Boğaz çinekop-sarıkanat

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında baycan tarafından paylaşıldı.

1. baycan

baycan yardırbey

merhaba,

Uzun zamandır takip etmeme rağmen kayıt olup ilk raporu yayımlamak bugüne kısmetmiş.

Pazar sabahı 6 da teknemizden yenikapı üzerindenden marmara denizi açıklarına ilerledik. Takriben 2 saat içince 3 kiloya yakın iri istavrit aldık.
    Sonrasında kaptanın da önerisiyle boğaza tekrar döndük. 1,5 saat içinde resimlerde görebileceğiniz dişlilerimizi yaklaşık 2 kiloya yakın çektik. 9:30-10:30 arası tek kişi ince yeşil tüylü takım ile aldık.

Yumurtlamak için balığın kumluk bölgelere girdiği önümüzdeki 1 aylık dönemde daha irilerinin sizlere rastgelmesi dileğimle.

selamlar

2. oboga

oboga oktay

Favori Kamış:
    DAM-lıneaffe
    Favori Makine:
    daiwa GS-9
    En İyi Avı:
    lüfer
    BRAVO GERÇEKTEN ...İlk raporunuzu çok güzel bir şekilde paylaştığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama ben öyle düşünmüyorum....ve 1 ay sonra larva bırakma döneminde ki dileklerinizi de kabul etmiyorum...Bu hayvanların hepsi şu an HAMİLE...hepsinin keseleri oluşmaya başlamış bir şekilde....Anladınız sanırım....Ben de size rast gelmesin diyorum....Balık av yasağı bitene kadar tabii ki....

3. baycan

baycan yardırbey

Öncelikle yorumlarınızı bilgi eksikliğinize bağlayarak yersiz suçlamalarınıza cevap vereyim:

1-Tutuğumuz balıkların hamile olup olmadığı anlaşılıyordu. Bir kaç tanesini geri bıraktık. Genelde kovalayan büyükler hedefimizdeydi. Eve geldiğimizde hedefimize ulaştığımızı anladık. Zira o kadar balıktan sadece 1 tanesinden lavra çıktı.

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlattı. Dolayısıyla biz iç sularda değil boğazda avlanıyoruz,olta balıkçısı için herhangi bir yasak yok. Deniz polisi ve sahil güvenlik yanımızdan geçti. Ayrıca buna rağmen troll ve gırgırların geceleri çalıştığı duyumlarını aldık.

Hassasiyetinizi anlıyorum fakat burada ucuz kahramanlık cümleleri yazacağınıza buyrun gelin gırgır veya troller ile tartışırken bize destek olun. Klavye başında böyle yazmak çok kolay emin olun.

4. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Kardeş, yaprak sayılabilecek çinekopları avlayıp raporlamışsın. Bu da yetmezmiş gibi balıkları yumurtlama döneminde kumluklara geldiğinde avlayın diye bir de tavsiyede bulunmuşsun.. Arkadaş eleştirmekte haklı.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Buradaki sorun balıkların hamile (!?) olması değil gibi. Zira bu balıklar hamile olamayacak kadar küçük görünüyor. Lüfer, lüfer olmadan, en azından 22-23 cm boya ve 2 yaşına gelmeden hamile kalamaz.

Diğer yandan bu zamanda bunlarla ilgili bir yasak olmayabilir elbette, fakat tüm zamanlar için çinekop boyundaki lüferleri yakalamak yasak. Yani bu boydaki balıkları hiç bir zaman yakalama serbestiniz yok.

Ha, balıklar 20 cmden büyükse, pek bir sorun yok gerçi.

6. baycan

baycan yardırbey

resimde çok ufak görünüyorlar, 20 ile 24 cm arasında balıklar.
    Üşenmeyip buzlukta kalanları çıkarıp ölçtüm 22-24 cm çıktı.

Dediğim gibi hassas olan tüm arkadaşları yarın sabah gün aydınlanırken sarayburnu civarına bekliyorum. Karşılaştığımız yasak avlanan troller ile tartışıp deniz polisine ihbar ederken destek olursunuz.

7. pirireis17

pirireis17 KADİR

burda sorun balığın gebeliği yada büyüklüğü değil.balığın sularımıza girip marmara havuzunda misafir olmasını yumurta bırakmasını sağlamalıyız.burda amaç doğaya sahip çıkmak.o ufacık çinekoplarla sarıkanatları yakalıyarak trolcülerden kimsenin farkı kalmaz.biraz düşünceli olalım...ileride çocuklarımız balık tutmak istediğinde ya da yemek istediğinde onlara bu fotograflarla mı övünücez.bazı balıkların neslide tükenmek üzere.bu fotografları gören birçok kişi öyle bi balık tuttuğunda denize geri iade etmez...lütfen yeni başlayan arkadaşlarımıza iyi örnek olalım....

8. baycan

baycan yardırbey

Yeni paylaşımtığımdan mıdır nedir çömez muamelesi yapılmaya çalışılıyor diye düşünüyorum. Tuttuğum balıkların boylarını yazdım, saldıklarımı söyledim.
    Her yazan bir kahraman edesında.
    Foruma benim gibi paylaşımlar var, yumurtlama konusunu dürüstçe yazdım. Herkes aynı yerlerde avlanıyor.
    Aşağıdak benim yakaladığım boyutlarda bir paylaşım yapılmış. Bunun gibi sürekli paylaşımlar yapılıyor. Herkes tebrik ediyor.

