Bodrum/Güvercinlik Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sertach tarafından paylaşıldı.

1. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Uzun bir aradan sonra tekrardan herkese merhabalar.
    Yazlık 2 hafta süren iznimi ailem ve dostlarım ile birlikte İzmir ve çevresinde geçirdim. Tabiki bu fırsatı değerlendirerek 2 kez tekne ile balığa çıkma fırsatımızda oldu. Sunmuş olduğum rapor bu tatilin ilk raporu.

Tarih: 19 Temmuz 2012
    Yer: Bodrum/Güvercinlik
    Hava: Batıdan 2-3, 38 Co, Açık
    Deniz: Sakin-Mutedil-Kaba
    Ay: Yeniay
    Yemler: Mamun, Sülünez, Çimçim, Muamele edilmiş Karides, Sübye
    Takım: Klasik 3’lü 2’li dip (hırsızlı), 75-100 gr kurşun, Yeldirme
    Makine: Shimano Catana 4000 FD ip misina, muhtelif marka makinalar

2 hafta önceden telefonla randevulaştığımız Bodrum/Güvercinlik limanında Paşa Kızı isimli teknenin sahibi Elif kaptan ile sabah 5 sularında buluşarak Onur arkadaşım (Pashcat) ile ailelerimizle birlikte limandan ayrıldık. İlk durağımız Kılıç balıkçılığın çiftliğinin civarı idi. Yaklaşık bir saat süren yolculuktan sonra avlağımıza vardık. Öğlen 12’ye kadar çeşitli gopez, izmarit, kolyoz ve isparoz avlayabildik. Ancak mevsim itibari ile balıkların nazlı oluşu ve boyutları biraz keyfimizi kaçırmıştı. Deniz oturmadı ve ölü dalgalar midemizi bulandırmaya başlamıştı. Öğlen vakti geldiğinde hava tam Batı’dan oturdu ve bizde demir alarak daha açığa başka bir çiftliğin civarına demirledik. İlk başta caretta caretta’ların şovunu izledik.

Bu aslında biraz canımı sıkmıştı çünkü bu hantal hayvan iri cüssesine rağmen çok iyi bir oltada balık avcısıydı. İlk oltalarımızı yoklayan isparilerden sonra takribi yarım saat geçince Elif kaptan ilk çuprayı çekti. Ardından oltalar delibaşlar ile yukarı gelmeye başladı. Yaklaşık 45 dakika geçit veren çupralar seyreldi ve bende yaldirme yapmaya karar verdim. 7 numara mustad iğneye çimçimleri nazikçe parçalamadan geçirdim ve 2 karış arkasına kıstırma kurşun ile teknenin dümen suyu istikametine saldım. 1 dakika geçmedi ki 0.18 lik misinam deli gibi suda gezmeye başladı. Hassas hareketlerle zarganayı aldım tekneye ve ardında aynı şekilde 2 tane daha. Daha sonra dip oltama geri döndüm ve bir miktar daha çupra avlayabildik. Bu esnada benim oltamdan mustad 1 numara beyaz uzun pala 0 km iğnemi yarı yolda kıran ve bir tanesinide acı kalama sesi ile birlikte aynı iğneyi açarak 2 çupra kaçtı. Aynı şekilde Onur’da iki kez makine ile saramayarak el ile toplarken 2 çupra/mercan kaçırdı.

Onur (Pashcat)

Akşam 5 e kadar avlandıktan sonra Elif abla bizleri Nazlı Ilıcak koyuna götürdü ve orada daha önce yediğimde sevmediğim kolyozlardan fleto kızartma yaptı. İnanın hayatımda yediğim en iyi kolyoz balığı idi. Biraz yüzdükten sonra akşam 7 sularında limana geri döndük.
    Bugüne kadar yapmış olduğum en zevkli avlar arasında yer aldı bu av. Elif Kaptan’ın göstermiş olduğu gerçek ilgisine ve misafirperverliğine çok ama çok teşekkür ederiz.

Avlarınızın daim olması dileklerimle, rastgele...

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim hepimizin hayallerini süsleyen bir av yapmışsınız. Özellikle çipuraların boyları harika gözüküyor.

3. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim, daha iyisi ve güzeli sizlere rastgelsin..

4. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Tebrikler... Keyifli bir seruven... Kiskandim ;)reeling

5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Söylenicek fazla söz yok, herşey ortada.
    Ne kadar güzel vakit geçirdiğinizde fazlasıyla görünüyor. Balıklarda harika tebrik ediyorum dostum

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Balık konusunda çok cahilim ve aynı zamanda gözüm bozuk ama çupraların karnı şiş miydi ? ağustos geldi nerdeyse

Bir tekne avında bu kadar çok ve kaliteli balığı bir arada görmemiştim.

Oltanıza burada bizim başımızın belası olan kılkuyruk ya da balonlardan bir tane bile gelmemiş olmasından dolayı Bodrum'u bir kat daha sevmelisiniz.

7. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Çok teşekkürler.

8. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Teşekkürler. Kaptanın ticari kaygıdan çok müşteri memnuniyeti kaygısı taşıması bizi gercekten çok mutlu etti ve bu güzel avi gerçekleştirmemizi sağladı, Bodrum'a giderseniz Elif kaptanı tavsiye ederim.

9. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Öncelikle teşekkürler. Güneyde de çok avlanma fırsatım oldu. Dediğiniz gibi balon balıklarınin gercekten keyif kaçırdığına şahit oldum ancak orta ve kuzey Ege su sıcaklığından dolayı bu konuda avantajlı. Yalnızca hanoslar rahatsiz ediyorlar, fakat onların varlığıda bize dip balıklarının olduğunu haber ediyor.

Çipuralarin yalnızca bir tanesinin karın biçimi bozuktu. Erken yasta yumurtlamaktan iler gelen yapısal bir problem gibi geldi bana. Çünkü bizzat balıkları kendimiz temizledik ve hiç birinde havyara rastlamadık. Eğer havyar olsaydı gercekten çok üzülürdük.

10. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Yıllardır avlanan bir arkadaş geldi az önce odaya, balıkları gösterdim hayran oldu,
    o şiş karın çiftlik kaçkınıdır dedi. Arkadaş mesai dışında ya evinde ya sandaldadır. :)
    Çiftlik hayvanının karakteristik özelliği imiş karnı şiş olması.

11. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler, balıklar muhteşem çeşit çeşit gelmiş, afiyet olsun. :)

12. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Olabilir ancak rengi ve iç organları temizlenmiş idi. Sanırım kaçalı bayağı olmuş :)

Teşekkür ederim, avlarınız daim olsun..

13. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim, rastgele..

14. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    sertaç bey bende bodrum tarafına gitmeyi düşünüyorum elif kaptana nasıl ulaşabilirim önceden haber vermek gereklimidir ve fiyatları nasıldır bu konular hakkında bilgi verebilirmisiniz

15. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    En az bir hafta önce arayıp randevunuzu ayarlayın çünkü biraz yogun gezi turu ve balık turu yapmakta. Hafta sonu 350 hafta ici 250 tl diyor ancak biz 4 kisi olduğumuzdan biraz pazarlık yaptık ve anlaştık. Tekne muazzam buyuk ve Temiz 10 kisi rahatlikla cikabilir. Numaranızı Eskişehir'li arkadastan aldım derseniz ilginecegini umuyorum.

Elif Kaptan (paşa kızı) : +90 (541) 850 43 06

Umarım isinize yarar.

16. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Sertaç, tebrikler :) Benim yeni bir rapor açma vaktim gelmiş. Bu güzel balıkları görünce anladım :D

17. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Eyvallah, daha güzelleri sizin olsun.

18. ADVenduro

ADVenduro Murat

Favori Kamış:
    Lineaffe Spider Surfer
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 5000
    En İyi Avı:
    Akya Sarıkuyruk, 22kg
    Selam,

ben de Ağustos ayında bir ara Bodrum'da olacağım. Bahsettiğin Elif Kaptan gibi birilerini arıyordum, iletişim ve ücret bilgilerini paylaşabilir misiniz? Bir de anladığım bu sadece balık turu değil di, söz konusu tekne daha açık balık avlarına müsait mi, kaptanın bu konuda bilgi veya tecrübesi mevcut mu, bu konularda bilginize varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

şimdiden bilgi paylaşımı için teşekkürler, rapor için elinize sağlık, balıklar için "allah devamını getirsin" :)

P.S: özelden yazamıyorum, ama siz yapabilirseniz bilgileri özelden de gönderebilirsiniz.

19. pashcat

pashcat Onur

En İyi Avı:
    Kalkan, lüfer, Çipura
    Uzun zamandır forumun üyesiyim.Ben de hep böyle raporlarım olsun isterdim. Ağvadaki lüfer raporlarından beri böyle bir avım maalesef olmamıştı.Ne mutlu ki bu sene başarabildik.

Raporu yayınlayan Sertaç arkadaşıma ve misafirperverliğinden dolayı Elif kaptana teşekkürler.

Avlarınız daim olsun . Herkese bereketli günler...

20. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Üst mesajda sorduğunuz soruların cogunu cevaplamıştım. Tekne her hava şartına müsait wc mutfak tabak çanak hersey mevcut. Av yeter dediğinizde zaten tekneyi Modifiye ederek minderleri çıkartıyor ve sizde keyif yapıyorsunuz. Ben tekrar gittiğimde yine Elif abla ile avlanmak isterim bilgisi ve tecrübesi ile siZden daha istekli ve çalışkan davranıyor teknede. Sırtı avınida yaptırdığını Söylemişti sanırım daha açıklarada gider çünkü tekne ahşap ve tahminim 11 12 metre.

Teşekkür ederim darısı basınıza o zaman :)