Boğaz da rapalada italcanna kombat kamışa güçlü hafif makine önerisi alabilirmiyim çekerken yormayan bi model olması tercihim
Bende Kombat'la, Okuma Raw 55 kombinasyonu yapmıştım çok hafif bir set oldu. Yalnız Raw 55 güçlü olmasının yanında tek handikap bir turda 77 cm.civarında sarmasıdır. Kendim kullandığım için önerebilirim. Bütçe belirtmemişsiniz daha farklı yorumlar gelecektir. Hayırlı olsun şimdiden.
murat bey, kombat ile anadolu yakasında işiniz biraz zor. o kamışla kurşun aralığınız 150 gramın üzerine çıkmamamlı diye okudum forumlarda. makina alırken kullanacağınız bölge ve ağırlığınıda belirtelim ona görede tercih yapılabilinir. ben kullandığımın makinalarda tavsiye de bulunmak isterdim fakat en 700 gram ağırlığındalar
merhabalar biomaster 8000 pg bogazda kendini ispatlamıs bir makinedir. bir sezon civarıda kendim kullandım ısınızı fazlasıyla gorur
Shimano Bull's Eye (550gr.) veya Shimano Aero Technium mgs xsb (440 gr.) Shimano yeni Super Aero Fliegen (435gr.) Bunlar hafif ve güçlü makinelerdir.
Bencede shimano biomaster 8000 pg. güçlü bir makinadır..yalnız at- çek te kullandığın rapala yada kaşık, çekim hızını iyi ayarlaman lazım makina güçlü olduğu için bazen balığı hissetmeyebilirsin.. ama zamanlan alışırsın hayırlı olsun eğer alırsan..
Shimano Bull's Eye (550gr.) veya Shimano Aero Technium mgs xsb (440 gr.) Shimano yeni Super Aero Fliegen (435gr.) Bunlar hafif ve güçlü makinelerdir.( fiyat olarakta bıraz tuzludurlar. )bogaz ıcınde fazla avlanılmıyorsa fazladırlar kendi düsüncem
Bunlardan birini alın rahat edin. Hiç düşünmeye gerek yok.hihi Yanlız balığın geldiğini anlamayabilirsiniz baştan söyleyeyim.
Evet yeni modelinde yüksüz ağırlığı 652 gram gelen ve 102 ya da 107 cm. saran bir makina; çekişi kurtarır; ancak ağırlığı o kamış için fazla Emblem Pro'nun; dengeyi de bozar; hafiflik kavramını da... Raw 55 mesela iyidir bu kamış ile kullanmak için; bütçe yükseltilebilir; gerçekten çok fazla yükseltilebilirse ve makina çekme miktarları da kurtarıyor ise eğer Tournament Z 45 ya da Kisu v.s. gibi makinalar hafiflik ve denge açısından mükemmel olur...
kamışta shimano olabilir ama makinada daiwa tavsiyemdir. Kombat bende de var. Hafif ve gayet güzel bir kamış. Ama 150 gr dan sonra çok esniyo. 170-200gr atmıyomu atıyo ama ben çok rahat edemedim açıkçası o ağırlıklarda. Ben penn surfblaster ile kullanıyorum. Biraz ağır ama gayet güçlü bir makina. Amerika tabiriyle american muscle
300 dolarlık bütçe ayırabilirim emblem pro harika ama büyük makine kamışın etkinliğini giderecek gibi geliyor daiwa nın biraz daha hafif etkin makineleri neler var acaba
kombat ıcın emblem pro falan agır gelir zaten kamıs 300 gr cıvarlarında 600 gr altındakı makınelere yonelın bence bıomasterde butcenızı asar. spheros 8000pg de butcenızın altında bır rakamdır. ultegralarda ııdır hostur 10000 kafanın altında alınmaz 5500 lerı kafa sallıyor. sizdeki kombat kamısı bir ara bende arastırıdm baya bır sure en son denedıkten sonra vazgectım. cok guzel kamıs elimede cok ıyı oturdu ama gel gelelım 150 gr ustu atıslarda esnıyor ve atıs erımı dusuyor. 150 gr gecmemek kaydıyla enfes bır kamıs
Var olmasına var da pahada ağırlar bir parça; ülkemizde bulabilmek de pek mümkün değil şimdilik... Mesela şunlar var... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/.../daiwa-surf-reel/08-tournament-surf-z-45.html Bir de Shimano'da var elbet yükte hafif; pahada ağır makinalar... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...ano-surf-reel/kisu-special-compe-edition.html Tabii sarım miktarları azıcık düşük bana göre; sizi bilemem...
tournament z 45 ede aşık oldum offfya ne biçim bi sevdadır bu hayale daldım o makinelerle oltamı savururken hımmm o misinanın akışı bitirirdi herhalde beni ancak fiyatları aşar beni hafilikleri tam surf için dedirtiyor bütçeme uygun raw 55 önerisi aldım daiwaların hafif makineleri ne vardır emblem pro ağır kalacak gibi
O çapta hafif olan makinaların hepsi maalesef epey yüksek fiyatlı; en ucuz 500 gram civarı Saltiga Surf 4500 ya da 5000'i yurtdışından bulabilirsiniz ancak... 400-500 USD civarı fiyatları var... Az daha fiyat artırımı yaparsanız Bull's Eye 555 gr. gibi bir ağırlığı var; ya da biraz daha hafif diye tanımlayabileceğimiz (güç v.s. olarak) Power Aero Albrid CI4 480 gr.ağırlığıyla olası makinalar arasında...