Bodrum'dan lidaki ve ispendinekler 'fotolu 3 günlük rapor'

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

Av Şekli : Kıyıdan Yemli
    Hedeflenen Balıklar : Levrek ve Çipra
    Tarih : 4-5-6 ağustos 2009
    Saat : 19-21 / 03-06 / 01-06 saatleri arası
    Ayın durumu : ilk 2 gün dolunay son gün gölgeli dolunay
    Hava durumu : +25 derece gece
    Su sıcaklığı : 24 derece
    Avlaktaki Rüzgar Hızı : 0-2
    Derinlik : 1-3 metre, 1-5 metre
    Yem : dondurulmuş mamun,çimçim
    Avlak : Bodrum kuzey kıyıları ‘detay için pm atabilirsiniz’
    Kamışlar : Lineaeffe extreme cast 180 4.40 max 180 gr atarlı / Lineaeffe S-flex 3.90 max 80gr atarlı
    Makinalar : Ryobi Power Proskyer Nose / Remixton Infinity 7000
    Makina Üstü Misinalar: Accurate 0,40 kırmızı renk mono & Berkley Fireline Crystal 0,15 dyneema / Balzer Platinum Royal 0,20 gri renk mono & Remixton silk 0,14 dyneema
    Takımlar : Çift köstek klasik olmayan dip takımları & şamandıralı takımlar
    Takımlardaki detaylar : Kösteklerde 0,18 Tubertini Gorilla fc,Bedenler 0,22 Tubertini Gorilla fc / Şamandıra köstekleri 0,18 Tubertini 0,18 Gorilla fc.Fırdöndüler okuma,iğneler levrek için Gamakatsu LS-5213N 1 numara,çipra için Mustad 496 ve Sasame Chinu Ringed 1 numara

Herkese merhaba,

Herşeyden evvel yapmış olduğum 3 günlük av raporunu,kıyıdan balık avına gönül vermiş ama o veya bu sebepten dolayı avlanamayan tüm dostlara adıyorum,

Uzun zamandır İstanbul çevresinde levrek ve mırmır denemelerim boşa çıkmış,isparilerle avunur olmuştum.Forumdaki birbirinden güzel av raporları beni kendi içine alıp uzaktan uzağa hayali kurulan avlara götürüyordu.
    Sonunda beklenen fırsat ve tatil amaçlı bir süreyi ayarlayabilmem,anında takımları hazırlamamı sağladı.Güzergah Bodrum’du,haziran sonu kıyıdan 2 tane kiloluk levrek çıkartmıştım ama fotolarını almamıştım.Yeniden paşaların peşine düşecektim ayrıca sular ısınmıştı kıyı artık çiprada yapmalıydıYemler ayarlanmalı güzel avlar yapılmalı idi.Anında forum üyemiz olan ve Bodrum’da yaşayan sevgili marmari_s ‘Hakan’’ la irtibata geçtim.Sağolsun kendisi Bodrum ve çevresindeki tüm yemcilerin irtibatlarını verdi ve Bodrum’da beraber avlanmak üzere sözleştik.
    Lakin bir anda başka bir gelişme sevgili dostum,abim Cakometti ‘Ersan Abi’ telefon açıp,takımları hazırla Saros’a trofe’ye gidiyoruz diyince resmen iki arada bir derede kaldım ama daha sonra kendisinin işinin çıkması sonucu bu organizasyonu daha sonraya alıp Bodrum yoluna taşıyabileceğim kadar ekipmanı yüklenip çıktım.
    Bodrum’a gitmeden kendime detaylı bir avlanma planı çıkarttım.amacım daha evvel hiç denemediğim yeni avlaklar bulmak,bu avlaklada önce keşif amaçlı dalmak,akşam suyuna doğru kıyıdan yemleme yapmak ve her geceyi aynı tarzda farklı avlaklarda geçirmekti.Lakin tabiki kazın ayağı böyle olamadı.gündüzün +40 derecesinde gidiş geliş 100 km yapıp dalmak eve dönüp hazırlanmak ve geri avlağa gitmek.Birde buna ne yazıkki canlı yem bulamama sorunuda eklenince elimde dondurulmuş mamun ve çimçimlerle dalmadan ve yemlemeden avlara başladım.
    Üç farklı gece 3 farklı avlakta avlandım.hava durumu,su deniz göstergelerini vs zaten fikriniz olması açısından yukarıda detayları ile belirtmeye çalıştım,

Verimli olan avlaktan ilki,

Başka bir avlağım daha,

İlk gün avımda,yeni avlak olması ve avlağı tamamak yüzünden o kadar çok takım kaybettim ki,isyan ettim.aslında bu isyan vasıtasıyla şamandıralı takıma geçmiş oldum ve balıkların büyük bir çoğunluğunu şamandıralı takımlarla aldım.

