Bodrum Karaincir Birkaç Çupra ve Sargoz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında greenpiiz tarafından paylaşıldı.

1. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Merhabalar ,

Her sene bir hafta geçirdiğim Bodrum Karaincir tatilinden bir kaç kareyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Fotoğraflar yüksek çözünürlüktedir..

Karaincir bilmeyenler için ; Turgutreis den devam edildiğinde Akyarlar ı geçince karşınıza çıkan güzel bir koy ve şirin bir beldedir.

Gerek manzarası gerekse doğal yapısı ile herkese tavsiye edebileceğim muazzam bir tatil geçirebileceğiniz bir mevkii.

Benim için tatil ailemle vakit geçirmekten sonra elbette balık avı peşinde koşmaktan ibaret..

Bu amaçla yanıma 3.60 kamış , bot kamışı , jig takımı ve zıpkın ekipmanlarınıda alarak gittim. 4.60 - 60HP Fiber-bot umuz orada idi ancak bu sene denize atamadım. Dolayısıyla jig ve açık deniz avlarım bu sene için yalan oldu. Ancak o civarlarda mükemmel deniz avları yapabilmek gidenler için mümkün . Bu avlarda aklınıza gelebilecek tüm trofe balıkları yakalamanız hiçte sürpriz olmaz. Öyleki balık avından pekde çakmayan turistlerin kiralık teknelerle çıkıp ellerinde 30-40 Kg lık Akyalar dan tutun Mercanların en yakışıklıları , lahoz , orfoz , lambuka , devasa sargoz ve çupralarla geldiklerini söyleyebilirim . Anlayacağınız Önünde İstanköy Adası ( Kos adası ) ve sonrası tamamen ege denizi olan bu bodrum yarım adasının en uç noktası tamamen biz balık avı dostlarına uygun bir yerdir .

Denize açılma planları bir takım sebeplerden askıya alınınca , Bende iskeleden takılarak birşeyler yakalamaya çalıştım . Oradaki insanlar genel olarak dip avlarına pek takılmıyorlar . Kıbrıs - ekmek kombinasyonuyla Kefal avlama alışkanlığı oluşmuş.

Bu yöntemi pek denemedim , kaldığım süre içerisindede bu yöntemle sadece bir arkadaş bir adet Levrek yakalayabildi . İskeleye kadar zar zor getirebildiği bu deniz levreği ise gerçekten görmeye değer , yaklaşık 4KG civarlarında bir levrekdi. Ne yazıkki kepçesi olmadığından ve balıkta iskelenin altına kaçma fırsatı bulduğundan cekerken kacırdı.

Bodrumda yem bulmakta benim için sorun oldu . Turgutreis de bulduğum yemcideki mamunlar ve diger yemler şokluydu ve almadım . Tavuk göğsünü tuzlayıp yaptığım denemelere ise balıklar pek rağbet etmediler .

Baktım olmayacak gündüzleri döküntülerde biraz zıpkınla dolanayım dedim . Denizin altında görmenizi isterdim diyebileceğim birçok güzellikle karşılaştım . Keşke bir sualtı fotoğraf makinası olsaydı dedim..

Balıkmı ?
    vurmaya değmeyecek ufak sargozlar , barbunlar , sarpa ve deli sarpalar , melanurlar , zarganalar ve yanına yaklaştırmayan kefaller oralarda dolaşıyordu..ancak tekneyle gidilebilen açıktaki köpek adası ve ufak döküntülerin olduğu yerlerde durum çok farklı ama gidemedik işte..Kahretsindi..

Artık av sadece iskeleye gidip orada edindiğimiz dostlarla demlenmek ve makara sohbetten ibaret olmuştu . Gelmeme birgün kala şu yemciye bir daha gideyim bir umut bakarsın yemin tazesi denkgelir hesabıyla canlı olmasada donmamış hafif kokmaya başlamış mamun denkgetirdim. Genelde avlarımı 11 - 12 gibi sonlandırıyor eve dönüyordum . Ancak bu gece farklı olacaktı . Sabahlayacak ,en kötü sabah kıyı yapan bir kaç balık tutacaktım.

Bu esnada iskelenin altında ise milyonlarca ufak kupez bir arada saklanıyor , Etraflarında ise devasa vatozlar daireler çiziyor , ara sıra ise onlara saldıran kalamarların şapırtısı duyuluyordu . Bir avcı için mükemmel bir kare.. Hava tamamen dolunay ve denizde avlanan hayvanları 1 metre mesafeden seyretme zevki.. Bu vatozlar da öyle hayvanlarki sürü halinde balığı sıkıştırmışlar ve sanırım diğer balıklarıda ürkütüyorlar .

Saatler 12 ye doğru gelirken bir tane sargozu torbaya atmıştım . Kasnak üzerindeki sargoz ilk günlerde çektiğim farklı bir sargoz.

Bir süre sonra Hanımda eve kaçmış 3.60 kamış ve nevalemle başbaşa kalmıştım. atabildiğim kadar uzağa atıp , sandalyeye yaslanıp keyif yapıyordum . Olta suda yarım saat kadar kalıyor yarım saatte bir balık vuruyordu . Aslında severim böyle avlanmayı . Haramiler yemi rahat bırakır ve yakalamaya değecek balıklar yakalarsın . Zira vuruş ve yakalanma aynı anda olur . Gözüm kamışta , Meteoroloji fm de guzel şarkılar çalarken haraketlenme oldu çektim ufak bir lidaki . Suya iade , tekrar yemleme faslı ve beklemeye geçiş..

