öncelikle iyi akşamlar. beklemeli av için takım yaptıktan sonra şimdi de boğaz için bir takım yapmaya karar verdim. kamışlar ve makineler bölümlerini baya inceledim. kamış olarak shimano alivio ve lineaeffe extreme cast ön plana cıkıyor. açıkçası extreme cast boğaz avcılığı için daha iyi gibi görünüyor yorumlardan okuduğum kadarıyla ama fiyat olarak 80 TL fark var.bu yüzden Alivio CX surf tele 200gr atarlıya yöneldim . makineye baktığımda okuma avenger alırım diye düşünyordum. biraz daha araştırma yapınca okumanın synex ve remixon magnum da beğendim. açıkçası suan kafamda synex var fiyatı da 100 TL civarı ama bu makine hakkında fazla yorum yok. magnumun da biraz ağır olması dışında sorunu yok gibi . sizce hangisi uygundur synexi kullananlar yorum yapabilirler mi? teşekkürler. ayrıca makine özellikleri de siten siteye değişiklik gösteriyor. http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=254 http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=1468 bu 2 sitede makinenin devir ağırlık ve sarım miktarları farklı ??
Her iki kamış da alınabilir; ancak gözlemlediğim Extreme kullanıcılarının çok daha fazla olduğu yönünde; birde Alivio'nun küçük bir kronik sorunu vardı hatırladığım kadarıyla ancak kullanımda herhangibir problem teşkil etmiyor; (şunu belirtmeden rahat etmiyeceğim; her iki kamış da bana biraz ağır geliyor ama fiziki yapı ve sağlık durumu ile ilgili tabii bir de sürekli at-çek yapıldığında) makina içini Cengiz Balıkçılık'ta yazılan özelliklerin doğru olduğunu sanıyorum; yine de almadan önce inceleyip kesin bir bilgiye ulaşılabilir... Remion'u bilemiyorum ama Okuma'da pek sorun yaşamazsınız (yedekparça sıkıntısı da yoktur...)
alırken incelicem zaten. ağırlıkta sorun değil çok fazla ama makine az kullanılan bir makine heralde internette baya arastırdım fazla yorum yok synex hakkında.
Demek forumda kullanan yok; fena bir makinaya da benzemiyor; yine alırken inceleyin diyeceğim; içinize siner ise alırsınız... Okuma'nın Raw modeli var ben pek beğenmiştim; ama hem surf değil hem de fiyatı bu makinaya göre çok yüksek; kullananlar da memnun...