İşte beni takım kaybetmekten kurtaran ve yüksek başarı oranı sağlayan takım,

ayrıca bayağı iri hani’hanos’ balıklarının direk ve çok güçlü net vuruşu,iğneyi komple yutması ve bulduğu ilk kayanın altına girmeleri neticesinde kaybettiğim klasik olmayan dip takımlarımdan bir kesit,

İlk gece hasılatı düşük oranlı kaldı.İşte ilk gece hasılatı,geri salınan balıklarında çok fazla adette olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Gece çektiğim resimler çok karanlık çıktığından av resimlerini eve dönüşte çekme kararı alıp ilk geceyi sona erdirdim.
    Ama ilk gece özellikle yaz geceleri avlarındaki en önemli 2 yardımcımı yanıma almayı unutmuştum ama diğer geceleri benim için avda vazgeçilmez 2 ürün,

2.gece farklı bir avlakta bir kamış dip,diğer kamış şamandıralı olarak başladım.gecenin yıldızları lidakilerdi.aslında 2 tanesine çipra’da denebilir ama bu kg’luklarını yakalayan arkadaşlara saygısızlık olabilir diyerek lidaki diyelim ve geçelim.o akşam çözülmüş mamun hiç iş yapmadı ama çimçim performansı inanılmazdı.

3. ve son av gecemde yine yeni bir avlakta su üzerinde atlayıp duran ufak balıkları görünce direk çözülmüş mamun üzerine çalıştım,çimçim neredeyse hiç iş yapmadı,çipradan eser yoktu suda.zaten trofelik levrekler avlanıyorlardı keyiflerince.son gecem ve son avlığımda geç tasmaladığım için yakaladığımdan daha çok ispendineği veya iri levreği suyda kaybettim.gece şamandıralı takımla tasmalama yapmak pek kolay olmuyor açıkcası.gecenin sonlanmasına doğru dip takımına bir adette lidaki takıldı ve bu geceki avda sonlanmış oldu.
    Ertesi gece Hakan’la buluşup beraber av yapma planları devam ederken bazı özel sebeplerden ava çıkabilme imkanı yakalayamadım ve 3 gece yaptığım avla yetinmek durumunda kaldım.

3 gecenin 2’sinde mangal yandı ve bu tatlı yorgunluk midede mutlu sona erdi,
    Mangal başı resimlerini özellikle koymadım,sanırım sebebini anlarsınız :)
    Artık darısı yeni avlara olası trofelere,
    Sevgiyle kalın

Son düzenleme: 29 Mayıs 2010
  2. istavrit

istavrit Boğaç

Çok güzel bir rapor ...Anlatımınız bizi oralara götürdü...Takımlarınız çok güzel ,amacına ulaşmış gibi görünüyor
    Daha iyileri nasip olsun
    Rasgele

3. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Anlatımınız da verdiğiniz ayrıntılı ve net bilgiler de gerçekten çok güzel.Bir rapor için olması gerekenden fazlasını yayınlamışsınız,teşekkür ederim.Balıklar zaten çok güzeller buna ek olarak takım kaybetmeyi önlemek adına taşlık avlakta şamandıralı takım kullanmak akıllıca ve isabetli bir çözüm olmuş.Başarılı avlarınızın devamını dilerim.Rasgele...

4. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Tebrik ederim, kıskandım doğrusu.:)

Mekanı, kullandığın takımları ve yemleri bizimle paylaştığın için teşekkürler. Sadece fotolarda balık çeşidinden çok şişe çeşidi var gibi...Of ile redbull u hangi oranda karıştırınca iyi gidiyor ? :D

Güzel av, elllerine sağlık...:)

Son düzenleme: 12 Ağustos 2009
  5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Hakikaten tebrik ederim.

1) Rapor sunumu çok kaliteli
    2) Balıklar iri ve iyi
    3) Takım ve Teknik detaylı.

Netice : olması gerektiği gibi Örnek bir rapor.

6. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler. Av şekli ve verilen diğer bilgiler süper.

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Özgür bey selamlar ve tebrikler , sayende av yapmış kadar oldum onlar ne güzel şeyler öyle.

8. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tebrikler tadına doymuşsundur avlanmanın. kana kana avlanmayı çok özledim bende. balıklar şahane afiyetler olsun...

