıp onlarıda suya kavuşturduk. aradan geçen 1,5 2 saat boyunca sadece dibe takılan oltalarımızı tekrar tekrar hazırlayarak bu süreci bitirdik. moral bozukluğu içinde yer değiştirmeye karar verdik. oltalar toplanıp yeni bir yer bulmamamız yaklaşık yarım saatimizi daha aldı. ikinci avlağımız daha kayalık ve iri taşlıklı sığ bir kıyı idi. ay ışığınında yardımı ile kamp alanımıza yerleştik ve fizibilite yaptık. dip oltalarının dipte kalma oranı % 100 olduğu için o oltalarımızı hiç açmadık bile. sadece tek kancalı sardalyelerimizi attık suya. yine bir yarım saat geçti ve en ufak bir vuruş bile alamadık. bende diğer arkadaşlarımı o kampta bırakıp spin kamışım ve çeşitli sahtelerimle yürüyüşe geçtim. sarp kayalıklardan oluşan kıyıda ayakta durabileceğim ufak kaya düzlükleri buldum ve sahtemi su ile kavuşturdum. bir iki çekimden sonra su üzeri hareketlenmeye başladı. ilk takibimi aldıktan sonra ne yazikki sahtemi dipteki kayalara hediye etmek zorunda kaldım. dip yapısından dolayı o bölgede sadece su üstü popper sahtem ile at çek yapabildim. ama beklediğiniz cevabı veremiyeceğim ne yazıkkı 45 dakika sonra rüzgarın şiddetine dayanamayıp arkadaşlarımın yanına döndüm. kampa adımımı attığım anda hakan abimin ilk kasnağının hareketlendiğini gördüm ve sakin bir çekiş ile ilk balığımızı aldık 600 gr civarı oldukça iri bir zargostu. levrek niyetiyle attığımız sardalyeler zargozları birer birer çekmeye başladı. yemlerimiz sürekli sanıyorumki levrekler tarafından alınıp götürülüyor ve 5-6 metre sonra bırakılıyordu. hiç bir anlam veremiyorduk. levrek sardalyeye alıp gezdiriyor bıraktığı noktada zargos alıp kancayı yutuyordu. derken 7 adet zargozumuz oldu. muhteşem bi gezdirmeden sonra ilk levreğimiz ve oldukça iri bir levrek sonunda yakalandı. balığı yora yora kıyıya getirdik. sahile yarım metre kala yaklaşık boyu 55-60 cm 2 kilo civarı levreğimiz misinayı keserek kendini kurtardı. üzerine atladıysamda yakalayamadım ve derinlere doğru kayboldu gitti. bütün morallerimiz alt üst olmuş bir şekilde kepçeyi neden kullanmadığımızı çözemeden birbirimizin suratına baka kaldık. sonra gelen 2 adet limit altı zargosuda suya salarak avımızı sonlandırdık. bizim için en iyi yanı cok güzel , bereketli, insan eli değmemiş bir avlak bulmuş olduk. avlarımızın resimlerini gün içinde foruma ekleyeceğim.
Avınız daim olsun. Kaçan balık büyük olmuş. Fotoğraflar da eklenince daha da güzelleşecektir rapor, tebrikler.
tebrikler...güzel bir gün geçirmişsiniz...levrek için üzüldüm...ancak herhalde ay sonuna doğru hepimiz ayrı kaldığımız aşkımıza kavuşacağız...afiyet bal şeker olsun...
Tebrikler ve teşekkürler; baya hareketli bir av macerası olmuş. Sargozlar için afiyet bal şeker olsun, levrek içinse daha büyüğünün bu kez kepçenize girmesini dilerim. Ama bence de işin en güzel yanı yeni bir avlak bulmuş olmanız. Yeni avlağınızda daha nice güzel avlara ve rast gele..
Kaçan levreğe üzüldüm ama yine de güzel av olmuş,tebrik ederim.Yeni bir mera keşfetmiş olmak bile büyük kazanç.İnşallah bir dahaki kaçan balığı unutturacak büyüklükte olur.Rastgele...
inşallah güzel bir kış organizasyonu yapıp buralara gelip misafirimiz olun hepberaber güzel avlar yapalım.
Levent arkadaşım merhaba. Dünden bu yana balıkların resmini bekliyorum ki gözümüz gönlümüz şenlensin, ondan sonra daha bir şevkle yorumlarımızı sunalım istedik. Eh artık Bodrum'a gelince balıkların kılçıklarını görürüz. Avların daim, günlerin güzelliklerle dolu olsun. Sevgilerimle.
Levent çok güzel anlatmışsın günü bizlere.. Ama resimleri Fikret abimin dediği gibi bekliyoruz, kaçana üzüldüm bende inan ama nasip ne yaparsın.. tebrikler ve hep rastgele..
inanmıyacaksınız ama cep telefonumun hafıza kartı ile uğraşıyorum 2 gündür. kart kendini kilitledi ve içinden bilgileri alamıyorum. tamir için sevise bıraktım . inşallah kurtarabilirsek resimleri hemen yükleme yapıcam