Herkese hayırlı günler Allah kısmet ederse bu hafta sonu 5-6 günlüğüne Bodrum Turgutreis'e gideceğim. Orayla ilgili balık avı konusunda tecrübe ve fikirleri olanlar varsa aranızda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ben bodrumdayim ama genellikle guvercinlik tarafinda avlaniyorum.Turgutreiste iskeleden olta atanlar var.Birde marina tarafinda uygun biryer bulabilirsen mamunla guzel cipuralar tutan arkadaslarim vardi.Rasgele
Hocam geçe akşam Torba'da saatlerce bir vuruş dahi alamadık. Güvercinlikte de sahilde gece av yapmak için uygun bir yer bulamadık. Bir de Bodrum'da ilginç bir yöntem var yalnız. Bu hazır çiftlik yemlerinden çok ucuza alabiliyorsunuz. Bunları uygun iğnelerin arasına sıkıştırıyorsunuz ve çipuralar buna acayip rağbet ediyorlar. Bahsettiğim yemi merkezde migrosun karşısındaki av bayiinde bulabilirsiniz. Sahibi sıcakkanlı bir adam. Size yemin nasıl takılacağını ve hangi takımları almanız gerektiğini söyleyecektir. En az 4 5 av yetecek kadar mamunu da 9 liraya satıyor. Pakedi fazla büyük ama daha azını satın alamıyorsunuz. Hiç bir şey yapamazsanız ordan mamun alarak merkezdeki marinadaki T iskelenin sol en ucundan atar ve bol miktarda melanur yakalayabilirsiniz. Bir de torba limanın ucu epey verimli. Fakat orada katil olmak işten değil. Liman içine ağ atma terbiyesizliğini gösteren balıkçılar ağlarımıza iğneler takılıyor diye zeytinyağı gibi üste çıkarak sizi kovmaya çalışıyorlar. Umarım istediğiniz şekilde bir av gerçekleştirirsiniz. Rastgele
Öneri ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim yarın yem almaya gidicem bakalım kısmetimize bişeyler gelecek mi? Av sonuçlarını rapor edicem.
6 günlük Turgutreis ziyaretinde zaman buldukça olta attım.Dediğiniz gibi yem olarak mamun kullandım İlk atışımda aşağıdaki karagözü aldım.Otelde olduğum için denize geri saldım balığı. Ertesi gün sabah da yine mamunla hanos balığı yakaladım. Onuda geri saldım. Sonrasında aşağıdaki ismini bilmediğim küçük balıklardan yakalam Onlarıda oltaya takıp Çipuraya attım. Avımı Çipurayla sonlandırdım.