9. mustafa karataş

mustafa karataş mustafa

elinize saglık cok güzel av olmuş darısı bizim başımıza

10. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    üstad, göruntuler ıcın tşkler ama 3 günde bu bölgeden fazlasını beklerdım şahsen, yem hususu bence zayıf kalmış, bu civarda bir kaç kefal taksanız güzel levrek alırsınız

Son düzenleme: 13 Ağustos 2009
  11. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    Herşeyden evvel yapmış olduğum 3 günlük av raporunu,kıyıdan balık avına gönül vermiş ama o veya bu sebepten dolayı avlanamayan tüm dostlara adıyorum,

Benim gibileri düşündüğünüz için teşekkür eder,böyle güzel avlarınızın devam etmesini dilerim.Böylesi bizlere, daha güzeli sizlere olsun.Rastgele

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu nasıl güzel bir rapor böyle Özgür abi, diğer arkadaşlar görüp de örnek alsın :) tebrikler.

13. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Güzel rapor, avlarınız daim olsun.

14. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkür ederim,raporlarda takımların detaylı açıklama ve fotolarının faydalı olacağını düşünmekteyim.

çok teşekkürler,genelde şamandıralı takım kullanmama rağmen,istek dışı kullanmak zorunda kaldım,iyiki de kullanmışım :)

sevgili ersan abi,
    senden gelen tebrik benim için çok önemli,teşekkürler yorumların için.Senden o kadar çok şey öğrendim ki,balık ve balıkçılık tekniklerim sayende değişti.iyi ki varsın.
    şişe çeşitlerine gelince resimleri eve gelince çekiyordum.her resim yanındaki şişe resim çekilmesinden sonra tüketiliyordu.dolayısı ile her resme farklı bir şişe denk düştü.
    off'la redbull karışımı çok basit,
    off'u içip,redbull'ları sinek sokmasına karşı kollarıma ve bacaklarıma sürüyorum :):)

çok teşekkür ederim,elimden geldince detaylı rapor hazırlamaya çalıştım,

çok teşekkür ederim

sizinde gümüşyaka raporlarınız hiç yabana atılır cinsden değil,yorumunuz için çok teşekkür ederim

ne diyeyim 3 gece üst üste av hafif yorucu oldu.ama sanırım değdi,doyma noktasına gelince,galiba hiçbir zaman doymak mümkün olmuyor,avdan dönünce geride bıraktığınız sularda gezindiğini düşündüğünüz balıklar hiç aklınızdan çıkmıyor ve sizi geri çağırıyorlar :) yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

darısı sizin,benim,balık tutmaya gönül vermiş herkesin başına,yorumlarınız için çok teşekkür ederim

açıcası dediklerinizde çok haklısınız.her avlakta yeni olmam,tanımıyor olmam birde üstüne üstlük canlı yem kullanamamış olmam sudan çıkarttığım balık katsayısını azalttı.ama o kadar balıksız kalmışım ki istanbul'da bu miktarr bile gözüme çok geldi :) bırakma konusunda da size hak veriyorum.muhtemelen kg'lik bir paşa denk düşebilirdi lakin vuruş almayı ve veya vuruşu izlemeyi o kadar özlemişim ki,bırakma yapmak içimden gelmedi.

çok teşekkürler,bende her raporu okuduğumda kendimi o avın bir parçası gibi hissediyorum.en kısır av bile olsa güzel bir raporla sunulmalı ve bazı sebeplerden o zaman diliminde ava gidemeyen herkesle paylaşılmalı bence.

sevgili Erdem,çok teşekkür ederim değerli yorumların için,elimden geldiğince detaylı rapor hazırlamaya çalıştım inşallah başarılı olmuşumdur,

15. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkür ederim,

16. alpperr

alpperr alper

güzel rapor,güzel anlatım,güzel av,
    darısı başımıza demekten başka ne denirki?

17. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Gecekten cok keyifli bir av olmus. Tebrikler. Takimini da ayrintilariyla paylastigin icin de ayrica tesekkürler :) Mangalin keyfi eminim süper olmustur. Nice avlara..

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Tebrik ederim. her yönüyle çok güzel bir rapor ellerinize sağlık, darısı daha güzel avlara .

19. murataydiner

murataydiner Murat

Özgür bey harika bir av yaşamışsınız unutulması kolay değil çok tebrik ederim.

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Özgür ellerine sağlık harika bir rapor. Her şey çok güzel ve olması gerektiği gibi. “Balık avı ve kalite” olgusunu en güzel şekilde izah edecek örnek bir rapor sunmuşsun. Teşekkür ederim dostum, daha nice güzel avlara rast gelsin.

Selam ve sevgilerimle. :) :)

“beni takım kaybetmekten kurtaran ve yüksek başarı oranı sağlayan takım” bu takımı mümkünse, Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler konu başlığı altında, müstakil bir başlıkta resimli-çizimli haliyle tanımak isteriz.;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.