arkadaşlar bodruma 15 mayısta 3 günlügüne gidecegim güllük tarafına buraları bilen arkadaşlardan yardım istiycem jigging ve yemli dip yapmak istiyorum ne tür balık tutabilirim ve yer tarifi rica etcem
kıyıdan gitmek istersen; güllük yolu üzerinde skretting balık yemi fabrikası var, o fabrikayı geçtikten yaklaşık 300 mt sonra sağa bir yol ayrılıyor (liman yolu) bu yol seni güllük limanına ve dalyanının denizle bağlandığı noktaya götürecektir. o bölgede zaten göreceksin bi tane bekçi kulubesi var oradan mamun olarak yem temin edebilirsin. o bölgede levreğin bol olduğu zamanlar var.. bu aralar nasıl bilmiyorum. avlanma şekli ise; palet yem ile avlanıyorsun, 8mt lik göl kamışına mantarlı düzenek hazırlıyorsun. istersen palet yemi direk iğneye takarsın istersen palet yem hamuru hazırlar o şekilde avlanırsın.. palet yem hamurunun hazırlanışı; küçük su şişesinin içine 4/3 kadar palet yem konur ve içine su doldurulur. daha sonra ağzı kapatılır ve 1 gün bekletilir. su ile şişen ve yumuşayan palet yem yumurta ve un ile karışım yapılarak macun kıvamına getirilir. macun kıvamındaki palet yem iğneye komple sarılır..(iğne görünmeyecek şekilde) ve avlanma işlemi gerçekleşir.. ayrıca güllükteki fener cevreside belirli zamanlarda ii av vermektedir.. denize tekne ile açılacam diyorsan; güllükten tekneye binilir ve karşıdaki kıyıkışlacık olan bölgeye gidilir..yemli olarak midye bulunur ve yem olarak takılır.. çok iyi sonuç alınır.... iyi avlar dilerim... rastgele..
teşekkür üstadım cok teşekkür ederim bilgileriniz için 4 mt lik zodiack ile acılacaz akya lahoz veya sinarit için jig yapabilirmiyiz güllük tarafında
daha önce hiç denedinizmi bilmiyorum ama botla jig yapmanızı tavsiye etmem.dengede durmak çok zor .ayrıca bölgeyi çok iyi bilmeden ve balık bulucu olmadan jigle av sadece ve sadece vakit kaybından başka pek bir işe yaramaz.yinede iyi avlar,bol şanslar
o bölgenin bahsi geçen balıklar için uygun olduğunu sanmıyorum, daha önce de bahsettiğim gibi karşı tarafdaki kıyıkışlacık belki iş yapabilir. denemekte ve görmekte fayda var tabiii.. bildiğim ve çevremdeki bazı arakadaşların övgüyle bahsettiği jig için uygun bölge bana göre inlice ve göcek taraflarıdır, bilginize... saygılarımla..