Selamun aleykum herkese hayırlı akşamlar OKUMA RAW II 65 MAKİNE ve Okuma Salina SA 2 16000 makine arasında kaldım arkadaşlar sizce hangisini tavsiye edersınız ve bunlara hangı kamışı tavsıye edersınız şimdiden teşekkür ederim...!
Yunus ben boğazda avlanan bir avcı değilim o ayrı bir uzmanlık farkındayım bu yüzden sana kamış veya bu iki makina harici bir makina öneremem. Ancak sadece iki makina arasında kaldığın için bir tavsiyede bulunabilirim salina II 10000 ve raw 55 kullanıyorum. Raw IIyide inceledim şık bir tasarım yapmışlar iki makinada gayet iyi ancak sanki raw daha iyi iş çıkarır bence. Salina II yi jig avlarında rawı ise yemli levrekte kullanıyorum gücü yerinde bir makina. Fiyatlarıda denk gibi. Ama boğaz için uzman arkadaşlar sana güzel bir surf makina önerecektir bence değerlendirmeye al. Rast gelsin
Daiwa'nın Emcast'ları var. Kuma bulaştırmadığın sürece, boğazda seni bu makinelere göre çok daha memnun edecektir. Fiyatları da 350 - 400 arası ki, artan parayla da güzel bir ip misina sararsın. Yada kamış için bütçeni yükseltirsin. Şu ara ucuzladığı için bilhassa, Okuma Savant yada Lineaeffe'nin Spidersurf veya surf mill'ini kamış olarak tavsiye ederim. Bilhassa spidersurf, boğazda bir hayli kullanıcıyı memnun etmiş bir ürün. Ve misinayı saymazsak, ikisini gidip toplam 500 TL'ye alman mümkün.
Serdar abi surf milli daha 2.avında 185 gr la kırdım aynı zamands çok da iyi bir atıcı değilim kamışı tavsiye etmişsin sence sıkıntı kamıştamı bendemi bu arada patlatan başkalarıda var
İyide, o fiyata daha nasıl bir kamış alabiliriz, soru burada düğümleniyor. 185 atamazsa da, 150 ila pek dert çıkarmaz sanıyorum. Ve şu an fiyatı, 170 - 180 TL civarı. 185 gr kurşunu abanıp atmak için mesela Beachmaster alabiliriz, atar mı atamaz mı bilmiyorum ama, fiyatı tek başına 500 TL'yi geçtiğini biliyorum. Gelelim soruna. Sorun her bir şey olabilir. Bilhassa kamışı tam açmış olmamak veya kullanmadan önce bir yıkamış olmayıp, ek yerlerinde toz vs. kalması gibi. Ama bu çok önemli olmayabilir. Gereken bir üsküdar ziyareti ile cengiz balıkçılığa uğramak olabilir. En azından okuma makineler için sorunsuz destek verdiklerini biliyorum, yep yeni kamış içinde sabırım bir güzellik yaparlar.
Cengiz balıkçılık sağolsun gerekli parça değişimini yaptılar ama yemlide kullanmak üzere ayırdım kamışı abi ben daha güvenmiyorum ona Spidersurf o güce dayanır diyorsan onu yedek kamış olarak almayı düşünüyorum saygılar
Bunu söylemek benim için zor. Kendi adıma geçen aldım bir tane. Sanki surf kamış mı yoktu? Ama güzel bir kamış ve elde olmasında fayda var, en azından kendi adıma. Sonra getirdim eve attım öyle, etiketi bile üstünde duruyor. Bu kamışı (spidersurf) boğazda kullananlar var. En azından henüz patlatmış değiller. Ama kaç gram atıyorlardır, nasıl atıyorlardır, onlarla irtibata geçmek lazım. Ben görüşüm, 220 gr kamış atarı ise, bilhassa ip misina kullanırken, bunun maksimum %70'ine çıkmaktır. Yani 220 x 0.70 = 154 gr eder. Bundan daha ağır kurşunla, riskiniz ciddi yüksek olacaktır. Ki boğazda da, şoku düzgün, ince bir ip misina ile bu ağırlık rahat rahat iş görür.
Anladım abi o zaman hiç risk almayayım ben Bu arada konuyu dağıttığım için kusura bakma yunus abi makine olarak o bütçeye Shimano spheros 8000pg yi önerebilirim ben üsküdarda kullandım fiyatına göre gayet iyi bir alet bence Saygılar
Bu her kamış için değerli değil; kaliteli kamışlar üzerinde yazan son garama kadar sorunsuzca atarlar; tecrübe ile sabittir... Tabii bu denklem bizim piyasa kamışları için gayet makul... Spider ise parasına göre oldukça iyi bir ürün; ancak yerinde kullanmak gerek... 125-150 gr.ları gayet iyi; 170 gr. ise bana göre sınır ve bu sınırda fazla zorlamamak gerek; ötesi ise riske giriyor; zaten atış erimi de oldukça düşüyor; ama bilhassa 125-150 gr. aralıklarında enfes birşey olup çıkıyor bu kamış; bu ağırlıklar genelde Boğaz at-çeki için uygun olmadığından daha çok çapari ve yemli avlara düşünebiliriz; tabii 150 gr.ı geçmeyen at-çek atışları da yapılabilir... Elbet parası bu kadar düşük olan ürünlerin klavuzlarının, makina yatağının titiz kullanılması ve temizliğinin aksatılmaması gerekiyor; aksi halde kısa sürede korozyona uğrar... Hafifliği ve dengesi de cabası...
