merhabalar 420 cm Lineaeffe spider surf kamış aldım buna makina alacagım bütçem maksimim 200 fakat daha düşük fiyatlarda olursa daha güzel olur araştırırken gördüm ryobi ecusima 8000vi diye bir makina bu makina nasıldır fiyatıda bana uygun gibi gözüktü 6000vi ile 8000vi arasında çok fark varmı ryobi nasıldır veya bu fiyatlarda başka makina tavsiyemi edersiniz boğazda avlanırken kullanmayı düşünüyorum ip sarabilirim makinaya oda belki yani ilk önceligim misina şimdiden teşekkürler
Boğaza gideceksin, ip saracaksın... Bunları da Ryobi ile yapacaksın. Çok çilen var çekilecek demek oluyor bu. Boğazda sorun, ayda bir kere 5kg balık çekmek değil. Günde 200 kere 150gr kurşunu akıntıya karşı çekmek. Bu da bu segmentteki makineler için pek kolay bir iş değil. Bence bütçenizi yükseltmeye çalışın. Yada, bu makineleri alın, yanında biraz WD40, Abu Garcia makine yağı seti vs. alın. Her balıktan döndüğünüzde misina bilyasını sökün. WD40 ile temizleyip, iyice kuruttuktan, WD40 kalmayana kadar sildikten, hatta mümkünse çakmakla kalan WD-40'ı yaktıktan sonra ince yağla yağlayın. O zaman en azından çabucak dökülmez. İp misina pek tavsiye etmem. Yüzüğü kesebilir, atışta vs. sorunlar çıkarabilir. İyisinden ince mono misina daha mantıklı olacaktır.
Daha geçen hafta aldim serdar bey nesini beğenmedi anlamadım ama harika bir makina. Boğazda 140 gram kurşunu neredeyse tek parmak çekiyorum.
Boğazda 150 gr kurşunu, nerdeyse değil basbaya tek parmakla çektiğimiz makineler varda, ondan. Ve kaç senedir, doğru dürüst bakım filan da yapmadık mesela. Üstüne, bolca da metreyle, kiloyla tartılan balıkta çektik. Bol bol da denize filan da düştü. Sanırım böyle olunca, beğenmemek biraz hakkımız olabiliyor. Ama bu yaptığımızda biraz böbürlenmek gibi oluyor ki, maalesef hoş bir şey değil. Niyetimiz böbürlenmek değil, böyle makineler var olabiliyor, bunun bilincine varılması. Bütçene bakarsın, seçeneklerine bakarsın, uygun birine karar verirsin. Ama onu alıp en bir harbi süper ilan edeceksen, harika, müthiş filan edeceksen, o zaman en azından bunu haketmeli di mi? Genelde yapılan şey bu oluyor. "Pek memnunum, öyle böyle değil, muhteşem malzeme, mükemmel, harika..." gibi yorumlara takılıp, gidip aldığım, kah denize attığım, kah birilerine hediye edip kurtulduğum, kah kanapenin altında paslanıp duran vs. malzemelere harcadığımızla, neler yapardık, düşünmesi bile azap. Bazen, "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" sözü cidden çok anlam ifade ediyor. Ama en çok öğrendiğim, bu "pek bir memnunum" laflarını kaale almamak oldu, onca masraftan sonra.