Arkadaşlar, Hava açık ve güneşli olsa da soğuk bir esinti olan boğazda , şansımızı deneyelim diye bacanak ile oltaları alıp Vaniköy tarafına gittik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Yem, çapari, olta, çay , simit . Fakat nafile, ne gelen var ne giden. Biz de bilerek gittik zaten. Ama değişiklik olsun. Sonrasında Beykozun girişinde teknede balık-ekmek yiyip, üşüyerek döndük. Ne güzel oldu ama. (Bacanak)
Ne güzel olmuş. Vaniköy'ü de özledim, iyi oldu fotoğraflar. Uzun zamandır balık malık hayal bana, o yüzden balık olsun-olmasın fotoğrafları görünce içim gitti. Vaniköy'le ilgili son hatırladığım, orada bir levrek oltası denemesi yapmamdı. Yanımdaki arkadaşlar, burda levrek olmaz demişlerdi. Sanki amacım orada levrek tutmakmış gibi. Ben o anda levrek namına yaptığım gezer kurşunlu uydurmasyon takımımın sudaki denemesini yapıyordum oysa. Yaptığım takımla da epey bir dalga geçip güldüler, yol boyunca takıldılar bana. Geçen seneydi, siteden bir arkadaş, neredeyse benim yaptığım o uydurmasyon takımın birebir aynısı diyebileceğim bir takımla levrek avladı (raporu sitede var, adını hatırlamıyorum o arkadaşın.) Ben de takımımla dalga geçenlerle dalga geçmiştim sayesinde. Şimdi o zamanları hatırladım. İmkanım olsa da, bir ara ben de gidebilsem ne güzel olacak. Fotolar için teşekkürler gerçekten, çok makbule geçti gece gece.
Vallahi tam aradığım atmosfer. O denizin şıpırtısı, tatlı tatlı muhabbetler, ( Ama gözler, sürekli kamışın en ucunda ki çubukta ) Bence doyumsuz bir zevk. Balık olmuş olmamış hiç önemli değil. Bulunduğunuz yerde, beton zeminde 5-6 metrede bir kamış yuvaları olsaymış....................
Orada bulunmanın bile ayrı bir yeri var. Gündelik hayatın verdiği sıkıntılı anları biraz olsun atabilmek veya hafifletebilmek adına, yapılabilecek çok güzel bir etkinlik olmuş. Maalesef biz Ege de, hem temiz olsun hem de sakin olsun, diye çıktığımız meralara 80km öncesi ulaşamıyoruz. Bu da, her zaman gerçekleşebilecek olası bir aktivitenin önüne geçiyor. Hem havalarda kötü gidiyor. Fotoğraflarla desteklediğiniz bu etkinlik bize ilaç gibi geldi; deniz havasını solumuş kadar olduk. Elinize sağlık; teşekkürler.
Çok güzel be... Pek kimseler yok, açık hava, deniz daha ne olsun. Resimler de güzel çıkmış. Bir dahakine rastgelir inşaallah.