Tavsiylerinizi lütfen bilinçsiz kişilere saklayın.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58592

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli Av dostu Arkadaşımız.

Dikkat edersen bu tür raporlar altına hiç tebrik yazmam, yazmadım. İlk raporunuz hayırlı olsun Ancak dediğiniz yerde Pazar günü itibariyle 12-13 KG kadar bu balıklardan tuttuk İstavriti ile beraber, Rahat rahat 12 Kilo net vardı. sonucunu anlatayım. içlerinden 8 tane sardalyayı yemlik için ayırdık ve 12-13 kg arası balığı denize geri bıraktık. Bu hareketin adına Salaklık, aptallık ahmaklık diyebilirsin, Ancak tabiat çok güzel bir dengedir. Ne verirsen onu alırsın. bugün salınan 12 kg kadar balık bana sezonda yüzlerce Lüfer olarak dönecektir. Kul bilmezse malik bilir. ki Bu işlemler sürecinde Boğaçta yanımdaydı. Ölmedi burda. şimdi bu kadar kg hesaplarında biz içinden 8 sardalyayı kendimize bırakıyorsak. o zaman amacımız Trolcülük değil. sahil güvenliğin, deniz polisininde yanımızdan geçmesi değil.
    Amacımız sportif süreli avlanmak ise herşeyin bir zamanı dönemi vardır.
    Şu balıktan oturup 40 -50 kg tutmazsam ben birşey bilmiyorum. ki zamanında bizlerde yaptık herkes yaptı, Hatalar insanlar içindir.
    O yüzden hatalarımızdan dersler çıkarmalı, Tabiatın Üstün ve muazzam dengesine en azami oranda saygılı olmalıyız.
    Diğer kişiler de raporlarında bu tür balıkları sergiliyor olabilirler. Sizin Kültür ve Tabiat sevginizin ne kadar yüksek olduğunu bildiğimden, Sizi tanımasamda aramıza hoşgeldiniz. Kul şaşar beşer şaşar ilkesiden hareketle, tutmuşsunuz olmuş bitmiş. raporlarmışsınızda ona da tamam Bu saatten sonra azami duygularla bu türden balıkları tutmayacağınıza yürekten inanıyorum. Kimse kimseye çömez muamelesi yapamaz çünkü en çömez benim burada
    Oltalarınız hep dolu olsun. ( Tabiat hep yüzünüzü güldürsün.)

Sevgiler.

10. baycan

baycan yardırbey

Böyle üstruplü eleştrilere her zaman açığım, teşekkür ederim ve hoşbulduk.

Açıkçası reaksiyonumun sebebi bir hoşgeldin demeden direk yargılayıcı biri tutumla eleştride bulunulmasıydı.

Bu eleştrilerinizi gözönünde bulunduruyorum emin olun. bir karışımın altında ki geri bırakıyoruz.

selamlar

11. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    genelde olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kilo-Turna 4 Kilo
    Sayın baycan aramıza hoşgeldiniz.
    Ben şunu net bir şekilde görebiliyorum Sayın Baycan art niyetli değil. Çünkü art niyetli bir insan trol avcılığına karşı duyarsız kalırdı.Kendisi belirtmiş ,tuttuğu balıkların boylarının uygun olduğunu söylemiş. Belki zamanla bu düşüncesi değişir şu an böyle düşünüyor belki zamanla 30 cmlik balıkları bile salıverecek bunu hiç kimse bilemez. Fotoğrafladığı balıklar 10-12 cmlik yapraklar olsa eleştirilerinizin dozajını anlayışla karşılarım ama bence biraz yersiz olmuş. Bana sorarsanız bende lüfer 40 cm olmadan tutulmasına karşıyım ama bunu izah etmenin daha nazik yolları var. Tıpkı sayın Alico nun yapıcı ve bütünleştirici eleştırisi gibi.

Saygılarımla...

12. baycan

baycan yardırbey

hoşbulduk, tekrar çok teşekkürler olumlu,destekleyici yorum ve tespitleriniz için.
    Bu düşüncelerinizi bundan sonraki tüm raporlarımda bunları dikkate alacağımdan emin olun.

Siz ve Alico gibi akılcı ve nazik kişlerden her zaman tavsiyeler dinlemek isterim.

saygılarımla

13. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    selamlar

arkadaşlarım öncelikle hoşgeldin hayırlı olsun ilk raporun. bizim halkımız biraz panik ataktır, herşeye hemen tepki verirler. dediğin gibi olta avcılığına bir yasak yok. belki arkadaşımız VİCDANEN tutmamanı söylemek istemiş olabilir, ama söyleme şekli yanlış. hepimiz ilk başlarda yaprakları bile balık diye kovaya attık. zamanla öğrendikçe vicdanımızında sesiyle biraz daha farklı davranmaya başladık. av için tebrikler. inşallah daha irileride ""zamanında"" yakalanır oltana.

14. baycan

baycan yardırbey

çok teşekkürler, sağolun. Hepimiz için inşallah.

selamlar