bogaz icin kamıs tercihi

Konu, 'Kamışlar' kısmında chopardman tarafından paylaşıldı.

1. chopardman

chopardman uras

arkadaslar merhaba maxımum 250 tl butce ile bogazda rapala vacılıgı icin uygun kamıs onerılerınız nelerdir. bunlarda benım kendı sectıklerım ( okuma salina 3 parca-shimano nexave 4.20-200gr - albastar boshporus 150-200- alba star istanbul 4.20 ) tesekkurler

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bu kamışlar arasında sadece bu ikisi iş görür;
    okuma salina 3 parca ve shimano nexave 4.20-200gr

Bu ikisi arasında da Shimano çok daha iyidir.

3. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Shimano Nexave 2 senedir kullanıyorum. Çok memnunun hiç bir sorun yaşamadım bir problem yok. Okuma da çok güzel bir kamış. Bence Her ikisi de tercihiniz olabilir. Diğerlerini pas geçin derim. Zaten kamıştan çok makine problem olur boğaz rapala olayında, kamış her türlü idare eder. Makina seçimi için de forumda bir çok konu ve tavsiyeler var, incelemenizi öneriririm.

4. Since1453

Since1453 NoYaN

salina parcalı kullanmadım dusundugum bır kamıs nexave orta sert aksıyonda bır kamıs 175 gr falan rahat atarsın

5. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    İstanbul iyidir... En azından kırılsa bozulsa üzmeyecek kamıştır. Bosphorus tan daha ekonmiktir.

Ceyhun dişime değdirdiniz her yerde emblem pro 6k arıyorum bulamazsam size buldurcam .

6. (RaPaLaCı)

(RaPaLaCı) yılmaz

Favori Makine:
    ryobi proskyer nose power surf makina
    En İyi Avı:
    Okuma Salina 42800 3 parça surf kamış 420cm 100-200g
    okuma salina fiyatına gore cok basarılı bir kamıstır. raplayada gayet uygundur

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Pas geçilecekse sadece bosphorus geçilir, diğer üçü iyi iş çıkarır..

8. furunotr

furunotr Haluk

Nexave'in son partisinde bir problem var imiş aldığım duyuma göre; 2.parçadan kırılanlar varmış; yine de ben görmedim... Bulabilirseniz eski modeline bakın...

Bosphorus sağlam, dayanıklı bir kamıştır; bu konularda iyi hoş da bunu kullanabilmek için Arnold tarzı adam gerekir; benim gibi çelimsiz biriyseniz çok yorucu olur... Yine de bileğinize güveniyorsanız bilemem...

Istanbul'u bilmiyorum; ancak Posedion'a bakıp incelemenizi öneririm; pek tanınmamış; bir-iki kullanıcısı var; biraz yumuşak ve ağır gibi görünse de oldukça dengeli bir ürün ve ben gibi biri bile yeterli mesafelere rahatça atabiliyor; sağlam da bir üründür; Alba'nın bir de gri renk bir kamışı var; modelini bilmiyorum; bu da uygun yalnız azıcık pahalıcadır...

Salina üç parça tam bir fiyat performans ürünü; daha atarken kıranı görmedim de;... Duymadım da... Vereceğiniz paranın fazlası ile karşılığını verir; klavuzları ve makina yatağı da sorunsuzdur...

9. Since1453

Since1453 NoYaN

haluk abi poseidonlar ıkı parca herhal dimi

10. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    salina 3 parça bende kullanıyorum. 175gram kursunda maximum performansını veriyor. 200 de fazla esniyor. 150 de fena degil. 125 de sagır. 175 gram kursunla tum gucunle atabilirsin. fiyatı da 130 TL. tam fiyat/performans kamışı. emblem pro ile kombine ettim. rapala için öneririm. ayrıca araba bagajına sıgmıyor.

11. Since1453

Since1453 NoYaN

serdar abinin bogaz icin onerdigi makine emblem pro :d iyi bir kombine olmustur herhal

12. furunotr

furunotr Haluk

Posedion'un sap kısmı sökülebiliyor; bence güzel bir özellik; kapalı boy kısalıp taşıma kolaylığı oluşuyor böylelikle...

13. Since1453

Since1453 NoYaN

bir ara gidince inceliyim poseidonuda abi

14. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Bu fiyat hangi mağza+site de? genelde nette 154,155 havale ile 146,148 tl.

15. Since1453

Since1453 NoYaN

nette ki fiyatlar biraz ucuktur magazalara gçre üsküdar cengiz balıkcılıga gidersen nakitte daha uyguna alama sansında olabilir ellerinde kalmıs ise ithalatcı firmadir

16. furunotr

furunotr Haluk

Mümkünse net üzerinden değil de mağazalardan alışveriş yapmak gerekir; duruma göre karşılıklı olarak yapılacak pazarlıkta daha uygun fiyatlar ortaya çıkabiliyor; kargo gideri v.s. de olmayınca haliyle normal bir durum; hangi mağaza olur ise olsun...

17. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    cengiz balıkçılıktan bu söylediğim fiyata pazarlık yapmadan alabilirsin. ben sordum son ne kadar olur 130 dediler. aldım 1 tane. fiyatı uygun geldi. Hakkını da veriyor. Bugün 200 gram denedim.gerçekten 200 gramı da güzel atıyormuş. parmaklar buz kesti sabah çok soguktu. balıkta yoktu ama olsun. en azından kamışın biraz limitlerini zorladım. biraz esnesede sorun olmuyor. aban abanabildiğin kadarı ile. Rapalayı sezonda 1-2 ay en fazla yapıyoruz. Senede 2 ay kullanacağın kamış olacak. Çok para verme bence.

18. Since1453

Since1453 NoYaN

güle güle kullanın