Bodrum Bitez Akturda Şişme Bot / Şişme Kayak - Tavsiyeleriniz

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fdeynek tarafından paylaşıldı.

1. fdeynek

fdeynek Fatih D.

Merhabalar,

Ben Fatih, ilk kez bu forumda yazıyorum. İstanbul’da yaşayan beyaz yakalı bir bireyim. Senelerdir takip edip bilgilerinizden faydalandığım çok yararlı bir hizmet bu forum. Hepinize teşekkür ediyorum öncelikle.

Her sene 15-20 günlük yaz tatilimi Bodrum Bitez Aktur’da geçiriyorum. Son zamanlarda şişme bot – şişme kayak konularına merak sardım. Bu konuda yatırım yapıp yaz tatilimi renklendirmek istiyorum. Lakin, şişme bot ve motoru lojistik olarak çok zor. Her sene 15-20 günlük tatil için botu İstanbul’dan taşıma – kargolama, botu uygun bir yere bağlama, bağlama kütüğü alma, bakımı, şişirilmesi, söndürülmesi vb. hem çok zor hem de çok maliyetli geliyor. (botu bağlasam bile, motorunu eve geri taşımak gerekiyor) Denize sıfır bir evde de konaklamıyorum. İstanbuldan bir bot ve motor alsam, Bodrum’a göndertsem (veya Bodrum’dan alsam) tatil başlangıcında şişirmem gerek (tamam bu standart prosedür bundan da kaçış olmaz) sonra her denize indirmek istediğimde konakladığım yerden botu ve motorunu denize taşımam gerek (300-400 metre yolum var) Arabaya römork takmak da faydalı değil, denize kadar araba gitmiyor zaten. Sonra geri dönüşünde tekrar taşı… 20 gün tatilimi heyecanlandırayım diye tatili hamallığa çevirmek mümkün böyle. Denizde bağlayacak sağlam bir yer bulsam bile motorunu bırakamam sanırım. Onu da taşımak gerek. Diğer malzemeler de cabası. Bununla beraber tatil bitince botu ve motorunu bir şekilde İstanbul’a geri göndermek gerek.. Bunun için botun havasını indirip paketleyeceğim ama nerden baksanız 40-50 kg kapalı ağırlığa ve gayet büyük bir hacme sahip. Onu kargolayacağım, Motoru da aynı şekilde.. Arabayla taşımak gibi bir opsiyonum yok maalesef… Ertesi sene tekrar botu motoru kargola gönder, şişir, taşı vb. vb…. Sırf bu nedenlerden daha küçük ve daha az hacimli olduğundan şişme kayak alıp arkasına elektrikli motor takmayı da düşünüyorum, ama ailece gezinti şansım çok azalıyor böyle olunca. (bu arada sabah ve akşamları da balığa çıkmayı planlıyorum tabii) Tabii paraya para demiyorsanız hepsinin çözümü mümkün de zaten öyle bir adam olsam botla işim ne :)

Sizlerden, özellikle Bodrum Bitez Aktur bölgesinde olanlardan öneri almak isterim.

1.Bu şekilde bir yatırım yapmak bu koşullarda ne kadar mantıklı ? Sizce bu işin altından nasıl kalkılır ?

2.Botu satın almak yerine 15-20 günlüğüne Bodrum Bitez Aktur’da 3-3.5 metrelik şişme bot (alüminyum veya ahşap tabanlı) ve motoru kiralayan var mıdır ? (15-20 gün bana ait olacak, saatlik kiralamayacağım, bağlayacağım yer hk. öneri verirse de süper olur) Fiyatı satın almaya göre mantıklı bir seviyede olur mu ?

3.Bot alamazsam veya kiralayamazsam Sevylor Hudson marka şişme kayak alacağım. Bir de 55 lbs bir elektrikli motor. Bir şekilde monte edeceğim (artık mühendisliğimizi konuşturacağız ne yapalım) Önerir misiniz ?

Aslında tonlarca sorum var ama yormak da istemem… Tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Saygılarımla
    Fatih