Saat 2 sularında bu sefer güçlü bir vuruş ve balık oltada.. Sarmaya başlar başlamaz kafa vuruşları ve belliki bu beklenen bir balık . Gelen 600 - 700 gr civarlarında Simsiyah sarı çizgili burunu , kokusuyla nefis bir deniz cuprası.

Sonrasında gelen elden biraz ufak 150 gr civarlarında sargozlardan 3 adet daha yakalayıp denize iade ve tekrar bekleme faslı..

Saatler 6 ya doğru gelirken zaten pert halde olan mamunlar bitti.. Sabah suyundan ümitliydik de ne yapıcaktık yemsiz.. Ekmekle çok ufakken balık tutmaya uğraşırdım cocukken.. Hatta denız gozluguyle denıze gırer derın bır yerde oltayı sarkıtır ve vuran balıklara bakardım hooked

Neden olmasın diyerek ekmeğın dışıyla takabileceğim en sağlam şekilde iğnelere ekmeği geçirdim . Yine aynı sessiz bekleyiş ve takk balık oltada.

Gelen 350 - 400 gr civarlarında bir kaba lidaki . Vay be falan derken uykusuzluk ve yan etkenlerin yorgunluğuyla avlanmayı bırakıp guneşin doğuş güzelliği..

Kumluk meraya ilk önce yaklaşık 50 tane kadar bir kefal sürüsü , Ardından iri sayılacak mırmır sürüleri , ufak sargozlar ve zarganalar gelmeye başlıyor ve bende onları doğal ortamlarında seyrediyordum.. Mükemmel anlardı..

Plajda mekanlar ufak ufak hareketlenmeye başlarken bende evimin yolunu tuttum. Netice olarak güzel bir çupra , kaba lidaki ve 300 gr civarlarında bir sargozla avı sonlandırdım.

Bekle beni karaincir . Seneye illaki o müthiş adalarının meralarının canına okuyacağım :)

Herkese keyifli avlar diliyorum.

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim yemsizliğe rapmen güzel av olmuş, devamını dilerim

3. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler.Manzara müthiş.Güzel bir yeremiş...Nasip olursa seneye o taraflardayım:)

4. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Teşekkürler , yazıdada anlattığım gibi kesinlikle tavsiye ederim .

5. GencoGnc

GencoGnc Genco

Tatil ve av için kutlarım. Geçen hafta eşimle ben de Gümüşlükteydik. Denize girmediğim gün oldu fakat avlanmadığım gün olmadı,raporumu görebilirsiniz.

Hatta tekne turunda sizin civardan geçerken teknenin kıçından spinle 1 orkinos yavrusu yakalamıştım.

Yerinizde olsam; o 4 kg lık levreği gördüğümde ne yapar ne eder-gerekirse tatilime ara verir- levrek peşine düşerdim. Ben günlerce levrek dışında ne varsa spinle avladım diyebilirim fakat henüz kıyılayan bir levreğe rastlamamıştım.

6. mbilhan

mbilhan murat

tebrikler güzel avlar kardeşim saygılar

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler İbrahim, çok güzel kareler, heleki sürü fotografı çok güzel.

Devamını dilerim... :)

8. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Teşekkürler ,

Genco usta levrek genelde o koy icerisinde degilde geçtıgınız kısmın burun tarafındakı dokuntu kayalarda ve o cıvardakı köpek adasında oluyor . Yazıda belirtmedim ama canlı ufak kopezlerden bırakma yaptım her akşam bir hareket olmadı :)

Sizde cok güzel balıklar almışsınız , merayı cok ıyı bılsemde evdekı hesap carşıya uymadı ve botu atamayınca dilediğim avları seneye bıraktım .

Trofe cupranız için tekrar tebrikller

9. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Arkadaşlar toplu alıntı yapmayı beceremiyorum , tüm yorum sahiplerine teker teker teşekkürler.

10. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim güzel av olmuş, devamını dilerim

11. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Tebrikler İbrahim.
    güzel balıklar rastgelsin.

12. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler çok keyifli bir tatil olmuş..mrsparkle
    Alıntı yap butonunun sağındaki butondan çoklu alıntı yapabilirsin :)

13. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Turgutreis ve Karaincir varsa ben de varım :) Harika bir anlatım, güzel bir rapor.

Bu sene ekmekten çok hamur iş yapıyordu, ben de Ağustos sonu gidip Eylül ortası döndüm.

Bal Mahmut'un önündeki iskeleden küçük balıkların çıktığına şahit oldum, siz epeyce hatırı sayılır balıklar almışsınız.

Demek ki Bodrum'da balık avı Eylül ortasından sonra verimli olmaya başlıyor.

14. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Bal mahmutun onundekı ıskeleyı sökmuşlerdı . Gecen sene o ıskeleden melanur cıkıyordu . Birkaç tanede Çıplak denılen balıktan almıştım. Bu sene melanur denkgelmedi . Bır sagındakı ıskeleden avlandım yalnız balık gece gec saatten sonra hareketleniyor . Gidebilirseniz o açıktaki ufak kayalıklar ve burnun hemen sagındakı kopek adası cıvarlarında çok iri çeşitli balıklar var.

Faruk başkan eyvallah hiç dikkat etmemiştim oraya :)

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İbrahim kardeşim güzel avını tebrik eder bu güzel kareleri bizlere sunduğun için çok teşekkürler.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)