Daha etiketini sökmedik ama, parçaları birbirinin içine giriyor şimdiden. Yani ucuz etin suyu vakası, tipik. Fakat, gözlem ve denemelerime göre, "blank" yani saıl kamış kısmı gayet makul kalitede bir şey. Bu arada benim kamışta ilk baktığım şey, ne kadar büyük bir gülleyi ne kadar uzağa atabildiği değil, o kadar uzakta, yanından geçeni ne kadar hissettiği. zira benim balığı bulmakla değil, istediğimden fazla ve genelde hiç haz etmediğim balığı (başta istavrit) buluyor olmakla derdim. Bu noktada hassasiyet uzak erimden filan daha önemli oluyor haliyle.
Bu senin için böyle olabilir; ancak bu ürünü alanlar genelde at-çek avcılığı için kurguluyorlar; ya da bizim milletimizdeki genel mantık bir kamış alalım; her işi yapalım tadında olduğu için gene birtakım uyarılarda bulunmaya çalıştım... Eh at-çek için kamış alınınca (yani Istanbul Boğazı için) bu kamışın ağır kurşunları rahatça epey bir mesafeye göndermesi de bekleniyor; bu ürün ise bu işe düşünüldüğü kadar yatkın değil; zaten inceleyince anlamışsındır; yemliye kullanmadım ancak çapari için bence yeterli hassasiyeti mevcut; tabii çaparinin akıntılı bir suda ve 130-140 gr.la yapıldığını belirtmek daha da açıklayıcı olacaktır... Bir ara alıp; kullanıp sonra sattığım bir ürün; gerçi aynı iş için elimde çok daha üst kalite bir ürün olmasa satmaz kullanırdım; belki de kafama eserse pahalı olanı satar bundan bir tane alırım; üste de para kalır ve değerlendiririm bir şekilde; bir üstteki mesajımda bahsettiğim av disiplinleri için çok keyifli bir kamış; 125-150 gr.larda da epey bir erimli; 330 gram falandı; bu da cabası işte... Bilhassa makina yatağını bir parça daha kaliteli yapsalarmış tadından yenmezmiş; eh bu sefer de maliyet yükselecek haliyle...
Haluk abi, şöyle bakalım. Evde 1700 $'lık kamışlarda olması lazım. Evin halini görsen, bir kaçarsın, duyarız uruguay'a iltica etmişsin, böyle bir evle aynı ülkede yaşanmaz diyerek. Ama biliyorum, bir yerlerde olması lazım o kamışın. Neyse... Şimdi mesele, ben işi büyüteceğim diyen, gözüne 500 TL harcamayı kestiriyor. Bu durumda, makul bir makine, 300 TL civarı, kamışa kalan para 200 TL oluyor. Bu durumda, 200 TL ve altında, yüz güldürecek, tatmin edecek bir kamış gerekiyor. İşte bu kamışlarda bu ihtiyaca bilhassa mevcut indirimlerle güzelce cevap veriyor. Ha, ben niye aldım? Yaz geliyor, köpek balığı zamanı. Mezgitin yapıştığını anlamak lazım takıma ki, dip köpekbalıkları, mahmuzlu filan için mezgit harika bir yem. Eğer çırçır (Hani, yazılı hani filan diye de bilinir kendileri) sarıyorsa, anlamak lazım, başka yer denemek için. Ama şimdi akıl diyor ki... Daiwa Emcast, eBay'de 75 - 90$ arası. Gümrükten geçer. Kargo filan derken, 250 TL altında kalır. Kalır geriye 250 TL. 175 TL'ye spidersurf alsan, kalı 75 TL. Onunla da ip misina filan alırsın. 500 TL'ye boğğazda, hatta en sert yerlerinde, mesela şemsipaşa da bile iş yapacak bir takımın olur. Tembel olduğum kadar, pintiyimdir de Kelepir bulunca kaçırmamak huyumdur şahsen.
Ben de dün kendime bir iyilik yaptım, gittim daiwa emblem pro aldım evime döndüm. Bence sende yap,emcaste de baktım bizimki gibi aynı.
Arkadaşlar tesadüfen gezerken bir yerde gördüm makineyi 1 tane kalmış elinde hemen kaptım kısaca olay bu Yurtdışı olaylarını hiç girmek istemedim,bastırdım parayı aldım olay bitti.Zaten üretilmeyen bir makine ve zor bulunuyor,evladiyelik olur inşallah.